4554188867?profile=originalOp verzoek van Peter den Haring plaats ik zijn verslag:

 

 

 

Verslag van de bijeenkomst van het Spirituele Netwerk 26.9.2011

Locatie: Conferentiecentrum Samaya, Werkhoven

Thema: Verbinden vanuit liefde.

Verslag: Peter den Haring

1. Na een gezamenlijk moment van stilte heet Directrice Karin Menke de ruim 50 deelnemers in de hoge, ruime atelierzaal welkom. Dit voormalige ‘slotklooster’ (de zusters zaten vroeger letterlijk achter tralies) heeft een bijzondere ‘heropening’ meegemaakt toen na de sluiting een moderne bestemming rond bezinning en meditatie gevonden werd, opnieuw in de lijn van Augustinus (“Eert in elkander God”). Het centrum heeft 26 kamers voor individuele gasten en deelnemers aan de diverse workshops, conferenties en trainingen, waarbij men kan genieten van een toegewijde sfeer, de biologisch-vegetarische keuken en o.m. een labyrint zoals in de Kathedraal van Chartres.

2. Theo Buijsrogge beschrijft de organische groei van deze bijeenkomsten. Vanuit een besef tijdens zijn persoonlijke crisis dat spiritualiteit voor elk individu belangrijk is, werd hem duidelijk dat ook organisaties niet zonder kunnen. Dat actief gemaakte inzicht heeft uiteindelijk een interactieve on line community van ruim 3000 mensen in de wereld gebracht. Zijn inzichten hebben in boekvorm daarna het boek ‘Succeskompas’ opgeleverd en nu voor de 5e keer deze bijeenkomst.

3. Ondanks het grote aantal belangstellenden proberen we toch maar even een voorstelrondje uit, waarbij mensen hun eventuele steunvraag kunnen uiten. Helaas kunnen daar slechts 15 mensen van gebruik maken. Veel gaat over boeken schrijven, redigeren en uitgeven. De Tijdgeest biedt een soms gratis advertentieplek voor bepaalde promoties (mail daarvoor info@peterdenharing.nl) . Dyslectische auteurs wordt aangeraden gebruik te maken van het spraakherkenningprogramma DRAGON. Er wordt verwezen naar de Duurzame Vacaturebank. Er is een verlangen naar het opnieuw creëren van een Buddhafield, naar het verbinden met andere Internationale samenwerkingsprojecten en verschillende spirituele stromingen (zoals Auroville of Daimanhur) en naar een eco-speelproject voor kinderen. Snel wordt het bestaan van een 11-11-11 event aangekaard. Zijn er goede afscheidsrituelen in omloop? Tevens is er veel vraag naar mooie en beproefde ruimten/centra voor het geven van workshops etc. Op Trainingsnet en Coachnet (websites beiden onvindbaar voor uw notulist…) zijn er daar al veel van gerubriceerd. Om elkaar goed te kunnen terugvinden is het inloggen op Deelnemen Aan Groepen op de SN-website een handige optie.

4. Daarna verdelen we onszelf in 6 groepen van 8 om zo het thema wat uit te diepen. De respectievelijke woordvoerders brengen veel heldere gedachten in omloop. Samengevat en gecombineerd levert dat het volgende op:

“Ons verlangen naar verbinding, naar eenheidservaren, uit zich in liefde. De mate waarin men echter liefde kan waarnemen in zichzelf en anderen, hangt sterk af van het eigen innerlijk kennen en accepteren. Heel van binnen zijn is een voorwaarde om van een ander te kunnen en mogen vragen of die zijn/hart voor jou wil openen. Daarmee wordt liefde en bewustzijn gekoppeld, terwijl liefde tegelijkertijd een ontwikkeling in bewustzijn inhoudt.

Luisteren is essentieel voor alle verbinding. Durven laten zijn wat er is ook. Opnieuw en opnieuw bestaat het innerlijke werk er uit dat je demonen, trauma’s, ladingen en oordelen loslaat, op weg naar liefde. Aandacht, betrokkenheid en bezieling zijn onze voornaamste instrumenten. Humor is een van de sterkte gereedschappen om de zware klus van het dagelijks durven doen lichter te maken. Heel zinnig is om je hart als bron van je liefde te benoemen en er dan contact mee te maken. Het eigen hart openen nodigt altijd anderen daartoe uit. Tegelijk contact maken met je innerlijke kind laat steeds weer je opdracht, je potentie, zien. Elk heel jong kind toont ons immers nog onvoorwaardelijke liefde voor de ouders. Daarin houdt het ons de spiegel voor waar vanuit we naar alle levende wezens, zelfs naar de zogenaamd onbezielde materie, zouden moeten kunnen kijken. Het kind is ons voorbeeld, nog onschuldig trouw aan zichzelf.

Liefde heeft een relatie met oprecht zijn. Naast liefdevol conformeren en aanpassen kan echte liefde dus ook leiden tot het zuiver delen van observaties die eventueel tot conflict kunnen leiden. Dat kan soms nodig zijn om zaken uitgezuiverd te krijgen. Als die kwaliteit van oprecht delen beschadigd wordt, stolt de natuurlijke energie. De liefde kan dat weer stromend maken.

Alles heeft bewustzijn, en zo kun je ook met al het levende en dode intuïtief communiceren. De oudste boom in de tuin kan zo om raad gevraagd worden, bijvoorbeeld over het juiste tijdstip en de juiste vorm van het snoeiproces zodat er de minste pijn wordt geleden en de minste schade aangericht. Want ook waar pijn wordt geleden, speelt de afwezigheid van liefde een pijnlijk voelbare rol.

Liefde is wel onze wezensnatuur maar zij uit zich doorgaans niet meteen en al zeker niet onvoorwaardelijk. In de menselijke contacten komen er op zijn best eerst neutrale verbindingen tot stand, soms negatief beladen met rationele of emotionele dogma’s of overtuigingen. Men ervaart meestal eerst interesse, affiniteit en betrokkenheid, die in een volgende fase kunnen opbloeien in (fysieke) aantrekking en zelfs passie. ‘Echte’ liefde stijgt daar nog bovenuit en is feitelijk een universele kracht, niet te ontkennen als zij eenmaal stroomt. Alles wil eigenlijk zijn echte, wezenlijke functie vervullen, datgene waarvoor het geschapene, het geborene hier gekomen is. De aardbei wil liever gegeten worden dan in de vuilnisbak belanden. De aardbei doet ook geen moeite om een peer te worden. Dus? Te zijn wie je bent in het Hier En Nu.

Liefde is niet altijd makkelijk uit te drukken, soms omdat het gevoel ook te groot is. Zo kan de liefde voor God zo ongrijpbaar zijn dat het pijn doet. Veel mensen zoeken daarvoor bemiddeling, een verbinding met een verlichte leraar of goeroe, wiens liefdesenergie zo voelbaar, tastbaar is dat men zich aan die trilling kan conformeren en optrekken. Voor de een is aansluiting vinden bij iets wat er al is de weg, anderen zoeken naarstig naar methoden om zelf hun hartenergie te verstevigen. Alles wat je zelfliefde vergroot zonder je ego navenant op te kloppen, is de moeite waard. Het open staan voor (nieuwe) ervaringen, yoga, mediteren en relativeren zijn waardevolle activiteiten. Vier Z-fasen worden benoemd om dat proces goed te stroomlijnen: 1) Zien (eerlijk zelfonderzoek doen), 2) Zen (toelaten van vele wegen naar Rome, en de acceptatie van velerlei gelijkberechtigde waarheden en visies op het pad), 3) Zin (vragen naar de zingeving, benoemen van idealen en verlangens) en 4) Zijn (het openstaan voor alle mogelijkheden tot bewustzijnsverruiming).”

5. Bij het evalueren van deze middag wordt er gesuggereerd dat een krachtig middelpunt in de ruimte, zoals een brandende kaars, een nuttige magische functie van gezamenlijke focus kan vervullen. Ook een actievere, speelse vorm van met elkaar kennismaken kan het vermengen en invlechten van zo’n zeer grote groep stimuleren. Gewezen wordt op een spel van Nisandeh Neta bij Open Circles in Amsterdam waarbij men in opgesplitste groepen visitekaartjes van geestverwanten verzamelt om die daarna op de juiste plaats bij de juiste contacten te droppen. Ook een fysiek openingsritueel wordt aanbevolen. We eindigen in ieder geval harmonieus in een cirkel (met alle duimen naar links) en, naar we hopen, met het inzicht dat iedereen krijgt wat hij/zij nodig heeft en dat of je nu kwam halen of brengen, dat Alles Mag, simpelweg omdat Alles Liefde Is.

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –

Replies

 • Op verzoek van Esther van der Zee hierbij haar

  Overzicht van inspirerende trainingslocaties

   

  PROVINCIE UTRECHT : 

  • Ik vind de Queeste in Leusden, http://www.isvw.nl/nl/contact/ , een erg leuke en mooie locatie. Het is het conferentieoord van de Internationale School voor Wijsbegeerte en ze laten in het hele gebouw de wijsbegeerte doorklinken.
  • Meet and Work Houten, http://www.meetandwork.nl
  • 1. minuut vanaf station, ruime parkeergelegenheid, goede faciliteiten, goede prijs/kwaliteit verhouding
  • http://www.seats2meet.com : Moreelsepark aan de rand van Hoog Catharijne, geweldig centraal gelegen in maximaal met ov bereikbaar.Je betaalt per stoel, tussen 15-25 euro pp, inclusief onbeperkt koffie/thee/water en lunch. (Martin Van Leeuwen)
  • Conferentiecentrum Beukenrode in Doorn is een meer dan prachtige en goed geouttileerde locatie. http://www.beukenrode.nl 
  • Probeer Igluu eens! Zij bieden flexibele werkplekken en vergader/trainingsruimtes voor een redelijke prijs. Locatie: hartje centrum Utrecht en Den Haag ( http://www.igluu.nl/ )
  • De Paddestoel (http://www.paddestoeldoorn.nl ), in Driebergen (treinstation Driebergen Zeist).
  • Midden in Nederland, het Groene Hart, aan het riviertje de Meije bij Zegveld. Het is een locatie die alles heeft , rust, ruimte, en de faciliteiten die je mag verwachten van een provisionele ruimte. http://www.freeheart.nl 
  •  "Groot Kievitsdal" in Baarn. Prachtige locatie, bosrijk, mooie accomodatie, alle apparatuur en diverse arrangementen (lunches e.d.) voor prima prijzen.
  • Geschikt voor zowel kleine als hele grote bijeenkomsten/cursssen 
   http://www.grootkievitsdal.nl 
  •  Een echte aanrader? Klasse in Nijkerk. (http://www.klasselocatie.nl )
  • Ik heb veel getraind in het gebouw van YMCA De Glind: http://www.ymcadeglind.nl/  Vooral ook goed vanwege de vele subruimtes én overnachtingsmogelijkheid.
  • heel mooi http://www.detussentijd.nu Echt een aanrader! Maarn
  • Een authentieke lokatie, kijk op : De logies De tabaksplant in Amersfoort.http://www.tabaksplant.nl Zeer geschikt, in het bijzonder voor groepen van 10 tot 15 personen. Heeft 2 zalen, 30 kamers/ een aantal appartenmenten, een ongedwongen sfeer, nette prijs en een grote tuin voor het centrum van Amersfoort. (Dominique de Vries)
  • SalesProfs Bilthoven aan Ns Station sfeervol goed en goedkoop met ruime gratis parkeer gelegenheid http://www.salesprofs.nl/coaching-training-ruimte-huren-bij-salespr...(Kor de Boer SalesProfs kor@salesprofs.com)
  • Utrecht: Ruime vergaderzalen, incl. beamer, internetaansluiting etc., prima dagarrangement. Deelnemers vinden het lunchbuffet erg fijn! Op de site vind je alle info:http://www.bcn.nl ( Annejet de Blécourt, BHRM)
  • Mc Spirit in Baarn. http://www.mcspirit.nl Prettige sfeer, verzorgd en betaalbaar. (Shakti van der Zeeuw)
  • http://www.hotelzonheuvel.eu in Doorn. De zalen liggen verspreid over het landgoed zodat je toch geen massaal gevoel krijgt. Succes!
  • In ons pand in Leusden-Zuid hebben wij onze trainingszalen. Deze trainingszalen, voor groepen van 6 tot 20 deelnemers zijn te huur. Je vindt er de sfeer van een bijna 100 jarig landhuis, in combinatie met een frisheid van een jong team van mensen.http://www.isatraining.nl/index.php?id=947 Catering is goed geregeld in het bedrijfsrestaurant en je hebt de mogelijkheid voor zalen en subzalen met in beide zalen voorzieningen (Beamer, audio- en videoapparatuur). Je kunt ook gebruik maken van het landgoed en het bos voor inspirerende wandelingen. De bus stopt voor het pand aan het begin van het landgoed. (Rene Wientjens)
  • Kleine Haag in Amersfoort, mooie locatie in het centrum voor groepen tot 14 personen.http://www.vanhellemond.com
  • Ruimte voor een dag, Utrecht in de wijk Oudwijk, www.ruimtevooreendag.nl 
   Ik geef regelmatig trainingen op deze gemoedelijke huiselijke locatie. Zeer geschikt voor groepen tot 8 personen.
  • Soesterberg: www.kontaktderkontinenten.nl
  • Landgoed de Horst in Driebergen (van de Baak) Diverse sferen en stijlen, kunst wat je tot nadenken zet met een fantastisch food & beverage-concept. Al deze aspecten samen zijn gericht op de creatie van een optimale leeromgeving.
  • Zeist: Woudschoten,  Zeist: mm-art
  • Hilversum: www.hoorneboeg.nl
  • Amersfoort: http://www.deoudeviltfabriek.nl/ Locatie van de glimlach, Stichting De Oude Viltfabriek biedt ruimte aan activiteiten die liggen op het raakvlak van kunst, cultuur en welzijn. Het is een plek voor workshops, cursussen, vergaderingen, bijeenkomsten en exposities.
  • Amersfoort: www.drieineenpand.nl : We noemen Drie in een Pand een improvisatietheaterwerkplaats waar ruimte is voor improvisatie, theater en training. De trainingsruimte van Drie in een Pand is te huur voor activiteiten als training, theater en andere activiteiten die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling

   

  PROVINCIE GELDERLAND

  • Landgoed Avegoor ligt op het randje van de Veluwe en is eenvoudig te bereiken, zowel met de auto als met het OV. Het is een sfeervolle locatie met diverse ruimten met daglicht en airconditioning. Graag ligt ik je in over onze mogelijkheden en aanbiedingen.http://www.avegoor.nl (Lianne van Houtum)
  • DROOM in Elst, tussen Arnhem en Nijmegen. Goed en betaalbaar. http://www.vergaderenbijdroom.nl (Peter Ketel (coach))
  • Wij kunnen je voor een locatie in midden-Nederland Golden Tulip de Beyaerd adviseren, via http://www.goldentulipdebeyaerd.nl
  • Er is pas een hele mooie inspirerende locatie geopend in Arnhem: De InspiratieKamer. Niet te duur en goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer!!
   Kijk maar een op: http://www.inspiration-company.nl/pagina-inspiratiekamer.htm (Margriet Biewenga)
  • MOOIRIVIER in Dalfsen/Ommen. Ligt aan de vecht en is geschikt voor grote groepen. Echt een geweldige locatie ! 
   www.mooirivier.nl
  • congrescentrum de Werelt, in Lunteren. www.dewerelt.nl. Grote groepen welkom, subzalen genoeg, goede service, prima prijs. Succes!
  • Neem eens een kijkje op http://www.thebrandinghouse.nl gevestigd te Zaltbommel. The Branding House is gevestigd aan de A2 ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. De locatie telt 900 m2 en heeft industriële en huiselijke designcomponenten: een (net)werkomgeving waar je je meteen thuis voelt en waar ideeën en energie gaan stromen
  • NH Sparrenhorst in Nunspeet. Fantastisch gelegen in de bossen en zeer goed bereikbaar. Het hotel is modern vormgegeven in balans met de natuur!
  • www.samaya.nl is een voormalige priorij die zeer geschikt is voor activiteiten waarbij bewustzijn en reflectie deel uitmaken van het programma. Duurzaam en biologische keuken.

   

  PROVINCIE FRIESLAND

  • Karmel klooster, Drachten, http://www.karmelklooster.nl 
  • Nieuw Allardsoog, Bakkeveen, http://www.nieuw-allardsoog.nl 
  • Herberg Het Volle Leven, Appelscha, http://www.hetvolleleven.com/ Prachtig, hele betrokken mensen, pure verwennerij qua sfeer, natuur en aandacht.
  • Een superlocatie vind ik Herberg Het Volle Leven. Simpel eenvoudig en inspirerend. Het eten is er super! http://www.hetvolleleven.com .
  • In een voormalige verbouwde kerk vlakbij leeuwarden een aparte locatie met verrassende concepten. Ideaal voor groepen tussen de 15 en 40 personen omdat je in verschillende ruimtes uiteen kan. Zeer veel privacy want je huurt de kerk exclusief. 
   Voor foto's en meer informatie: http://www.loftboksum.nl

   

   PROVINCIE GRONINGEN

  • Het coachhuis, Groningen stad, http://www.hetcoachhuis.nl/locatie-groningen.html wil ik je op attenderen. Zij bieden een mooie locatie met sfeer en privacy voor één op één sessies en meetings met 3 á maximaal 4 personen (Friederike Korte)
  • voor Groningen kan ik je Het Kasteel aanraden (http://www.hetkasteel.com ) Met Hennie Boelens en zijn team is van alles en goed te regelen.

