Spiritualiteit betreft alle zaken die de geest betreffen, dus alles wat de mens denkt, voelt en wil en als scheppende, bezielende kracht van iemand uitgaat. Brainstormen is dus een spirituele (groeps)activiteit. Aangezien er in NL op ieder moment in talloze ondernemingen wordt gebrainstormd, relatief meer dan waar ook ter wereld, lopen wij voorop als het gaat om spiritueel ondernemen. Toch?

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –

Replies

 • Hallo Johannes,

  Nee helaas, ik heb het idee dat het vele brainstormen zoals jij het noemt niet heel erg anders is dan het vele vergaderen wat eerder zo populair was in het bedrijfsleven.

  Het is wel een gegeven dat steeds meer mensen vanuit het 'in touch' zijn met hun spirit (zullen) gaan leven en daarmee hun organisatie/bedrijf/gezin/etc bewust veranderen tot een meer respectvol en integer geheel.
  Als je zelf meer vanuit eenheid en verbondenheid leeft kun je op een bepaald moment niet anders dan dit na te streven in alle lagen en facetten van je bestaan.
  We lopen ook wat dat betreft naar mijn mening niet voorop, maar lopen met de globale ontwikkeling mee en dat is op zich prima, lijkt me.

  Jacqueline Verduijn
 • Hallo Johannes.

  Dat we in "brainstormen" koploper zijn, geloof ik wel. Het wordt in Nederland inderdaad veel gedaan. Of dit altijd gebeurt vanuit een spirituele invalshoek, betwijfel ik.

  En wat is spiritueel ondernemen nog meer? Gaat het alleen om brainstormen, of houdt dat bijvoorbeeld ook in, luisteren naar intuitie en aanvoelen op welke plek iemand het beste functioneert? Is Nederland daarin ook koploper, of lopen we daarin allemaal achter?
This reply was deleted.