Een bijzonder spiritueel verhaal.

Beste,

Ik hoop dat je de tijd neemt verder te lezen.
 
Ik had nooit iets met spiritualiteit en/of reincarnatie; ik vond het 'zweverige' onderwerpen. Maar er is iets gebeurd, waardoor mijn kijk op het leven totaal veranderd is.
Ik ben transgender; ik beleef het leven, ons bestaan, dus zowel als man én als vrouw. Transgenders zijn er altijd geweest, dat weten we, maar het stigma waar ik mee moet leven is zo onwaarschijnlijk groot. Onvoorstelbaar.   
Het was nadat mijn zoon - hij was mijn alles, zijn rug definitief naar mij toekeerde dat ik begon aan een brief.
Intuïtief ben ik begonnen; ik wist niet wát ik hem wilde vertellen, want ik begreep het zelf nauwelijks. Maar ik wist wel dat transgenderisme 'niet slecht' is. Ik had slechts één verlangen; ik wilde hem de waarheid vertellen.
Ik voelde de aandrang om 's nachts te schrijven, als de rest van de wereld sliep, en ik kreeg 'contact'. Ik kan het niet anders uitleggen. Ik begreep niet wat me overkwam, maar langzaam liet ik mijn vooroordelen los en werden de beelden duidelijker...Vervolgens heb ik ruim 18 maanden - en in grote mate intuïtief - over mijn leven in de vroege middeleeuwen geschreven! Als vrouw!
En ik ontdekte een wereld zo bijzonder mooi! Een samenleving met totaal andere waarden en normen.. De wereld van de Katharen; de 'Andersdenkenden'. Ik voelde me als 'Alice in Wonderland'.
 
Het schrijven heeft heel veel met mij gedaan; Ik ben anders naar het leven gaan kijken. Ik besef nu, hoegek het ook mag klinken, dat ik een vorig leven heb gehad, en ik zou hier dolgraag terugkomen; in dit kosmische wonder. Maar wil ik wel terugkomen? Waar zijn we mee bezig?!
Gevangen in een vicieuse spiraal, gedreven door kortzichtigheid en hebzucht, plunderen wij systematisch dit kosmisch wonder, en vormt het geplunderde de basis van ons systeem; de economie.
Tweehonderd jaar geleden zat de aarde nog bomvol, maar per definitie raken plunderbronnen uitgeput...
Daarnaast wordt ons probleem uiteraard aanzienlijk vergroot aangezien de wereldbevolking expontieel toeneemt... 
Als we niet anders gaan denken, zal er m.i. ergens in de toekomst dan ook een tijd aanbreken dat er hier vele miljarden mensen zullen leven, met niets meer te plunderen... Dát is volgens mij de weg, de richting, die wij momenteel gaan... 
  
Mijn brief is een boek geworden. En mijn boek is mijn missie geworden.  
De Nacht dat de Sterren Dansten heeft inmiddels prachtige kritieken ontvangen in de Telegraaf en het AD.
'Een bijzondere, bijna magisch realistische autobiografie' - de Telegraaf.
'Een boek dat de lezer uitdaagt buiten de 'normale' kaders te denken' - AD.
 
De onafhankelijke publieksjury van de Gouden Meeuw Literatuurprijs heeft het boek zelfs bejubeld in het juryrapport!
'Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien' - Gouden Meeuw Literatuurprijs 2010, publieksjury.
 
En ook veel lezers:
'Mijn waardering voor dit boek is enorm.'
'Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen.'
'Heb het boek inmiddels uit en schreeuw het nog net niet van de daken!'
'Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld gaat kijken.'
'Een mooier geschenk kan je iemand niet geven.'
'Zelden een boek gelezen waarbij ik het zo erg vond dat ik het uit had!'
 
 
Het voelt alsof de wereld naar rechts draait, terwijl ik naar links denk; Ik ben een 'andersdenkende', en ik hoop dat meer mensen anders gaan denken. Sterker nog; ik hoop dat ieder mens anders gaat denken! De opbrengsten wil ik gebruiken om mijn steentje bij te dragen om die bijzondere, mooie wereld zoals ik ontdekte en beschreef werkelijkheid te laten worden! 
Ik noem het 'Vipassana', naar de oude Oosterse meditatietechniek; om het leven te leren zien zoals het werkelijk is.
En hopelijk wordt Vipassana ook:
* Een leefgemeenschap geïnspireerd op 'De Nacht dat de Sterren Dansten'.
* Mensen die zich bewust zijn dat wij in een kosmisch wonder leven, én dat wij reincarneren. Een samenleving gebaseerd op vrijheid, respect, overvloed, vrede en liefde. Waar de schoonheid van ons bestaan centraal staat.  
Ik zou graag zien dat Vipassana de tegenpool wordt van de weg die wij momenteel gaan! Met een inspirerende uitstraling naar de rest van de wereld.
Hoe mooi zal dat zijn! En het kan lukken; want des te meer mensen De Nacht dat de Sterren Dansten zullen ontdekken, des te groter de kans dat Vipassana werkelijkheid wordt!
  
Maar bij het grote publiek is het boek nog volledig onbekend!! Hoe kan dat?!
 
Drie uitgevers wilden het manuscript, maar als 'onbekende debutant' zou ik nauwelijks iets verdienen! C'est la vie. Impulsief, eigenzinnig heb ik besloten het boek zelf te verkopen! Rechtstreeks! Internet maakt het toch mogelijk?
En wat is er mooier (en eerlijker) dan je boek rechtstreeks bij de schrijver te bestellen?!
 
Natuurlijk druist mijn initiatief volledig in tegen de belangen van uitgevers en boekenverkopers! (Maar dat besefte ik toen niet!). De gangbare kanalen voor promotie - TV, radio, tijdschriften etc - blijken voor De Nacht dat de Sterren Dansten helaas onbereikbaar. En aangezien de meeste literaire websites etc. verbonden zijn aan uitgevers en/of boekenverkopers, wordt het boek ook daar niet onder de aandacht gebracht!
Dat maakt de introductie van het boek dan ook heel erg moeilijk.
 
Ik hoop dat je mijn bijzondere, mooie initiatief een warm hart toedraagt, en het nieuws zal helpen verspreiden!!  
 
En op www.vipassanaweb.nl kan je alles over De Nacht dat de Sterren Dansten lezen, inclusief grote leesfragmenten.
 
De Nacht dat de Sterren Dansten is geschreven voor iedereen, maar waarschijnlijk is het boek meer geschikt voor lezers vanaf ca. 17-18 jaar.
 
Introductieprijs: De Nacht dat de Sterren Dansten tijdelijk voor slechts 10 euro !! (incl. porto NL).  
Voor België is de introductieprijs 14,90 (incl. porto). (Vanwege veel hogere portokosten)
Let op: Deze aanbieding is geldig tot 15/4/2012
 
Let us all try to make a change.
After all; it's up to us!
 
Met warme groet,


Peter / Chantal
De Nacht dat de Sterren Dansten
www.vipassanaweb.nl

 
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk