Wie ben ik en wat heb ik hier te doen?

Impressie bijeenkomst van spirituele ondernemers in Samaya 19.3.2012

In het klooster  gelegen in de schilderachtige schitterende velden bij Bunnik treffen we elkaar. De tijd staat stil. De verzorgdheid, het licht en de vriendelijkheid zijn de toonsoort van het fraaie moderne klooster met de zonnige gang in hoefijzer rondom de groene ruime landelijke tuin. Ontspannen en makkelijk ont-moeten we elkaar in de woonkamer waar koffie en thee met lekker grote mokken klaarstaan. De soepele warme opzet van initiatiefnemer Theo Buijsrogge blijkt al meteen uit de korf voor de minimale geldelijke bijdrage (niks betalen vooraf dus) en de presentielijst met waar mogelijk ook een foto voor de herkenning.

Gemoedelijk worden we uitgenodigd in de conferentiezaal, die volgens Hendrik met zijn piramide project lijkt op een piramide. Met weinig woorden noodt Theo eenieder aan te komen in de ruimte en bij zich zelf. In die stilte sluipt ondergetekende met viool onder de arm binnen en weerklinkt frêle en rank een aria van Bach. De toon is gezet, ontroering, verbinding, de wens tot verbinding, respect en over en weer herkenning van waar men mee bezig is en op uit is.

Aan de hand van twee effectieve vragen van Theo (wat is je talent en welke vraag houdt je nu bezig) komen wervelende bijdragen waar deelnemers elkaar vinden. Er zijn veel parallelle invalshoeken, hoogsensitiviteit, zoektochten en enthousiasme over gevonden effectieve oplossingen zoals energietherapieën, natuurgeneeswijzen, behandelingen met frequenties van micro-organismen, de meest uiteenlopende processen van Reiki en de Journey via de kracht van rituelen tot het clearen van mensen, ruimten en bedrijven.  Er is zelfs een tantra deskundige!

Werken van uit het veld triggert een aantal deelnemers en de groepjes mensen met wie men verder wil praten ontstaan vanzelf.  Voor een verslag van experimenten met gerichte aandacht zie bijlage ("Samen een verschil maken"). Als geheugensteuntje, zie de presentielijst met foto's. De wens van zovelen iets te doen voor de jeugd vind ik  hartverwarmend.

Als we dan eindelijk vrij met elkaar kunnen praten ontstaan vaak in de zonnige tuin verstilde en intense discussies, waaruit naderhand plenair wordt gedeeld. Een belangrijk thema is hoe je nou, na je eigen pad gevonden te hebben, die “ziel” en in het algemeen “what more there is between heaven and earth” kunt verbinden met een te verzilveren product. Bedrijfsadviseur Bas heeft het over het “marketen van de ziel”. Andries valt hem bij: hoe vertaal je verlangen naar voor organisaties begrijpelijke taal? Onderwerp voor een discussie, bedenk ik (wordt vervolgd).

Wat mij persoonlijk raakte waren de vele voorbeelden dat het niet een kwestie van doen is maar meer een kwestie van loslaten en vertrouwen. Niet hebben maar ZIJN, zoals in dat fraaie gedicht van Ed Hoornik (zie slot). Ook vallen een paar fraaie zinnen:

  • “als je je lot goed begrijpt heb je de sleutel”
  • “blijf bij het gevoel dat je nu ervaart en de angst zal jou verlaten” (dus niet proberen de angst los te laten.)
  • en “het ego mag er zijn”.

Er worden veel sites genoemd, men is er op uit elkaar de bal toe te spelen en te laten delen in vaak duur verworven inzichten (zie lijstje onderaan.) Wij zijn het erover eens dat dingen zo ingewikkeld zijn, en een aantal deelnemers is gespecialiseerd in complexe zaken eenvoudig maken. Er wordt ook instemmend geknikt bij de eenvoud van het gevoel, dan heb je niet “zoveel woorden.”

Totaal onverwacht komt er een schitterend en niet mis te verstaan sluitstuk: Michael danst  “de zoekende expressie” die hij faciliteert in een klooster in Egmond.

Met kunst is de cirkel ook weer gesloten.

 

Een prachtige middag, Theo. Dank vast namens ons allen!

Mariella de Sterke

 

Genoemde Sites

Inelia Benz: http://ascension101.com
Voor geleide meditatie en toelichting: reconnecting with the spirit of money. (http://goo.gl/MuthW)
Voor een overzicht van inspirerende trainingslocaties: http://goo.gl/2z4UW

http://www.brendonburchard.com/

http://www.michaelinzicht.nl/ "voor mensen die zichzelf en anderen willen begrijpen en daarmee waardevoller kunnen samenleven, samenwerken of anderen coachen, begeleiden of leidinggeven."

 

Hebben en zijn  

Op school stonden ze op het bord geschreven.
Het werkwoord hebben en het werkwoord zijn;
Hiermee was tijd, was eeuwigheid gegeven,
De ene werklijkheid, de andre schijn.

Hebben is niets. Is oorlog. Is niet leven.
Is van de wereld en haar goden zijn.
Zijn is, boven die dingen uitgeheven,
Vervuld worden van goddelijke pijn.

Hebben is hard. Is lichaam. Is twee borsten.
Is naar de aarde hongeren en dorsten.
Is enkel zinnen, enkel botte plicht.

Zijn is de ziel, is luisteren, is wijken,
Is kind worden en naar de sterren kijken,
En daarheen langzaam worden opgelicht

 

Ed Hoornik

 

 

Samen een verschil maken3.docx

netwerkbijeenkomst deelnemers 2012-03-19 def.pdf

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –