Hoe word je als ondernemer moeiteloos succesvol? Deze vraag stond centraal tijdens deze netwerkbijeenkomst. Een intrigerende vraag die, gezien de grootte van de groep, blijkbaar veel mensen aansprak.

Na de opening door Theo, een korte ademhalingsoefening en een welkomstrondje ging Martijn Meima in op de theorie rond intuïtieve marketing. Ondernemers hebben vaak het gevoel dat ze zichtbaar moeten zijn. Daartoe communiceren ze bijvoorbeeld via een website, social media of via folders. Het gaat er echter niet alleen om wat je uitspreekt en uitdraagt, maar ook wat je uitstráált. Het overgrote deel van de communicatie (wel 99%) verloopt namelijk onbewust, en loopt als een soort onderstroom door al je activiteiten. Sommige ondernemers zijn stiekem bang voor succes, nog niet klaar voor een grote toestroom aan klanten, of eigenlijk niet helemaal overtuigd van de eigen dienst of product. Onbewust straal je dit uit waardoor je ook je potentiële klant niet overtuigt zaken met je te gaan doen.

Martijn benadrukte dat de marketingmethoden die je inzet bij je moeten passen. Dat betekent niet dat ze altijd makkelijk zijn of je geen moeite hoeven te kosten. Het gaat erom goed te voelen wat wel en niet bij je past. Een systeem wat je hierbij kan helpen is het Human Design systeem. Op basis van je geboortedatum en plaats wordt een soort blauwdruk van jouw persoon gemaakt. Deze blauwdruk geeft meer inzicht in hoe je in de wereld staat en welke communicatiestrategie bij je past.

Maar hoe weet je nou zelf of je de juiste boodschap uitstraalt? Hoe kom je in contact met die onderbewuste, energetische laag, met je intuïtie? Martijn legde uit dat je hiervoor verschillende methodieken kunt gebruiken als organisatie opstellingen, visualisaties, intuïtiekaarten of meditatie. Maar ook het bewust uitzenden van wat je precies wilt kan een belangrijke verandering in gang zetten.

Gedurende de middag hebben we met een aantal van deze manieren geoefend. Allereerst hebben we vanuit onze intuïtie elkaars sleutel tot marketing aangevoeld. Daarna hebben we door middel van een opstellingsoefening gekeken welke plaats marketing inneemt ten opzichte van het Ik, en hoe Zijn en Doen zich daarbij verhouden. Ook hebben we het landschap van onze marketing gevisualiseerd en daar onze potentiële klant ontmoet. Samen hebben we gekeken wat er nog ontbreekt om deze klant te binden. En tot slot hebben we een opstellingsoefening gedaan om in te voelen hoe we ons verhouden tot onze dienst, klant en marketing.

Al met al een enerverende middag die veel te snel voorbij was. Na een korte deelronde waarin de laatste vragen gesteld konden worden en ervaringen werden uitgewisseld, was het tijd voor de afronding. Met de mooie trilling van het gezamenlijke Ohm sloten we de middag af en was het tijd voor de borrel.

Ik denk dat deze middag bij velen nog lang zal natrillen. Voor mezelf heeft het in ieder geval nieuwe handvatten en inzichten opgeleverd. Het was interessant om met deze verschillende werkvormen aan de slag te gaan. Hier kan ik als ondernemer zeker mee verder!

Jacqueline Akkermans

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –