Gender

Female


Location

Zevenbergen (Brabant)


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Ik help mensen die op een kruispunt in hun loopbaanstaan: wat vind ik belangrijk? wat wil ik eigenlijk? waar wil ik dat doen? hoe kom ik daar? door eerst naar binnen te kijken, is je blik naar buiten een stuk helderder. Momenteel werk ik veel met stress/burnout klanten: oude patronen benoemen en een 'nieuw normaal' creeren.


Wat is je website?

http://www.werkwegen.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Jij bent de bril waardoor je de wereld bekijkt. Maar er is meer dan dat we zelf kunnen waarnemen. Hiervoor openstaan, dit voelen en ervaren, het een plek geven in je dagelijkse handel en wandel, dat is voor mij spiritualiteit.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Eigenlijk al vanaf dat ik een kind was heb ik geloofd dat er meer is dan dat ik kan zien en/of aanraken. Daarbij komt het immer groeiende inzicht dat 'het' van binnen ontstaat: voel je je sterk, dan ben je sterk. Maar ook: voel je je klein, dan ben je dat ook.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik praat eerst uitgebreid met mensen voor dat we het over een programma hebben. Ik probeer me 'in de mens te voelen'. Ik probeer niet te oordelen: hoe iemand zich voelt is werkelijkheid voor die persoon. Ik kan hooguit handvatte geven om iemand zichzelf te laten versterken. Voor iedere klant maak ik een programma op maat. Hierin speelt voor mij op de achtergrond doorlopend wat voor deze persoon zingeving is/kan zijn.


Mijn advies/quote aan anderen:

Blijf meeveranderen met de wereld en vergeet niet te genieten onderweg.


Froukje Smeding left a comment on Coaches
"nog eentje: denk ook aan kerken. Zie hebben vaak ook ruimtes voor schappelijke prijzen te huur. Is bovendien rustige omgeving vaak.
gr.fr."
Jun 1, 2009
Froukje Smeding left a comment on Coaches
"Hoi Frans,
Kijk eens op www.hetcoachhuis.nl. Zij verhuren coach/workshop ruimtes voor zeer schappelijke prijzen, o.a. in Rotterdam.
Ik heb er zelf goede ervaringen mee.
succes, Froukje"
Jun 1, 2009
Froukje Smeding posted a blog post
Mijn vriendin Tiny zag tijdens een motorcrosswedstrijd (haar zoon deed mee) hoe een motorrijder voorover in de sloot belandde. Hij bleef stil liggen met zijn gezicht in de drab….. Ze bedacht zich niet en stond voor ze het wist tot over de knieën in…
May 21, 2009
Froukje Smeding posted a blog post
Onlangs zapte ik langs de X-factor op tv. Kandidaten werden voor een selectie in groepen verdeeld over drie touringcar. Na een spanning opbouwend nerveus wachten vertrok één bus. De anderen mochten blijven.Vreselijk. Hoe kun iemand dat aandoen? Je…
Feb 23, 2009
Froukje Smeding posted a blog post
Afgelopen zaterdagavond zijn we gezellig met vrienden uit geweest naar het theater. Wij boeken bij het Chassé Theater te Breda altijd zodra het programmaboekje uitkomt voor het hele seizoen diverse voorstellingen. Iedere maand een uitje, een…
Feb 12, 2009

Groepen