De Giving Back Campagne

Het idee voor de Giving Back Campagne is ongeveer een jaar geleden geboren uit de vraag: ‘Hoe kan ik dienen’ Ik wilde graag iets (terug)geven. De krediet crisis beheerste de media en het leek wel alsof alles om halen en de angst voor verlies ging. Nemen, nemen, nemen. Beschermen, beschermen, beschermen.
Ik wilde een tegengeluid laten horen en geven in plaats van nemen. Delen in plaats van beschermen tegen verlies. Geheel vrijblijvend gratis coaching ontvangen, met daarbij de mogelijkheid om je persoonlijke en spirituele ontwikkeling mee te nemen, zonder afname verplichting.

Geven, zo kwam ik achter, is niet echt zo alledaags als het lijkt. Natuurlijk, we geven aan geliefden, familie, vrienden. Maar zomaar iets vanuit je expertise geven aan een vreemde, zonder iets terug te verwachten is vreemd. Voor niks gaat de zon op. Voor wat hoort wat. Etc. Toen ik mijn idee over de Giving Back Campagne begon te delen met mijn omgeving, werd ik verrast door sommige reacties. “Wie werkt er nou gratis?” Het werkt twee kanten op. Mensen vonden het niet alleen vreemd dat ik wilde geven, maar dachten ook nog eens dat het niet ontvangen zou worden.

Toen ik een professional vertelde over de Giving Back Campagne zei hij: “Ik weet het niet. De meeste mensen staan argwanend tegenover gratis dienstverlening, waar zit het addertje?” Een ander vroeg; “Wat ga je terug geven. Wat heb jij van hen gekregen dan?” Het voor wat hoort wat principe. Je hoort blijkbaar in ieder geval niet zomaar te geven. Dat is best verontrustend, als je erover nadenkt. Welk wereldbeeld heeft men dan? Als men leeft in een wereld waarin zomaar geven of delen van je expertise wantrouwend wordt bekeken. Het komt blijkbaar zo zelden voor, dat men niet anders kan reageren dan met argwaan. Dat klopt niet. Wat ik doe met de Giving Back Campagne is eigenlijk vreemd. In een klimaat waarin zekerheden op hun kop staan.
Niet al te lang geleden was ik bij een lezing van Brandon Bays. Een inspirerend persoon en de auteur van o.a. ‘De helende reis.’ In haar boek beschrijft ze nauwkeurig haar techniek, compleet met stappenplan en werkblad. Iedereen kan het overnemen, gebruiken en er mee werken. Menigeen verklaart haar voor gek. Ze kan er veel meer mee verdienen en het is alles behalve commercieel. Haar doel is om haar kennis en ervaring te delen en toegankelijk te maken voor iedereen. Zij deelt. En ze leidt tegelijkertijd een leuk en vol leven en zit ondanks het delen heus niet slecht in de slappe was. We zijn bezig met een verschuiving. Het tijdsbeeld is aan het veranderen. We zitten in een transitieperiode. Persoonlijke ontwikkeling is bijna een must. Door de technologie, globalisering en de kwantumfysische benadering, gaat de overgang echter niet geleidelijk maar razendsnel. We hebben ondersteuning nodig om goed te kunnen functioneren in deze snelveranderende maatschappij die draait om ontelbare keuzes. Er komt teveel op ons af. Tegelijkertijd hebben we het drukker dan ooit. De balans is weg. Man en vrouw doen niet meer of-of, maar en-en. Zelfs kinderen hebben tegenwoordig een agenda!

Het is goed om te merken dat veel bedrijven bezig zijn met een eigen klimaatsverandering en ook de voordelen zien in deze benadering ten opzichte van ons snel veranderende maatschappij en de aankomende vergrijzing.De druk wordt alleen maar hoger lijkt het. Gelukkig wordt er door bedrijven steeds meer ruimte gegeven aan persoonlijke ontwikkeling. Bewustwording, lichamelijk en geestelijk in balans zijn levert een win win situatie op. Mensen zijn zelfsturend, gezond, bewust van hun deel in het geheel, bewust van zichzelf, en in balans. Hoe denk je dat dat de werksfeer en de output beïnvloedt? Ik sta vierkant achter de mensgerichte werkwijze, waarbij groei, transformatie en zelfbewustzijn (en dus het zelf sturend vermogen) centraal staan. Persoonlijke ontwikkeling biedt groei en transformatie in elk facet van de persoonlijkheid. Je neemt je professionele ontwikkeling automatisch mee. Natuurlijk leiderschap ontstaat door innerlijk leiderschap. Zo binnen zo buiten.

Daar wil ik graag aan bijdragen dus iets teruggeven wat bewustwording bevordert.
Mijn grondhouding in het leven uit zich logischerwijs ook in de initiatieven die ik binnen mijn bedrijf ontplooi. Het is voor mij niet mijn werk in de ‘enge’ betekenis van het woord, maar hoe ik in het leven sta. De missie die ik met mijn bedrijf heb, is het bijdragen aan bewustwording en persoonlijke groei. Ik geloof in energie en dat alles wat leeft met elkaar verbonden is op energetisch niveau. Hoe meer mensen geïnspireerd raken om nieuwsgierig te worden naar zichzelf, hoe meer mensen zichzelf liefhebben, hoe meer mensen zij weer inspireren. Hoe meer mensen in harmonie met zichzelf leven, wat dan weer weerspiegeld wordt in de buitenwereld. Zo binnen zo buiten.

Ik ga uit van geven, niet van ontvangen. Van overvloed in plaats van schaarste. Van samenwerking, in plaats van concurrentie. We kunnen zo veel van elkaar leren! De Giving Back Campagne is absoluut onderdeel van de visie en de missie van Choicez. Ik vind het belangrijk dat dat niet alleen bij woorden blijft.Toen de eerste Giving Back Campagne eenmaal ‘live’ ging, werd ik aangenaam verrast door de enthousiaste aanmeldingen. Dat toont dat bedrijven de noodzaak tot persoonlijke ontwikkeling en bewustwording op de werkvloer ook inzien.
Freek de Lang deelde graag zijn expertise met mij mee en samen zijn we de Giving Back Campagne gestart bij Exact Software. 8 januari was de laatste dag en het was wederzijds een mooie ervaring! Dat inspireert mij weer om de Giving Back Campagne niet bij een eenmalige actie te laten.

Morgen kun je op Choicez.nl lezen hoe de Giving Back Campagne door Exact Software ervaren is.
Binnen kort meer informatie op Choicez.nl over de Giving Back Campagne deel II.

Life is Change. Growth is optional. Choose Wisely.
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk