Beste vrienden,

Tibetanen die weigeren om boven hun huis de Chinese vlag te hijsen riskeren in elkaar geslagen of doodgeschoten te worden als ultieme poging om hen te breken. Maar nu is het beste moment in jaren om hoop naar Tibet’s trotse maar wanhopige bevolking te brengen. 

Het Chinese leiderschap is een gigantische campagne begonnen om alle misstanden en mensenrechtenschendingen in het land te vermommen en zo gekozen te worden voor de VN Mensenrechten Commissie. Als wij met genoeg mensen de schijnwerpers zetten op wat er gaande is in Tibet – de verstikking van eeuwenoude religies, verbanning van journalisten en systematische arrestaties – kunnen wij China ertoe dwingen om af te zien van de harde lijn die zij inzetten om de 97 stemmen te winnen die zij nodig hebben. 

Laten wij het Tibetaanse volk laten zien dat de wereld ze niet vergeten is. De druk op China is al opgevoerd doordat 13 overheden de mensenrechtenschendingen in het land recentelijk aan de kaak gesteld hebben. Ga achter Tibet staan door nu te tekenen en deel deze petitie dan met iedereen die je kent. Zodra 1 miljoen mensen deze petitie ondertekend hebben, bezorgen wij hem bij alle doorslaggevende VN delegaties, en zullen wij een grootse mediacampagne opzetten:

https://secure.avaaz.org/nl/stand_with_tibet_loc/?tTtxmcb

De druk op China loopt op. In een niet eerder vertoonde krachtige steunbetuiging riepen Canada, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Japan, Nieuw Zeeland, Polen, de VS, Groot-Brittannië en Oostenrijk op tot de bescherming van het recht van de vrijheid van meningsuiting, religie en samenkomst in Tibet. Deze oproep komt slechts dagen nadat een Spaanse rechtbank de voormalige Chinese president veroordeelde voor genocide in Tibet! 

De situatie is echt erbarmelijk. Meer dan 120 mensen hebben hun eigen leven geofferd door zichzelf in brand te steken om te protesteren tegen de verstikkende Chinese bezetting en honderden miljoenen Tibetanen zijn uitgeroeid. Het Chinese beleid is gericht op de systematische onderdrukking van de Tibetaanse taal, het verdrijven van mensen uit hun woningen, en op de strikte beheersing van de Tibetaanse bewegingsvrijheid en hun religie. 

China’s mislukte beleid schaadt China zelf ook, maar aangezien het zich diep heeft ingegraven in zijn positie is er druk nodig om het tot verandering aan te zetten. Deze week kunnen wij deze verandering in gang zetten. Als – nu China onder de mondiale microscoop ligt – genoeg mensen zich uitspreken, laten wij de wereld weten dat wij Tibet niet vergeten zijn. Teken nu en vertel het voort – laten wij de grootste campagne voor Tibet ooit bouwen en ervoor zorgen dat China verantwoording gaat afleggen. 

https://secure.avaaz.org/nl/stand_with_tibet_loc/?tTtxmcb

Trotse Tibetanen worstelen al sinds lange tijd met China’s brute regime en reikhalzen naar verandering, maar niemand kan alleen voor zo'n grote aardverschuiving zorgen. 

Dat is waarom wij eerder samen zijn gekomen voor Tibet. Laten wij dit uitroepen tot het moment dat de hele wereld zich committeert aan het voortbestaan van het Tibetaanse volk. 

Onze gemeenschap is geschapen voor dit moment, 

Met hoop, 

Ben, Alice, Patricia, Alex, Ricken, Emily, Sayeeda en het hele Avaaz team


BRONNEN

De VN bekritiseert China’s staat van dienst betreffende mensenrechten tijdens vergadering in Geneve (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-24611657

Dalai Lama zegt dat China Tibet in een ‘Hel op Aarde’ heeft verandert (New York Times)
http://www.nytimes.com/2009/03/11/world/asia/11tibet.html

Spanje noemt Hu Jintao’s beleid in Tibet ‘genocide’  in rechtbank (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24490004

Vier Tibetanen doodgeschoten bij verspreiding protest in gemeente Driru (Radio Free Asia)
http://www.rfa.org/english/news/tibet/shoot-10112013200735.html

China veroordeelt Spaanse vervolging van ex-president in Tibet zaak (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2013/10/14/us-china-spain-tibet-idUSBRE99D09120131014 

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Email me when people reply –