Mensen in deze groep doen aan coaching en/of counselling
394 Members

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Beste mensen,

  Graag stel ik mezelf voor. Mijn naam is Cornelis Peters en ik ben medeoprichter van het Europa Ayurveda Centrum. Dit is een centrum voor natuurgeneeswijzen gebaseerd op de Ayurveda.

  Naast mijn werk als ayurveda geneeskundige ben ik ook vedisch coach.Dat is op een natuurlijke manier ontstaan.

  Bij veel van mijn patienten constateerde ik dat de oorzaak van hun ziekte niet lag in fysieke oorzaken maar veel meer in hun innerlijke strijd tegen de maatschappij. Werk, gezin, relatie, familie en ga zo maar door.

  Dat je daar ziek van kan worden is duidelijk. Uiteraard is de behandeling dan een andere dan medicijnen en een ander dieet. Ik ben ze gaan coachen vanuit vedisch management met fantastische resultaten.

  Door mijn opleiding als ayurveda arts ben ik me gaan verdiepen in de vedische manier van werken. Wat zeggen de Veda's daarover. Ik vond daar heel erg veel interessante en boeiende invalshoeken in. Werken vanuit spiritualiteit. Innerlijke wijsheid dat ieder mens in zich heeft maar via de Veda's weer kan herontdekken.

  Daar zijn mijn coachings en seminars op gericht. Werken vanuit eigen spirituele wijsheid met lessen uit de Veda's.

  https://www.facebook.com/VedischManagement

  http://www.ayu.nl/agenda/vedisch-management-hoe-bereik-je-jouw-klan...

   

   

  Vedisch Management
  Vedisch Management, Witharen, Netherlands. 38 likes. Vedisch Management is ondernemen vanuit het hart en met aandacht voor jezelf en je omgeving.
 • Om een fijne afsluiting van dit jaar te gaan organiseren met kerst/oud en nieuw 2013

  én

  om een boeiend programma te gaan organiseren voor een nieuw seizoen in 2014

  ben ik op zoek naar coaches, trainers, leraren en andere workshopgevers

  die een week een workshop willen komen geven in Yolande Centre d´Art Sanssat in de Allier in Frankrijk.(binnen 1 dag bereikbaar)

  Onze workshops zijn gebaseerd op Lichaam, Geest en Atelier en kunnen door een of meerdere geleid worden.


  Info: www.ycas.nl of www.yolandecentredart.nl4569652080?profile=original4569651900?profile=original

  http://www.ycas.nl/
  See related links to what you are looking for.
 • Dag lezer,

  Ik wil me graag even voorstellen. Ik ben Anna Lammers en ik help mensen te ontdekken wat hen bezielt en hoe ze dat in concreet kunnen vormgeven in hun leven en werk. Ik werk als zelfstandige coach op het gebied van lifecoaching, loopbaancoaching en personal coaching. Wil je meer van me weten? Neem eens een kijkje op: www.arionlifecoaching.nl

  Hartelijke groeten,

  Anna Lammers

 • Toe aan een inspirerende vakantie? De Art of Life Week 2013 is ook voor coaches!

  Wil jij nieuwe energie opdoen, fijne mensen ontmoeten en verdieping vinden? En hou je daarnaast van lekker eten, mooie natuur en welverdiende rust? Zet dan je speakers aan en laat je inspireren: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qpUZmNZLRT0

   

 • Op 27 januari organiseer ik weer een training 'Kennismaken met Nonviolent Communication' in Amsterdam. 

  Soms lijkt het dat we door de verschillen die er zijn, we niet kunnen of willen samenleven, samen werken of samen zijn. We zijn dan geneigd om dat wat we zelf normaal vinden, of dat waar we zelf waarde aan hechten, tegenover de normen en waarden van de ander te zetten. Er ontstaat geen ruimte voor elkaars verschillen, maar ruimte voor dominantie of aanpasgedrag/onderdanigheid. Bij Nonviolent Communication gaat het er om hoe we ondanks die verschillen met elkaar kunnen en wíllen samenleven, samenwerken en samen zijn, zonder dominantie en zonder je aan elkaar aan te passen. Daarvoor is nodig dat je de verschillen kunt herkennen en érkennen. 
  Aan de hand van de 5 elementen van het model dat Marshall Rosenberg heeft ontwikkeld, worden oefeningen gedaan. Op deze manier leer je het model kennen en ontstaat inzicht en vaardigheid
  Deze training bestaat uit twee dagen. De eerste dag behandelt de theorie. Dag twee zal in teken staan van je ervaringen na dag één en zal worden benut om je vaardigheden en inzichten aan te scherpen. Kosten: 50 euro per dag. Meer info en opgeven: www.whitelightdistrict.net of www.egodieet.nl
 • Goedemiddag!

  Eerst wil ik me even voorstellen....

  Ik ben oprichtster van een spiritueel relatiebureau. Alle leden ken ik persoonlijk of mijn consulent. Veel leden kampen met onzekerheden, onverwerkt verdriet, een onevenwichtig zelfbeeld enz.. Ook is het vaak zo dat de lat t.a.v. de gewenste partner erg hoog ligt. Tijdens de dates komen er vaak weer nieuwe probleempjes naar voren die aandacht behoeven. Natuurlijk zijn er workshops mogelijk zoals flirtworkshops en workshops rond uiterlijk versus innerlijk, het aantrekken van liefde enz.. Toch is individuele begeleiding en persoonlijke aandacht en opvolging er belangrijk. Hoe zien jullie dit?

  Een kort intro verhaaltje van mijn site:

  Verdwaald in de jungle (uit: Osho Transformation Tarot)
  Je kunt alleen het genot van Liefde ervaren als je het genot van alleen zijn kent.
  Want alleen dan bezit je iets dat je met anderen kunt delen. Anders is er sprake
  van twee bedelaars die wanneer ze elkaar ontmoeten zich aan elkaar vastklampen (‘verstikken’) en niet gelukkig worden. Zij bezorgen elkaar een hoop ellende doordat elk van hen –tevergeefs- hoopt: ‘Die ander kan me geven wat ik mis’. De ander hoopt hetzelfde. Ze kunnen elkaar niet geven wat ze missen. Ze zijn allebei blind, ze kunnen elkaar niet helpen.

  Er is een verhaal over een jager die verdwaald was in het oerwoud. Drie dagen lang kon hij niemand vinden die hij de juiste weg kon vragen en hij werd daar steeds angstiger van. Drie dagen zonder iets te eten en drie dagen van aanhoudende angst voor wilde dieren!
  Drie dagen lang kon hij niet slapen: hij bleef in een boom zitten uit angst dat
  hij zou worden aangevallen. Er waren slangen, leeuwen en andere gevaarlijke
  wilde dieren.

  Op de vierde dag, vroeg in de morgen, zag de jager een man
  onder een boom zitten. Je kunt je voorstellen hoe blij hij was. Hij rende naar
  de man toe, omhelsde hem en zei: ‘Wat ben ik blij!’’ En de andere man omhelsde
  hem en beiden waren immens gelukkig. Toen stelden ze elkaar de vraag: ‘Waarom ben jij zo opgetogen en blij?’. De een zei: ‘Ik was verdwaald en ik hoopte iemand tegen te komen’. En de ander zei: ‘Ik ben ook verdwaald en ik hoop ook iemand tegen te komen. Maar als we allebei verdwaald zijn, is onze blijheid absurd. We zijn immers allebéi verdwaald!’

  Dat is wat er gebeurt: jij bent eenzaam, de ander is eenzaam en nu komen jullie elkaar tegen. Eerst de wittebroodsweken: die opgetogenheid omdat je de ander hebt gevonden, nu zul je niet meer eenzaam zijn. Maar binnen drie dagen, of als je goed naar je gevoel luistert, binnen drie uur… krijg je door wat er fout gaat. Het heeft geen kans van slagen. De ander is net zo eenzaam als jij. Nu gaan we samenleven, twee eenzame zielen tezamen. Twee (ge-)wonden kunnen elkaar niet genezen.

  We maken deel uit van elkaar- niemand is een eiland. Wij behoren tot een
  onzichtbaar maar oneindig continent. Grenzeloos is ons bestaan, Maar die
  ervaring is alleen weggelegd voor mensen die zichzelf verwerkelijken, die
  zichzelf zo kunnen liefhebben dat ze hun ogen kunnen sluiten en in stilte alleen
  kunnen zijn en dat is de grootste gelukzaligheid. Daar draait het bij alle
  vormen van meditatie om. Meditatie wil zeggen dat je opgetogen bent in je
  alleen-zijn. Maar als je opgetogen bent in je alleen-zijn, wordt dat gauw meer
  dan je kunt bevatten en dan stroomt het over. En als je ervan overvloeit, is dat
  Liefde. Meditatie brengt je in contact met de Liefde die je bént.

  Meditatie is het middelpunt, Liefde is de cirkel vanuit dat middelpunt.
  Meditatie is de vlam, Liefde is de gloed ervan. Meditatie is de bloem, Liefde is
  de geur ervan!

  (tekst is aangevuld en bewerkt door Richard Krebber M.A., IPA Breda)

 • Goedemorgen,

  Ik heb nog maar kort gelden kennisgemaakt met het spriritueel ondernemers netwerk, maar het spreekt me erg aan. Ik ben bezig om zelfstandig ondernemer te worden: coaching via e-mail (www.marjaanicoaching.nl). En dit jaar  vertrek ik naar Samos (Griekenland) om o.a. yoga en tai chi lessen te verzorgen. Bovendien wil ik er "iets" met mindfulness en creatieve workshops (Tiffany, glasinlood) gaan organiseren. Het liefst een soort van inspiratiecentrum. Een spannend jaar dus. In deze online community kan ik vast zelf nog veel inspiratie opdoen.

  Warme groet,

  Marjan

 • Goedenavond allemaal,

  'K ben er ook bij... welliswaar vanuit Turkije, maar ruimte & tijd... wat is dat?

  Het is fijn met gelijkgestemden te kunnen discussiëren over, alles, laat maar komen. Wie ik ben en wat ik doe, lees als je tijd hebt: www.relax-4life.com of www.bio-enerji-terapisi.com (Eng. & Turks). Veel Liefde & Licht vanuit Turkije :-)

 • Hallo, net lid geworden van dit mooie spirituele ondernemersnetwerk. Nog even zoeken waar wat staat......

  Even voorstellen:

  Ik ben Annie Massop van Hart en Ziel Marketing, ik leer zelfstandig therapeuten en coaches, die te weinig verdienen of te hard werken, hun intuitie en gevoel te volgen, zodat ze meer klanten, meer inkomen, meer voldoening en meer vrije tijd krijgen. Vraag gratis het E-boekje 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf aan' via www.hartenzielmarketing.nl.

 • hallo! 

  kan/wil iemand mij uitleggen waar ik het bericht van Marianne Langemeijer over het werken met familieopstellingen kan vinden? (kreeg aankondiging hiervan in mn mailbox) dank, berna

This reply was deleted.
E-mail me when people leave their comments –

wie wil samenwerken?

Wie is ook toe aan iets nieuws en werkt graag samen met andere coaches/therapeuten? Ik heb ideeën om aan het bestaande woud van therapie en coaching iets nieuws toe te voegen. Dat wil ik en kan ik niet alleen. Wie heeft zin om mee te doen en wil ook echt tijd en energie investeren? Laat het weten, dan organiseer ik een kennismaking met iedereen die reageert.Sandra Zuiddam, www.soulidmind.nl

Read more…
10 Replies

De gevaren van machtsmisbruik

Iedereen heeft te maken met macht en onmacht. Iedereen is weleens in een situatie terecht gekomen waarin hij zelf misbruik maakte van zijn macht of zelf misbruikt werd door de macht die iemand anders of een groep over hem uitoefende.De meeste mensen zijn opgegroeid bij ouders die met hen omgingen alsof zij beter wisten wat goed is voor hun kinderen en wat zij nodig hebben. Dat begon meestal al op dag één waarin niet gekeken werd naar de behoefte van de baby, maar waar een schema gevolgd werd…

Read more…
4 Replies

BodyMind & Voeding

Mijn eindexamen scriptie in de opleiding psychosociaal begeleider (ofwel Coach & Counsellor) betrof mijn onderzoek naar de eenheid van lichaam en geest en de rol van voeding hierin. Dit onderwerp werd niet bepaald positief ontvangen door de leiding van het opleidingsintsituut. De grens tussen geestelijke en lichamelijke gezondheid wordt nog steeds -daar en in het algemeen- scherp getrokken. In mijn scriptie pleit ik voor het opnemen van een energetische dimensie in het bio-psycho-sociaal model…

Read more…
1 Reply

Vernieuwende coaching van leidinggevenden

Coach jij leidinggevenden? Wil je op eenvoudige weg een innovatieve brug slaan tussen belichaamde spiritualiteit en zakelijk leiderschap? Ben je benieuwd naar de unieke manier die bij jou past? Dan zou Leidingschap een inspirerende ingang kunnen zijn. Ik ben inmiddels sinds 2011 bezig met Leidingschapscoaching van coaches en trainers in Nederland, Engeland, Wales, Schotland, Duitsland, Israel en Canada. De resultaten en inzichten zijn tot nu toe uitermate verfrissend:-) Op aanvraag van De…

Read more…
0 Replies