Zoektocht naar schoonheid.

Van schoonheid wordt gezegd "it's in the eyes of the beholder". Denis Dutton (zie video) denkt daar anders over en hetzelfde zal gelden voor mensen die vanaf hun geboorte blind zijn. Hoe laat je iemand met zo'n handicap de schoonheid ervaren van een Mona Lisa, een Van Gogh, een Vermeer, een Rembrandt? Is er een manier om een blindgeborene te laten 'zien' hoe 'schoon' Rubens zijn dochtertje portretteerde? Of hoe ongenaakbaar Klimt zijn Judith?

Samen met wereldkampioen beeldhouwen van karikaturen Johanna (www.johannaworld.com) werk ik aan een project waarbij twaalf iconen van de portretschilderkunst worden getransformeerd naar voelbare, driedimensionale sculpturen. Het vervaardigen van de transformaties nadert zijn voltooiing. Ons plan is om het project rond de komende Kerstdagen te bekronen met een 'voeldag' voor blinden in Karikaturenmuseum Het Veerenhuis in het Groningse Veele (www.hetveerenhuis.nl).

Om dit plan te realiseren zijn we op zoek naar partners die als netwerker, als mecenas, als begeleider, als filmer, als fotograaf, als journalist, als web designer, als spiritueel medium en niet te vergeten als blinde een wezenlijke bijdrage willen leveren.


JudithZAonl.jpg

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –