Zeg tegen een dokter dat je je slap en futloos voelt en je krijgt een antidepressiva voorgeschreven. Bespreek je probleem met alcohol of drugs en je krijgt een medicijn. Je kind een te druk of onhandelbaar gedrag? Het wordt aan de Ritalin of Concerta gezet. Ook mensen die opgebrand raken (Burn-out) worden geholpen met medicijnen. Steeds meer mensen gebruiken medicijnen voor klachten die weldegelijk aan te pakken zijn zonder medicatie. Inefficiënte zorg en hoge kosten zijn het gevolg van de overmatige invloed van de reguliere, wetenschappelijke zorg en farmaceuten.

Geef juist ruimte aan de holistische, zogenaamde alternatieve aanpak

Wat een sukkels daar in de politiek. De zorg moet efficiënter en goedkoper en toch geven ze alleen ruimte aan de dure, eenzijdige visie van de reguliere zorg die eigenlijk alleen denkt in medicatie en aanpak van symptomen. Zo blijven mensen ziek en afhankelijk van medicatie, wat de zorg op hoge kosten jaagt en een mega-omzet oplevert voor de farmaceuten. De reguliere wetenschappers presenteren ons regelmatig nieuwe ziektes, elk ook weer voorzien van een medicijn. De holistische, zogenaamde alternatieve zorg wordt steeds meer buiten spel gezet, terwijl daar juist vaak effectieve methodes aanwezig zijn, die daadwerkelijk een oplossing bieden voor problemen en ook nog goedkoper zijn in de aanpak. Nog even en de farmaceuten hebben het voor elkaar dat de meeste homeopathische middelen van de markt zijn verdwenen en dat zelfs natuurgeneesmiddelen verboden zullen zijn. Wat een waanzin, juist omdat veel van deze middelen hun werking al lang hebben bewezen. Hoe is het mogelijk dat de reguliere zorg, lees farmaceuten, zo’n grote invloed blijven houden op het welzijn van de mens? Sterker nog, zij lijken een steeds grotere rol te krijgen. Zouden ministers bonussen krijgen, of aandelen hebben binnen de farmaceuten? Dan zou het wel logisch zijn dat de reguliere zorg en de farmaceutische industrie deze rol hebben, want alles draait om geld en commercie in een wereld waarin het humane aspect steeds verder lijkt weg te zakken. De farmaceutische industrie is een groot commercieel bedrijf met een winstoogmerk en een focus gericht op hun eigen belang en niet op dat van de mens. Zij zijn er niet bij gebaat dat meer mensen minder medicijnen zullen gebruiken. In mijn ogen zou de minister van welzijn er veel beter aan doen om meer aandacht en ruimte te geven aan holistische methodieken. De mens zal erbij gebaat zijn, de zorg zal effectiever en goedkoper worden en de natuur zal veel sneller haar werk kunnen doen.

De vrijheid van de burger in het gedrang

Natuurlijke middelen worden binnenkort misschien verboden en de kans is aanwezig dat ouders straks te maken hebben met een verplichte GGZ zorg als hun kinderen kampen met afwijkend gedrag. Wij kunnen en mogen straks als burgers niet eens meer beslissen welke manier van genezing wij zelf willen? Wij worden als mens dus verplicht om chemische drugs te gebruiken als de dokter of psychiater dat voorschrijft terwijl wij zelfeen klacht zouden willen aanpakken met een natuurlijk middel? Het wordt zelfs zo gek dat kinderen mogelijk verplicht worden behandelt door een GGZ behandelaar en chemische drugs moeten slikken, terwijl ouders hun kinderen zouden willen laten behandelen door een holistische therapeut of behandelaar? Dat zou toch te gek voor woorden zijn. Dat druist toch in tegen de vrijheid van een mens?
Nog even en de natuurgeneeskunde, homeopathie en andere natuurlijke therapieën zijn straks alleen nog betaalbaar voor mensen met geld. Dit soort therapieën worden op dit moment steeds minder vergoed door de zorgverzekeraars en zijn dus voor steeds minder mensen toegankelijk. Minister Schippers, doe je ogen open en besef dat je verkeerd bezig bent. De zorg kan goedkoper en beter, als de farmaceuten en de medische wetenschap een stap terug zouden moeten doen en er meer ruimte komt voor de Oosterse visie op gezondheid. Accupunctuur, homeopathie, cranio sacral, familieopstellingen, energetisch lichaamwerk, meditatie vormen en vele andere holistische coachings zouden juist gestimuleerd moeten worden, omdat deze methodieken de krachtige Innerlijke kern van iemand aanboren, waardoor het zelfhelend vermogen van de psyche en het lichaam zijn werk zal doen. Zo zal er minder medicatie voorgeschreven hoeven worden, zullen minder mensen (blijvend) ziek zijn en meer mensen vitaler op eigen autonome kracht kunnen leven. Dat is wat toch iedereen wil?


Rob Derksen
www.robderksen.nl

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk