Probeer niet succesvol te worden

"There is no way to happiness, happiness is the way"

Stel je voor dat succesvol ondernemen sterk afhangt van hoe je je voelt. Voel je je succesvol?

Of ben je hard aan het werk om succesvol te worden?

Vaakplaatsen we onze tevredenheid in de toekomst. Wanneer we zoveel klantenhebben, of zoveel omzet. Wanneer die persoon of organisatie nou eensophoudt.

Door de tevredenheid in de toekomst te plaatsen, voelen we gebrek in het nu. Het is er nog niet. We werken er aan. Eens.

Dooral dat streven, werken aan, doelen stellen en hopen, hebben we niet inde gaten dat ons gevoel in het nu beperkt wordt. En dat terwijl hetvoelen in het nu wellicht de grootste magneet is voor wat wijtegenkomen.

Daarom werken we hard aan ons ondernemingsplan, onze prospects, ons netwerk, maar werken we nauwelijks aan onze gemoedstoestand.

De beste manier om in een gemoedstoestand van succes en overvloed te komen, is het beoefenen van dankbaarheid.

Ik ben dankbaar voor alles wat ik nu bereikt heb.
Ik ben dankbaar voor mijn kwaliteiten.
Ik ben dankbaar voor mijn klanten (hoeveel dat er ook zijn).

Er is geen weg naar succesvol ondernemen, succesvol ondernemen is de weg.

Ik ben nu al dankbaar voor 2011.

Bert-Jan Wiegeraad

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –

Replies

 • Hallo Ina,

  Dankjewel voor je reactie.Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt.

  Je schrijft: "...werken vanuit een onvervuld verlangen. Want dat geeft de impuls van de beweging en het creeren.."

  Ik denk dat de wens om te creëren een heel wezenlijke drijfveer is. Ik zou dat echter geen onvervuld verlangen willen noemen. De vervulling zit - wat mij betreft - reeds in het creatie-proces en niet alleen in het resultaat. Dit neemt niet weg dat het resultaat ook heel vervullend kan zijn.

  Over het algemeen is het creatie-proces een reis op zich. We stellen onszelf doelen maar als het plezier reeds in de reis zit, verloopt de reis een stuk voortvarender.

  Groetjes,

  Bert-Jan

   

 • Dhr Wiegeraad haalt een visie aan waarin veel spirituele mensen zich zullen herkennen. Ik lees ook in de reacties dat veel mensen dit mooi vinden. Mooi is het zeker, maar ik heb nog een paar aanvullingen ...

   

  Er bestaat zoiets als de 'Magie van het Woord'. Het 'woord' legt een hele reeks van gevoelsassociaties en beelden vast. Zolang je blijft 'proberen' zul je niet bereiken.Wanneer je bewust bent van je geluk ga je je goed voelen. Dat is op zichzelf een staat van zijn waar je niet in wilt komen, maar waar je in wil zijn.

   

  Wanneer je gaat ondernemen wil je creeeren, produceren, genereren. Dat betekent dat er een verlangen is naar iets nieuws. Daarom ben ik van mening dat voor ondernemen de spirtuele 'Wet van de Aantrekkingskracht' geldt, en dat is per definitie werken vanuit een onvervuld verlangen. Want dat geeft de impuls van de beweging en het creeren, en het heeft de hoogste vormen van kunst en spiritualiteit gegenereerd :-)

   

   

 • Mooie reminder Bert-Jan, op weg naar... lopen mijn voeten vaak bijna als vanzelf, maar vergeet ik nog wel eens te kijken waar ik ze neerzet... Bijvoorbeeld op de weg die zich uitstrekt onder mijn voeten, daar mag ik dankbaar voor zijn, waar die weg ook heenvoert.

   

  Dank je wel!

   

  Pat

 • Wanneer je traditionele ambitie loslaat, weet je niet wat je overkomt. Leave the comfort zone...

  Je ontmoet de meest bijzondere mensen, je beleeft de meest bijzondere dingen, dingen die je niet voor mogelijk had gehouden. Het pad naar succes is niet altijd gemakkelijk maar zo mooi. Enjoy it!

  Je weet en voelt dat je leeft! En daar gaat 't tenslotte om in 't leven.
  En vooral: "wees niet bang"

  Angst is de slechtste raadgever die er bestaat....
  Live your life! That's the way to succes!

 • Mooi Gezegd Bert-Jan,

  Hoe makkelijker ik mijn toekomstwensen kan loslaten hoe sneller ze me blijken te overvallen.

  Die dankbaarheid voel ik daarom ook.

  Geniet ervan zou ik zeggen

  Theo

This reply was deleted.