Vergroot je mensenkennis met Karakterstructuren

Een spiritueel psychologische kijk op groei

Leer de invloed van je patronen op je dagelijks leven begrijpen en ontdek je levenslessen en je mogelijkheden tot persoonlijke en spirituele groei. Zelfkennis is de beste basis voor mensenkennis. Deze workshop richt zich dan ook op het vergroten van je mensenkennis door te kijken naar de psychologisch, spirituele basis van karaktervorming. Je leert daardoor wat het betekent om te veranderen op wezenlijk niveau.

Ons karakter wordt mede gevormd door onze reactie op onze omgeving. Als kind zijn we afhankelijk van anderen, in eerste instantie van onze ouders en passen we ons onbewust aan. Deze patronen en overtuigingen werken door gedurende ons hele verdere leven en dus ook in ons arbeidsleven. Tekortkomingen ervaren in onze jeugd worden onbewust geprojecteerd op anderen die de plek innemen van ouders en opvoeders.

Karakterstructuren van Reich

Wilhelm Reich heeft beschreven hoe psychische conflicten verpakt zitten in lichamelijke verkrampingen, de zogenaamde karakterpantseringen. Zijn leerlingen Lowen en Pierrakos bewerkten dit tot een werkzaam model van vijf structuren waarbij de persoonlijkheid in het lichaam wordt bestudeerd aan de hand van spierspanningen en levensenergie. Elke structuur heeft zijn typische kenmerken, gedragingen en defensies.

Kort samengevat komt het erop neer dat je aan iemands fysieke lichaam zijn levensgeschiedenis kunt afleiden. Meestal is het zo dat je één of twee structuren herkent en dat de andere in mindere mate deel uitmaken van ons levenssysteem. Door kennis te nemen van de karakterstructuren vergroot je je zelfkennis en daarmee je mensenkennis. Je krijgt zicht op angsten, conflicten en problemen die typisch voor iemand zijn. In de karakterstructuur ligt de potentie van de ontwikkeling besloten waardoor je zicht krijgt op de levenslessen.

Deze eendaagse workshop bestaat uit theorie en lichaamsgerichte oefeningen waarbij veel ruimte is voor eigen vragen uit de praktijk.

Data: 1 oktober 2011
Tijd: van 10:00 uur - 17:00 uur.
Plaats: groepspraktijk De Binnenplaats, Apeldoornseweg 80, 6814 BM Arnhem
Deelname: minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers
Kosten en baten: Jouw investering bedraagt €125 (incl. 19%btw) en je winst is een heldere kijk op je lessen en valkuilen waardoor je daadwerkelijk grip krijgt op je leven.

De workshop is inclusief koffie, thee en een lunch.

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk