Me Tarzan You Jane 19 juni in Samaya

 

Op een prachtige plek, op een zonovergoten dag beleefde ik mijn eerste bijeenkomst van SON met als thema ondernemen vanuit mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Met een mooi gezelschap van 20 vrouwen en 5 mannen startten we de bijeenkomst met aankomen in een kring en daarna een voorstel ronde. Onder de bezielende leiding van Caroline Fransen mochten onze 2 “charmante assistenten” op 2 verschillende “flappen” de – en + kwaliteiten van vrouwelijke en mannelijke ondernemers naar voren brengen. Het begrip ondernemers werd denk ik breed geïnterpreteerd en mannelijk en vrouwelijk ook los van het geslacht. Op de foto’s zie je het resultaat.

4554201852?profile=original

 

 4554201454?profile=original

 

 

 

 

 

Theo mocht vervolgens proefkonijn zijn en een plus en – min van beide kanten benoemen. In totaal dus 4 eigenschappen.

Voor Theo was het kwartet emotioneel afhankelijk, verzachtend, autoritair en leiderschap. Theo werd gevraagd om hier representanten voor te vinden en te vragen om een plek in te nemen. Caroline begeleide vervolgens de opstelling. Op de foto het eindbeeld.

4554201683?profile=original

Caroline gaf een aantal statements:

1)   Alles wat je projecteert (spiegelt) op de ander zit ook in jezelf

2)   Alles wat je het meest tegenstaat moet je integreren in jezelf

3)   De sleutel is te zeggen/ervaren/voelen: “jij hoort bij mij”… dat kan je je bewust worden door teksten als ik vond je stom, wilde je niet zien etc en daarna ik wil je graag leren kennen, jij hoort bij mij, dankjewel, ik hou van je…

4)   Alles wat je ontkent heb je ook gewoon. Als je dat doorhebt maakt het je completer en dan kan je ook meer bereiken als ondernemer.

Hiermee gingen wij in kleine groepjes aan de slag.

En ja hoor bij kwam het ook zo uit. De verbinder, risico nemen, autoritaire en sorry dat ik besta. Het meeste had ik “te doen ”met sorry dat ik besta”. Risico nemen en de verbinder hielpen me hierbij en ik mocht inzien dat de autoritaire een beschermende rol heeft naar sorry dat ik besta. Met kleine stapjes wist ik me gesterkt door het drietal zachtjes te verbinden met sorry dat ik besta die zich vervolgens meer gezien voelde en begon op te leven. Een ontroerende ervaring die ik nu 3 dagen later nog met me meedraag.

Met een afsluitende auuhm vertrokken we naar de borrel om ervaringen te delen en verder te netwerken. Theo en vooral Caroline en alle aanwezigen bedankt van een inspirerende, verdiepende middag waarbij ik me omringd voelde door gelijkgestemden.

Yolande van Wijk

www.commundocoaching.nl

 

Als aanvulling volgt hierna nog een persoonlijk stukje van Annemarie Reimert

Ik heb alleen gerepresenteerd en begeleid. De opstellingen die we gedaan hebben brachten stevige thema’s aan de oppervlakte. En ik was dan ook heel blij dat Caroline af en toe langs kwam. Zowel als iemands minst favoriete eigenschap (twijfel) als meest favoriete eigenschap (toewijding) heb ik ervaren dat het heel nauw luistert wat er precies gezegd wordt. En tijdens het begeleiden kwam ik er - ondanks een opleiding in het begeleiden van opstellingen - toch niet uit. Caroline is meesterlijk in precies de juiste woorden kiezen. Zij ziet in een oogopslag wat er in ‘het systeem’ aan de hand is en welke interventie nodig is. En wellicht nog een ter overdenking: in hoeverre representeert iemand een eigenschap van de ander of projecteren representanten soms/onvermijdelijk ook dingen van zichzelf?

 

 

 

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –