Deblokkeren om te manifesteren

Henk is productontwerper en kwam bij mij voor een sessie. Hij had al jaren geen werk meer. Henk: ‘Ik heb ontzettend veel ideeën; elke vijf minuten komt er eentje bij me binnen. Ik wil die ideeën graag neerzetten in de wereld, maar het lukt me gewoon niet.

En dat zorgt ervoor dat ik chronisch geldgebrek heb’. Henk wilde graag zijn blokkades opruimen die ervoor zorgden dat hij zijn ontwerpen niet in de wereld kon manifesteren.

Aan het energieveld van Henk zag ik dat zijn bovenste drie chakra’s openstonden, waardoor zijn hemelenergie goed kon doorstromen. Hemelenergie komt bij de kruin het hoofd binnen en daalt naar beneden af. Bij Henk had de hemelenergie de vorm van een grote trechter die met de punt naar beneden staat: er was veel bewustzijn dat door hem heen wilde komen. Hemelenergie brengt inspiratie en nieuwe ideeën en daaraan had Henk dus geen gebrek.

De lager geleden chakra’s echter – chakra 1 tot en met 3 die met de persoonlijkheid te maken hebben – stroomden bij Henk niet goed door. De hemelenergie werd hier minder krachtig en kon niet goed naar de aarde stromen: daardoor kon Henk zijn ideeën niet op de wereld neerzetten. Vanuit de derde chakra was een energiekoord te zien naar zijn vader. Via dat lijntje stroomden overtuigingen en emotionele pijn van zijn vader naar Henk toe. Henk was in zijn kinderjaren veelvuldig bekritiseerd door zijn vader. Die kritiek had ervoor gezorgd dat Henk apathisch was geworden: uit angst om fouten te maken, deed Henk nauwelijks iets meer. Tijdens de sessie voelde hij zijn boosheid en machteloosheid hierover en was hij in staat zijn vader te vergeven. Daarna kreeg Henk het inzicht dat als hij zijn ideeën wilde realiseren, het nodig was dat hij een plan maakte waardoor hij zijn ontwerpen stap voor stap kon neerzetten. Dat inzicht maakte zijn derde chakra sterk: de hemelenergie kwam al dichter bij de aarde.

De tweede chakra, die zich in de buik bevindt, vroeg nu om aandacht. Ik vroeg Henk of hij zich op zijn tweede chakra wilde afstemmen en van daaruit wilde zeggen: ‘Ik zet mijn ontwerpen neer in de wereld’. Zodra hij die zin uitsprak, kwam er angst bij hem op. Ook had hij gedachten als: ‘Word ik er niet om afgewezen? Is het wel goed genoeg wat ik bedenk? Zit de wereld wel te wachten op mijn ideeën?’ Ik vroeg Henk de angst te voelen en de gedachten waar te nemen. De gedachten waren afkomstig van het ego en waren dus niet de waarheid. Toen Henk dit inzag, kon de hemelenergie tot aan de eerste chakra doorstromen.

De eerste chakra, bij het stuitje, heeft te maken met het daadwerkelijk op aarde zetten van iets en ons vermogen om daartoe actie te nemen. Toen ik aan Henk vroeg hoe zijn eerste chakra aanvoelde, zei hij: ‘Zwak. Ik voel daar apathie, moeheid, geen actie willen en kunnen nemen. En ik voel frustratie over de tijd die ik zo door mijn vingers heb laten glippen’. Nadat hij zijn gedachten en emoties hierover had ervaren, kon hij dit zichzelf vergeven. Henk: ‘Het voelt alsof ik in mijn lichaam zak. Ik bewoon mijn lichaam nu als een huis’.

Aan het eind van de sessie ervoer Henk de Bron, de wijsheid, vrijheid en kracht die hij in essentie is. Ik vroeg Henk of de Bron in hem iets te zeggen had dat hem kon helpen om actie te nemen.

‘Ja’, zei Henk vanuit de Bron, ‘ik moet niet nadenken, maar gewoon doen’. ‘Lukt dat?’, vroeg ik. ‘Nee, nog niet. Het voelt alsof mijn schoenveters aan elkaar zijn geknoopt. Ik weet niet welke stap ik als eerste kan zetten’. ‘Wat zegt de Bron daarover?’

Henk was een moment stil en zei: ‘Eerst de puinhoop in mijn huis opruimen. De rest – het onder de aandacht brengen van mijn ontwerpen – volgt dan vanzelf’.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Dank je Gerda voor je uitgebreide reactie. Fijn om te lezen dat je hetzelfde pad bewandelt. Hartelijke groet, Arjen

 • Lieve inspirerende en motiverende Arjen,

  Bedankt voor het publiekelijk delen van dit bijzonder leerrijke verhaal.

