Mensen in deze groep zijn actief in de onderwijssector
43 Members

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Ik ben docente beeldende vorming en vooral docente LOB, beroepsorïentatie waarbij ik een curriculum ontworpen heb voor leerlingen om goed te leren kiezen en op weg te gaan de verdere maatschappij in. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? LOB is op de school waar ik werk een vak wat derdeklassers en vierdeklassers een aantal uren in de week op het rooster hebben staan. Nu op weg om te gaan samenwerken met de Flirtcompany de workshops uit te breiden naar docententrainingen, het coachen van docenten en nieuwe wegen in te slaan. Wij zijn op zoek naar scholen die hierin geïnteresseerd zijn.

 • Als theoloog ben ik ook werkzaam in het onderwijs. Geef o.a. les bij zowel R.K. als protestante en samengestelde scholen in de regio.

  Spiritualiteit en onderwijs....je kunt kinderen  niet jong genoeg met spiritualiteit in contact laten komen.

 • ja, mooi initiatief, ik doe graag mee de 25ste
 • Ik heb een eigen praktijk voor Coaching en Sensitherapie, ben organsiatie adviseur, maar steek op het moment mijn meeste tijd (belangeloos) in het op de kaart zetten en houden van het Leonardo Onderwijs. Het is speciaal onderwijs voor hoogbegaafde(HB) kinderen. Van basisonderwijs naar middelbare school en tot op de universiteit! Een andere manier van lesaanbod, een ander manier van mensbenadering. Er vanuitgaande (wat mij betreft) dat kinderen soms verder zijn dan wij volwassenen.
  Dus wil je iets weten over HB in het onderwijs bel of mail gerust!
 • Ik werk als 'kunstenaar voor de klas' met een combinatie van schrijven en beeldende vorming. Tekenen is in de methode die ik gebruik een manier om te vertellen, voor jonge kinderen DE manier om te vertellen. Ik studeerde pedagogiek en mijn projecten zijn dan ook gericht op zielsontwikkeling. Als elke deelnemer een totaal eigen verhaal vertelt... dan weet je dat je goed zit. Vaak werk ik met spirituele teksten die literaire hoogstandjes zijn. Zoals de Kleine Prins van de Saint Exupery. Een klassieker.
  Ooit schreef ik een alternatieve tekst over ontwikkelingspsychologie, vanuit de basisgedachte van Ken Wilber. Dat leverde een nieuwe visie op zintuiglijkheid op, gebaseerd op analyse van teksten van geëngageerde observatoren. Zoals sommige ouders en onderwijzers zijn. Centraal voor jonge kinderen: de tastzin.
  hartelijke groet, Machteld Teekens
 • Op 4, 5 en 6 juni organiseer ik een ontspanningsweekend voor moeders van kinderen met autisme. Voor ASS-kinderen zelf wordt er landelijk veel georganiseerd, voor de moeders die met de zware taak van de opvoeding belast zijn bijna niet. Het weekend staat in het teken van ontspanning en inspiratie. Met deskundige tips en adviezen, met meditaties en lichaamswerk, met een klankschalenconcert en een smartlappenworkshop!
  Aanmelding en verblijf

  Voor het gehele weekend bedragen de kosten €225 per persoon. Dat is inclusief overnachting, eten en drinken en deelname aan de workshops. Je slaapt in een oorspronkelijke chambrette uit de tijd dat het internaat huisvesting bood aan jonge meisjes uit gegoede gezinnen. De maaltijden worden verzorgd door Koen&Los, twee studenten aan de Vakschool Wageningen.
  Tussen de workshops door is er ruimte om te wandelen in de bosrijke omgeving van de Ooijpolder.

  Elke deelneemster ontvangt een tasje met persoonlijke verwennerij.
  Aankomst: vrijdagavond 4 juni om 19:00 uur.
  Vertrek: zondagmiddag 6 juni om 15:00 uur.
  Locatie: De Elegast, Rijksstraatweg 37-77, 6574 AC, Ubbergen (nabij Nijmegen)
  Kosten en baten: je investering bedraagt € 225 (incl 19% btw) en je winst is dat je verrijkt en geïnspireerd weer verder kunt.
  Deelname: Er is slechts plaats voor 18 personen. Dus meld je snel aan! Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.
  sprengcoaching.nl
  This domain may be for sale!
 • BreinCode Centrum Almere
  Jongeren in Almere hebben de overhand en hebben de Toekomst. Jongeren al zeer jong vertrouwd laten raken met hun eigen BreinCode en ze vandaar leren hun talenten te ontwikkelen, is een nieuwe uitdaging voor het Almeerse Onderwijs. Transformeren van OnderwijsKunde naar OnderwijsKunst. Alle Almeerse scholen worden dan ook opgeroepen deze aansluiting niet te missen

  Jolanda Simons, Pedagoge, Opvoedingsfilosoof, Innovatieadviseur, Managing consultant, Docentencoach en Opleider begeleidt scholen van een productieve taakorganisatie naar een creatieve leerorganisatie.

  Creascopie® is een nieuwe Pedagogiek. Vanuit de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen is komen vast te staan dat kinderen zich ontwikkelen vanuit een eigen uniek spiritueel DNA, de BreinCode® en deze ontwikkeling plaatsvindt via het Spiraalleren®. Zij vormen samen dan ook een nieuw pedagogisch-didactisch leerconcept voor de 21e eeuw.

  Het Centrum voor OnderwijsKunst is speciaal bedoeld voor jonge docenten die aansluiting zoeken bij deze nieuwste ontwikkeling en voor scholen die hun zittende docenten willen leren transformeren van een productieve taakorganisatie naar een creatieve netwerkorganisatie.
  Doceren is geen Onderwijskunde meer, maar wordt OnderwijsKunst.
 • Deze kwam ik tegen op de dagelijksegedachte:
  De ziel wordt genezen in het gezelschap van kinderen.
  Fjodor Dostojevski (ingestuurd door: Lenie Sanders, Assen NL)
 • Ik kreeg een mailtje van TSM Business School waar ik ooit een opleiding deed.
  Ze hebben zich aangesloten bij de Principles for Responsible Management Education van United Nations
  Kennen jullie dat?
 • Kijk eens naar de volgende video op dit netwerk:

  Do schools kill creativity?
This reply was deleted.
E-mail me when people leave their comments –

Kinderbostafel- onderwijsverbetering - zondag 18 september 2011 - landgoed beukenrode

beste Onderwijs -betrokkene, zondag as houden wij de kinderbostafel -een exponent op onze nationale bostafel, ( duurzaamheid en bewustwording )graag ontdekken we samen wat de kinderen, ouders en leekrachten zelf te zeggen hebben over 'Leren''en een vebeterde vorm van onderwijs vanuit bewustzijn,Lees de uitnodiging eens rustig door als je wilt, bij gevoelde instemming ontmoeten wij je graag,aankomende zondag 18 september, vanaf 10.00 uur groet, Jan Willem ReteraKinderbostafel en Nationale…

Read more…
0 Replies

Is er kinderopvang (peuters, kleuters) voor Indigo of kinderen die meer zien ervaren?

Omdat ik steeds vaker ouders tegen kom die indigo kinderen hebben, en ook wel hoor van mensen dat er behoefte is aan opvang waar men meer van deze onderwerpen weet, ben ik benieuwd of iemand iets dergelijk weet of ervaring er mee heeft. Omdat ik zelf een indigo zoon heb die inmiddels 21 is, wil ik graag anderen helpen, die nog met de jonge indigo's te maken hebben.Blogs die ik hierover geschreven…

Read more…
1 Reply

Chakrapsychologie

Zelfkennis is Godskennis en dus de weg naar harmonieZelfkennis schept orde in de chaos, verschaft inzichten, maakt je bewust van jou en je plek in het leven en het allerbelangrijkste, het brengt je weer in verbinding met jouw innerlijke kracht. Een cursus voor iedereen die: - aan zichzelf werkt en op zoek is naar een handreiking. - orde in de chaos wil zien. - het gevoel heeft dat het leven hen overkomt. - zichzelf af en toe niet meer begrijpt, laat staan een ander. Met deze workshop…

Read more…
0 Replies

Vergroot je mensenkennis met Karakterstructuren

Een spiritueel psychologische kijk op groeiLeer de invloed van je patronen op je dagelijks leven begrijpen en ontdek je levenslessen en je mogelijkheden tot persoonlijke en spirituele groei. Zelfkennis is de beste basis voor mensenkennis. Deze workshop richt zich dan ook op het vergroten van je mensenkennis door te kijken naar de psychologisch, spirituele basis van karaktervorming. Je leert daardoor wat het betekent om te veranderen op wezenlijk niveau.Ons karakter wordt mede gevormd door onze…

Read more…
0 Replies