   

  PROVINCIE DRENTHE

  • De jufferen Lunsingh, Westervelde, http://www.dejufferenlunsingh.nl een heel sfeervol historisch pand, temidden van een mooie landelijke omgeving, kom er zelf graag. (Lucienne Scholten)
  • Huize te Lieveren, Lieveren, http://www.huizetelieveren.nl , prachtige locatie in de natuur.
  • De Steenbergerhoeve, Zuidwolde, http://www.steenbergerhoeve.nl is erg aangenaam
  • De Zevehof, Zwiggelte, http://www.dezevenhof.nl Kleine, omgebouwde boerderij, biologisch eten, zeer veel zorg.
  • Huize te Lieveren, Lieveren, http://www.huizetelieveren.nl , prachtige locatie in de natuur.
  • Meeuwenveen, Havelte, http://www.meeuwenveen.nl prachtige lokatie in het bos aan de rand van Havelte. (Margriet Klijnhout)
  • We hebben een mooie ruimte te huur vlakbij de A28 net onder Meppel. Gemakkelijk bereikbaar en gratis parkeren voor de deur. Prijs 150 euro per avond, onbeperkt koffie/thee/water 2,50 pp. Info: http://www.2a2.nl (Anthony Vogelzang)
  • Een superlocatie vind ik Herberg Het Volle Leven. Simpel eenvoudig en inspirerend. Het eten is er super! http://www.hetvolleleven.com .
  • Als je in de toekomst iets regionaals gaat organiseren richting het noorden, zou je kunnen denken aan Bedrijvencentrum De Esch aan de A28 net onder Meppel. Zaaltje tot 12 personen voor 50 euro per dagdeel, omgerekend 12,50 per uur! info: http://www.2a2.nl(Anthony Vogelzang)
  • www.brummerij.nl  Een prachtige rietgedekte boerderij midden in de weilanden in Ruinerwold vlakbij MEPPEL met een oud en nieuw gedeelte waar verschillende ruimtes (of het gehele pand!) ter beschikking staat. Met persooonlijke aandacht voor ontvangst en lunch. Een heerlijk terras, een wandeltuin en een weilandwandeling ter beschikking. 

   

  PROVINCIE OVERIJSSEL

  • Rabotheater, Hengelo, http://www.rabotheater.nl heeft mooie verhuurbare ruimtes, dichtbij het station.(Janny Beuzel)
  • In het Oosten des lands hotel Het Wapen van Delden in Delden. Prachtige trainingsruimte, bossen in de buurt, zwembad erbij, goed eten, goed bereikbaar, voldoende gratis parkeren en voor een on-nederlands lage kamerprijs. Aanrader!http://www.hoteldelden.com (Sid Houtman)

   

  PROVINCIE FLEVOLAND

   

  PROVINCIE NOORD-BRABANT

  • http://www.kloosternieuwkerk.nl Heel goed bereikbaar ten zuiden van Tilburg. Prachtige locatie in mooi natuurgebied. (Gebi Rodenburg)
  • Een locatie waar ik zelf plezierig train voor de regio's Eindhoven en Venlo is conferentiehotel Willibrordhaeghe in Deurne (http://www.willibrordhaeghe.nl ). Mooie locatie en niet te duur. (Roland Platjouw)
  • kijk eens op http://www.newhorizons.nu ik ben er onlangs in samenwerking een business skills trainingsburo gestart lang de A2 in Eindhoven. We hebben ook een trainingingslocatie in Stein. 1. kantoren zijn aanwezig, 3 leslokalen (één voor 50 mensen max), alle apparatuur. New Horzions verzorgt computertrainingen; de business skills afdeling training en coaching op het gebied van verkoop, communicatie, presentatietechniek en middle management. (Robin Schattefor)
  • een heel aparte plek in Drimmelen ( opvallend centraal ) http://www.bravedecisions.nl deze locatie. Er is ook een filmpje op youtube waar je een en ander kunt zien
  • De kapellerput in Heeze, htpp://www.kapellerput.nl Prachtige locatie, inspirerende omgeving, binnen en buiten, en zeer klantvriendelijk! (Tinke Geurts)
  • www.kloosternieuwkerk.nl: Als Centrum voor bewustzijnsontwikkeling en bezinning . De
   de verbinding van de mens met natuur, leven en levensvreugde staan hier centraal. In het buitengebied van Goirle, gelegen op Landgoed Nieuwkerk, in een prachtige en inspirerende omgeving, kunt u vergaderen, informeel samenzijn, brainstormen, trainen en coachen.
   Op deze unieke locatie kunt u ook heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur.

   

  PROVINCIE NOORD-HOLLAND

  • In Zaandam Brevent ( http://www.brevent.nl ) Veel Parkeergelegenheid op loopafstand en mooi gelegen tussen A'dam, Alkmaar, Haarlem!
  • kijk eens op http://www.kantoorvoorvandaag.nl , dat zit in Amsterdam. Het ligt op 10 minuten loopafstand van het CS af, en er is ook een parkeergarage vlakbij. De eigenaren zijn hele prettige mensen.
  •  http://www.kunstwerkruimte.nl . Dit is een stolpboerderij gevestigd in de Beemster ca 20 kilometer boven Amsterdam, logeren in de buurt op een leuke locaties is zeker mogelijk. We hebben veel buitenruimte een boomgaardje, moestuin en veel .....gras!
  • De Hoorneboeg is ook een aardige, groene en landelijk gelegen, locatie. http://www.hoorneboeg.nl 
  • The Loft in Amsterdam, mooie locatie met dakterras en schitterend uitzicht over amsterdam, in het centrum voor groepen tot 16 personen. http://www.vanhellemond.com

   

  PROVINCIE ZUID-HOLLAND

  • Probeer Igluu eens! Zij bieden flexibele werkplekken en vergader/trainingsruimtes voor een redelijke prijs. Locatie: hartje centrum Utrecht en Den Haag ( http://www.igluu.nl/ ).... Succes! (Mariska Franse)
  • Kasteel Oud Poelgeest te Oegstgeest, nabij Leiden ( http://www.oudpoelgeest.nl ). Monumentaal landgoed, rustige en inspirerende locatie, ruime en kleinere zalen, ruimte voor een wandeling in het groen, parkeergelegenheid, service gerichte mensen. (Annelies van der Bie)
  • Landgoed Te Werve in Rijswijk, nabij Den Haag ( http://www.tewerve.nl ,  070-3909711 ).
   Meerdere zalen, ruimte en groen, parkeergelegenheid. De zware tafels in elke ruimte vind ik een nadeel, maar misschien geldt dat voor jou niet of kun je hier iets op vragen.
  • Conferentie-oord Overvoorde, op de grens van Rijswijk en Den Haag (http://www.overvoorde-denhaag.nl ,   070-3365336). Het ligt er mooi (nabij mijn duikvereniging Baracuda :) in het groen, heeft parkeergelegenheid en verschillende zalen. Van binnen ken ik het uit beperkte eigen ervaring. Ik heb er in rondgelopen, een zaal bekeken en gelunched met een collega van wie ik weet dat hij het er plezierig werken vind. Mij sprak het ook aan: fris, geen overdadige luxe maar wel sfeer- en smaakvol.
  • Hotel Duinoord te Wassenaar ( http://www.hotelduinoord.nl , 0347-750409). Gelegen in de duinen, meerdere zalen met verschillende meubilaire opstellingen, tikje vergane glorie maar afhankelijk van de soort bijeenkomst kan dat juist wel aardig zijn, sfeervol, parkeergelegenheid.
  • Bel Air hotel Den Haag, richting Scheveningen ( http://www.belairhotel.nl ,  070-3525354 ). Minder karakteristiek dan de voorgaande 4, maar ook meerdere zalen met verplaatsbaar meubilair, informele buffetplekjes op de gang om b.v. iets voor te bespreken of de benen te strekken bij een kop koffie, parkeergelegenheid.
  • Regardz Meeting Center The Globe, Den Haag ( http://www.regardz.nl ,  070-3220010). De meest zakelijke no nonsense locatie in dit rijtje. Voor mensen buiten de stad en zonder auto goed bereikbaar doordat het op loopafstand (5 min.) van station Den Haag Hollands Spoor ligt. (Annelies van der Bie)
  • kijk ook eens op academie wending ( http://www.academiewending.nl ) mooie ruimte op het weena in rotterdam centrum (naast centraal station) 
  • Ik zelf heb goede ervaringen met een trainingslocatie in Den Haag (wateringen) vlakbij de A4 zuid. http://www.etc-marketing.nl/index_bestanden/lokaalhuur.htm 
  • http://www.artcentredelft.nl Water, weide en bos dichtbij. Groen dus. Vlak bij A13. Superkeuken! Decor vol met kunst. Geen overnachting op locatie. Wel deal met nabij gelegen hotel.
  • Onze schitterende ambiance ligt heel strategisch naast afrit 16 aan de A20 op de grens van Rotterdam ( http://www.tarazatambiance.nl ). Gratis parkeren, fijne sfeer, strak met een huiselijke warmte. (Willy van Vuuren)
  • Wees welkom in Het Lokaal, hartje Den Haag. Gemakkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer. http://www.hetlokaal.nu (Karen Ephraim)
  • Centrum Djoj. Hebben de afgelopen maanden locatie voorzien van beamers, laptops, WiFi etc... Overigens is er elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur de htttp://www.ont-moetondernemers.nl ochtend. Professionals en zzp'ers wisselen van gedachte over allerlei mogelijkheden van samenwerking en uit wisselen van informatie.
  • Hilligersberg aan de Antonyduyklaan 5-7 in Rotterdam, achter AH op de Kleiweg/Straatweg 5-10 minuten lopen van station Noord. http://www.djoj.nl 
  • Duinlocatie in Bloemendaal aan zee: http://www.typischraaben.nl/
  • Rotterdam www.academiewending.nl

   

  PROVINCIE LIMBURG

  • in Herkenbosch ligt het mooie kasteel Daelenbroeck. http://www.daelenbroeck.nlGastvrij, zeer flexibel, veel ruimte en goed betaalbaar. Wat wil je nog meer?  
  • Het is een voormalig klooster in het ZuidLimburgse veld, uitstekend bereikbaar met auto en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Het heeft overnachtingsmogelijkheden, recreatie, goed verzorgde maaltijden, zaalverhuur, kleine cafeetjes, en goede zalen voor trainingen en workshops, met uitwijkmogelijkheden. Ik volg er een opleiding; de sfeer is bijzonder en de ontvangst hartelijk. http://www.huizedamiaan.nl 

   

   

  LANDELIJK/ALGEMEEN/ OVERIGE

   

  BUITENLAND

 • soms moet ik ergens een nachtje over slapen, Theo ...

   

  Hoe voldoe ik aan de vraag van de verzoeker en doe ik het op mijn eigen wijze die mij past op het moment ...

  http://jeugdigkiezen.blogspot.com/2011/10/op-verzoek-van-theo-buysr...

   

  ik koppel dit aan iets dat actueel is ...

  http://www.avaaz.org/nl/the_world_vs_wall_st/?cLMCFab

   

  wie weet past het op het profiel van de ondernemende spirituelen ...

  wat ik overigens een tegenstelling in zichzelf acht ...

   

  "spirituele aanpakkers" is dat wat er bedoeld wordt, Theo?

   

  ik ben overigens behalve eigen journalist ook bekend met degene die op 2 december 2000 de term "binding" introduceerde in een wereld die er rijp voor begon te worden. Het was op de afsluitende dag van het symposium "Treaty of Noordwijk aan Zee" georganiseerd door Ode Magazine en zich voorzienend druk makende ondernemers waarvan ik dhr. Eckart J. Wintzen (r.i.p. 21 maart 2009) noem mede wegens onze "narrenband".

  De term "binding" zat verbonden aan het woord "generation", denk maar aan the Who: "My GGGeneration".

  https://www.youtube.com/watch?v=tBMos92heq0

   

  Wat Generation Binding is? doet? voorbereidt?

  Wat is er noodzakelijk in ons land? in Europa? in de Wereld? voor de mensen?

  Wat kan communiceren voor elke deelnemer doen leven?

   

  steekwoord "jeugdig kiessysteem"

  toY S'ace

  Op verzoek van Spiritueel Ondernemen aka Aanpakken
  speciaal voor de heer Sradhanand Sital, GHRD , en wethouder Bladewsingh uit Den Haag ... en mijn directie collega's Wim en Roelof (statu...
 • Theo, geef je mij de criteria af voor een profielfoto?

  En dan het criterium voor Echt?

   

  Hoeveel veren telt mijn profielfoto?

  Hoeveel vleugels?

  (quasiclaimer: Dan weet je dat het aantal vogels de helft is, dus die vraag stel ik je niet)

   

  Ik lees een stukje voor uit de Ode (blad voor de onderstroom aka spiritueel onderlegden):

  "10e stap naar gezondere/onderhouden hersenen: Ontdek telkens iets nieuws

  Nieuw dingen uitproberen zoals Tanden poetsen met de andere hand."

  Ik dacht toen nog aan schrijven met de andere hand, maar ik tik tegenwoordig meer en dat doe ik met twee handen hoewel niet met alle vingers (daar ligt mijn uitdaging).

  Een andere manier van je volksvertegenwoordigers kiezen is ook zoiets echt nodigs ... het heeft de taal geërodeerd, toch?

  Ander nieuws is bijv. de 9 daagse week die in de steigers is gekomen.

  (heb jij suggesties voor nuttige dagnamen in een hoogzinnig verband?)

  Dat ik in raadselen spreek kan je vernieuwen, Theo ...

  En ik was er de 26e bij; maar welke dimensies erken jij? En welke staat voor welk breinstation?

  Varieer jij je echte profielfoto wel eens?

  je kapsel?

  je kleding?

  je V.... ?

  [ ach ja, ik houd mij in, wegens de beschaving die continue schaaft (maar waaraan ook al weer?)]

   

  toY & tooi S'ace vanuit zzz'Wolle (Overijssel voor als je uit het zuiden komt, anders is 't VoorIJssel)


  Theo Buijsrogge zei:

  @Cees: je spreekt voor mij nu in raadselen. Was je erbij de 26e? Ik ben nieuwsgierig naar je echte profielfoto.
 • @Cees: je spreekt voor mij nu in raadselen. Was je erbij de 26e? Ik ben nieuwsgierig naar je echte profielfoto.
 • @Theo: heb je voor mij ook nog wat toverwoorden?

   

  als voorbeeld

   

  @Cees: "excalibur"

   

  ergo "Neem je zelf mee op reis, Theo?!" immers "the spririt iz with u 2" 8~{

 • @Esther: hopelijk brengen de inbrengers dat hier nog naar voren

  @Solita: ga je gang, voeg je eigen indruk hier maar toe

   

 • "Ook een fysiek openingsritueel wordt aanbevolen."

   

  ik - cv in 't volgende nulpunt . - bepleit tevens het idee dat elke lijst van agendapunten begint met NUL

   

  die NUL is als een soort gebed zonder woorden - wel met toverwoorden ... en gebaren en mogelijk wat klanken die afstemmen - eerst je eigen lichaam met centrum en daarna de groep waar je je aan gaat geven ...

   

  het einde van de gehele sessie kan tevens weer de nul zijn - het is de nul die eenheid heeft geschapen vanuit de diversiteit - vanuit de verschilligheid die oneindige reservoirs aan NRG vrij heeft gemaakt ...

   

  als voorbeeld een verslag van recente oefeningen op enkele toverwoorden

  (degenen die behoren bij de negendaagse week - zegmaar een keizerlijke interventie van de pauze van intelligentiekracht)

  profiel s'ace de groot - Google Search
 • Beste Theo en Peter,

  Dank voor het verslag van de bijzondere bijeenkomst. Het voor mij essentieelste deel, daar waar er echt iets gebeurde in de groep mis ik alleen in het verslag. Daar waar het ging over de energie en waar we zagen hoe hier vervolgens over werd gediscussieerd, hoe mensen werden geraakt. Voor mij raakte we daar veel meer de onderstroom waarvoor we bij elkaar waren. Ik mis het dus ook echt in het verslag en hoop dat er nog iets over kan worden toegevoegd.

  Met dank en zonnige groet,

  Solita Brüning

 • Dank voor dit uitgebreide verslag. 

   

  Ik was wel heel benieuwd naar de trainingslocaties, wordt dat nog nagestuurd? Concreet ben ik op zoek naar een ruimte in Amersfoort, zeer goed bereikbaar met OV en daarmee logischerwijs in of vlakbij het centrum van Amersfoort (niet alle treinen stoppen op de bijstations). 

   

  De beide 'netten' in het verslag zeggen mij niets en googelen heeft mij nog niets opgeleverd. 

   

  Liefs,

  Esther Hasselman

  Contact@Work

This reply was deleted.