Gender

Female


Location

Utrecht


Birthday:

June 9


Age:

57


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Objectief luisteren, anderen ontwikkelen en in beweging krijgen, empatisch vermogen, analyseren en samenwerken/ elkaar inspireren.


Wat is je website?

http://www.praktijkdynamo.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij de verbinding met alles en iedereen in het universum; we maken deel uit van een groter geheel, één Spirit. Iedereen is van toegevoegde waarde en heeft zijn eigen unieke talenten. Spiritualiteit is voor mij ook de voortdurende bezinning op de vraag wat essentieel is in mijn leven en waar ik met mijn ervaring en talenten wil bijdragen aan het welzijn van anderen. Door deze bezinning wordt het mij steeds meer duidelijk wat mijn job is in deze wereld.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Nadat ik me had ‘losgemaakt’ van de kerk waarin ik ben opgegroeid, vermeed ik alles wat me er ook maar enigszins aan deed denken. Het gevoel van leegte dat in de loop van de jaren erna steeds groter werd, bracht me ertoe om me open te stellen voor hetgeen zich aandiende. Ik kwam in aanraking met mensen die spiritueel waren ingesteld en dat maakte me nieuwsgierig. Toen ik eenmaal in aanraking kwam met de CD en het boek van Deepak Chopra, De zeven spirituele wetten van succes, kreeg mijn spirituele ontwikkeling een enorme boost. En eigenlijk geldt dat nog steeds. Als m’n agenda weer eens te vol is, dan helpen de spirituele wetten me, om te beseffen waarom het gaat in het leven. Juist ook de praktische opdrachten uit het boek, hebben me geholpen om het heel concreet te maken. En dat terwijl ik altijd dacht dat spiritueel zweverig zou zijn.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

M’n leven is behoorlijk veranderd sinds mijn ontwikkeling op het gebied van spiritualiteit. Het is in veel opzichten plezieriger en waardevoller geworden. Hierbij een paar voorbeelden: ° Ik merk dat de juiste mensen op de juiste tijd op mijn pad komen. En ik denk dat dit vroeger ook zo was, maar dat ik het toen gewoon niet heb gezien. ° Inmiddels lukt het me steeds beter om met onzekerheid om te gaan en zie ik zelfs de voordelen ervan, namelijk dat het veel meer ruimte geeft voor creativiteit en avontuur. Dit komt omdat ik erop vertrouw dat het universum voor mij het juiste in petto heeft. Het geeft me veel meer rust, ook in onzekere tijden. ° Ik probeer niet te oordelen. Toen ik begreep dat dit ook een onderdeel van spiritualiteit is, dacht ik bij mezelf dat ik eigenlijk vrijwel nooit oordeelde. Maar toen ik er eenmaal op ging letten, schrok ik van de vele keren dat ik toch nog oordeelde. Niet oordelen geeft meer rust in mijn hoofd. ° Ik leer steeds beter te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. En dat scheelt een hoop stress.


Mijn advies/quote aan anderen:

Leven in liefde, is leven vanuit innerlijke kracht.