  Ik herken mijn eigen herhaalde ervaringen in het verhaal van Henk.

  Gedurende tientalle jaren van botsen, vallen en opstaan heb ik mogen ontdekken waarom ik steeds opnieuw en steeds meer gefrustreerd rakend vastliep op fenomenen waar anderen gewoon Vrolijk, Lief & Liefhebbend doorheen leefden.

  Tot ik na x-aantal noodzakelijke ervaringen, duidelijker dan ooit, de logica van actie en reactie kon (h)erkennen.

  Dat was ook het keerpunt alwaar ik een standvastig Geloof & Vertrouwen begon te verwerven (en dus ook deze blokkade omtrent het fenomeen GOD kon opheffen) in onze immer tegemoetkomende Bron waarop we qua inzichten, kracht & bescherming non-stop kunnen/mogen rekenen.

  Ergens onderweg gaf ik een andere betekenis aan GOD.

  Ik ervaar GOD als een technologisch hoogstandje dat sterker, verstandiger en logischer functioneert dan eender welk fenomeen dat wij ooit nog zullen waarnemen.

  Ik ervaar GOD als een vernuftig systeem van Genereuze Optimale Distributie tussen élk facet van hetgeen zich manifesteert zoals het zich manifesteert.

  Daarmee bedoel ik dat élke intentie die wij verbaal of non-verbaal activeren zich qua waarachtige eigenschappen feilloos transformeert naar een volgend waarnemings- of ervaringslevel.

  Ik stel mezelf hiermee dus voor de volle 100% verantwoordelijk voor hetgeen ik wel of niet waar te nemen of te ervaren krijg.

  Jouw manier van aanpakken of van omgaan met blokkades leunt sterk aan bij de mijne.

  Ook ik koppel steeds terug naar de/onze Bron wanneer ik weerstand voel tussen mezelf en eender wat ik buiten mezelf waarneem.

  Bij elke weerstand die ik bewust gewaar word koppel ik automatisch terug naar mijn vermogen om Alles & Iedereen als 100% gelijkwaardig te achten en om van daaruit aan Alles & Iedereen het Allerbeste te wensen alsook Alles & Iedereen Dankbaar te zijn voor hun bijdrage aan mijn bijzonder boeiend leerproces en/of bewustwordingsproces.

  En Ja, ik ervaar het zelf ook zo dat alles automatisch begint te verlopen op een wijze die ik als vlot en aangenaam ervaar van zodra ik me focus op het zuiver Liefdevol & Vreugdevol houden van mijn innerlijk energieveld.

  Wanneer ik daarvan afwijk dan voelt mijn lichaam inderdaad aan als een huis waarvan niet alle kamers optimaal benut kunnen worden omdat er zich teveel rotzooi begint op te stapelen in één of meerdere kamers.

  En dat belemmert mij dan om effectief naar buiten te komen met bepaalde ideeën of concepten.

  Ja ook ik heb mij al meermaals afgevraagd of hetgeen ik in aanbieding heb wel goed genoeg is en ook ik vraag me soms wel af of de wereld wel degelijk nood heeft aan mijn inzichten of concepten.

  De ene keer denk ik van wel, de andere keer denk ik van niet.

  Vroeger werd ik moedeloos van dat 'welles nietes' gedoe doch tegenwoordig focus ik me op de fenomenen "Bewust Actief Glimlachen, Ademhalen & Liefhebben" waardoor ik automatisch en daadwerkelijk  de fenomenen "Geduld & Vertrouwen" kan ervaren.

  Op deze wijze transformeer ik mezelf automatisch naar ervaringsvelden die ik als bijzonder, bijzonder leerrijk, bijzonder boeiend, bijzonder bevrijdend en dus bijzonder aangenaam ervaar.

  Dit alles wilde ik op mijn beurt graag met jou delen omdat dit deel van mijn levensverhaal spontaan in mij opkwam na het lezen van jouw artikel.

  Jouw artikel krijgt met zekerheid nog extra aandacht via mijn bovenkamer ;-)

  Ook al heb ik het gevoel dat ik voor mezelf een optimaal bij mij passende 'deblokkeer'-methode gevonden heb, toch groeide tijdens het lezen van jouw artikel de wens/wil om jouw werkwijze als aanvullend alternatief te hanteren.

  De eerstvolgende dagen ga ik jouw aanpak eens letterlijk opvolgen.

  Ik laat me hierna verrassen door hetgeen de/onze Bron in aanbieding heeft voor mij ;-)

  Nogmaals DANK voor het publiekelijk delen van jouw ervaringen.

  Ik weet zeker dat Jij op nog meer bevrijdende resultaten mag rekenen dan thans reeds het geval was.

  Het is Jou alleszins héél oprecht gegund!

  Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

  Gerda Maria

This reply was deleted.