Gender

Female


Location

Nederland


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Het is mijn missie de effecten van pelgrimeren beschikbaar te stellen. Dat doe ik door veranderingsprocessen te begeleiden en workshops, lezingen en retraites te verzorgen.


Wat is je website?

http://ikFloreer.nu


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit betekent voor mij bewustzijn. Een dagelijkse oefening in observeren in plaats van oordelen, in reageren vanuit een liefdevol hart in plaats van cynisme en vertrouwen in plaats van angst. Dus open aandacht: een open mind, een open hart en een open wil.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Het boek Een levensregel voor beginners heeft me op het pad van de benedictijnse spiritualiteit voor elke dag gezet. Een andere inspiratiebron is pelgrimeren. Dat leert me omgaan met onzekerheid: niet weten waar en wanneer te eten of te slapen. Dat lukt alleen door Nu Hier aanwezig te zijn en open te staan voor wat zich aandient.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik maak het praktisch en zorg dat deelnemers een vertaling kunnen maken naar dagindeling die toewerkt naar het vormgeven van het door hen gewenste leven dat bijdraagt aan een voor hen betekenisvol groter geheel.


Mijn advies/quote aan anderen:

Elke lange reis begint met de eerste stap.


You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Hi Anne-Marie,

  Wat een goed en leuk idee!

  Ik voel daar zeker voor om met 'Toewijding' ;-) en Marga een TP-programma in elkaar te zetten en te begeleiden voor SON. En wellicht kunnen we dit nog verder uitbreiden, is zeker iets wat past bij een ander initiatief waarin ik actef ben: 'De Inspiratiekamer'. Vertel ik nog wel over. :-)

  Heb je ook al contact gelegd met Marga?

  Hartelijke groet,

  Marc

  M: 06 - 49 76 77 32
  E: marc.faber@hetnet.nl

 • Ik zie nu pas dat je uit richting Den Haag komt en niet Gouda. Dan is Rotterdam Alexander niet zo handig voor je. Wat handiger is voor jou en mij: Rij  met de trein tot Station Blaak. Neem daar de metro, stap uit bij metrohalte Voorschoterlaan (is slechts twee haltes), uitgang Voorschoterlaan, naar links lopen, grote weg oversteken de Rozenburglaan in en  dan ben je bij mijn huis (nr. 106).  Het gaat heel snel en dan kunnen we elkaar niet missen. Op de terugweg kan ik je dan op een station afzetten. OK? groetjes, Jolanda

 • Rotterdam Alexander is het handigste en snelste voor mij. Zal ik je daar oppikken om half een? Groetjes, Jolanda

This reply was deleted.

Vrienden (1)