Gender

Female


Location

Arnhem


Birthday:

June 12


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Met mijn creativiteit, levenservaring en betrokkenheid bij mensen wil ik anderen van dienst zijn.


Wat is je website?

https://www.benedictijnsspel.net


extra website

https://www.krisram.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij het weten vanuit een dieper bewustzijn, verbonden met gevoel en intuitie. Spiritualiteit is ook de verhalen uit de geschiedenis tot je nemen en de morele lessen hieruit leren. En tot slot zijn het de rituelen waarmee je je leven vorm en betekenis geeft, voor je zelf maar vooral ook met elkaar.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Na mijn studie Creatieve Therapie stapte ik over op de Artez, docenten-opleiding Tekenen Eerstegraads. Tijdens mijn afstudeerjaar ben ik voor het eerst in retraite gegaan in abdij Sion in Diepenveen.Ik kwam daar in contact met een trainer die een communicatiespel ontwikkelde op basis van verschillende managementvisies. De psychologie en het in beeld brengen van een zienswijze in de vorm van een spel spraken me erg aan.Naast het moederschap deed ik een studie kunstzinnige therapie en een studie Nederlands. Als docent in het voortgezet onderwijs zag ik dat beeldende middelen zeer geschikt zijn om een zinvol gesprek op gang te brengen. In mijn rol als communicatietrainer voor verschillende bedrijven zocht ik naar werkvormen voor vragen als: wie ben ik, wat is mijn drijfveer, hoe leven en werken mensen goed samen? Uiteindelijk heeft het boek 'Een levensregel voor beginners" van Wil Derkse mij de vorm aangereikt, waarin ik het idee voor mijn spel heb gegoten. Het ontwikkelen van het spel, door studie, gesprekken, ontmoetingen in kloosters en daarbuiten, is voor mij een levenswijze geworden die mij nog elke dag verrijkt. ​


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

In 8 jaar tijd heb ik een methodiek ontwikkeld in de vorm van een kaartspel dat ik zelf vormgegeven heb met als resultaat 60 speelkaarten; het Benedictijns Spel. Hiermee werk ik individueel en met groepen. Het is een interactief spel gebaseerd op de leefregel van Benedictus. Door het spel te spelen krijg je inzicht in je talenten en je bestemming. Je gaat anders naar elkaar gaat kijken, met meer respect en begrip. Mijn ervaring als spelcoach is dat ik anderen kan helpen met levensvragen op het gebied van relaties, je werk en het belangrijkste; de relatie met jezelf.


Mijn advies/quote aan anderen:

Ontdek wat de aardse spiritualiteit van de Benedictijnen voor jou kan betekenen!