Fabrieksmatig geproduceerd Citroenzuur, kanker, Bill Gates en PFIZER

In 1919 begon PFIZER met de industriële productie van citroenzuur, gevolgd door Citrique Belge in 1929. Industrieel geproduceerd citroenzuur is kankerverwekkend!
Citroenzuur is één van de actieve ingrediënten bij de productie van antivirale weefsels. De brekingsindex van suiker en citroenzuur is bijna identiek. Fabrieksmatig geproduceerd Citroenzuur is een conserveermiddel gebruikt als additief in frisdrank, jam, goedkope wijnen, fruitsnoepjes, verschillende soorten ijs en chips, sportdranken en energie-dranken.
Deze kankerverwekkende stof zit in ondermeer cola light en citroenzuur wordt in vrij hoge concentraties aan frisdranken toegevoegd. Citroenzuur zit in bier en Seltzer, jam (confituur), fruitsnoepjes, verschillende soorten ijs en chips, sportdranken en energie-dranken. Het wordt gebruikt als het belangrijkste rijpingsmiddel in de eerste stappen van het maken van mozzarella-kaas. Verder hebben zure snoepjes vaak een coating van puur citroenzuur of citroenzuur en is het in een vaste vorm, dit is zo geconcentreerd als je maar kunt krijgen. Maïssiroop en Glucosestroop (een mengsel van glucose, maltose of moutsuiker, maltotriose en hogere glucoseoligomeren) zijn ingrediënten in een groot percentage van het citroenzuur dat wordt gebruikt bij voedselverwerking. Citroenzuur wordt gebruikt als stopbad in de fotografie en het zit ook in waterontharders. Citroenzuur is het actieve ingrediënt in sommige schoonmaakoplossingen voor badkamers en keukens. Meer dan twee miljoen ton citroenzuur wordt elk jaar geproduceerd. Meer dan 50% van dit volume wordt geproduceerd in China. Meer dan 50% wordt als zuurmiddel gebruikt in dranken en zo'n 20% in andere voedingstoepassingen. 20% wordt gebruikt voor wasmiddeltoepassingen en 10% voor andere non-food gerelateerde toepassingen zoals cosmetica en in de chemische industrie. Citraatzouten van verschillende metalen worden in veel voedingssupplementen gebruikt om die mineralen in een biologisch beschikbare vorm af te geven. De bufferende eigenschappen van citraten worden gebruikt om de pH te regelen in huishoudelijke schoonmaakmiddelen en farmaceutische producten. Citroenzuur wordt gebruikt in de biotechnologie en de farmaceutische industrie om zeer zuivere procesleidingen te passiveren (in plaats van salpeterzuur).

Citroenzuur wordt fabrieksmatig meestal gemaakt van de schimmel Aspergillus Niger. Citrusvruchten worden tegenwoordig niet meer gebruikt voor het verkrijgen van citroenzuur. Dit komt doordat de vraag naar citroenzuur enorm groot is. De vraag is groter dan het aanbod van citrusvruchten. Bovendien is citroenzuur op grote schaal snel te verkrijgen door middel van de schimmel Aspergillus Niger. Deze schimmel wordt gevoed met suikeroplossingen om te groeien. Deze suikeroplossingen kunnen bestaan uit fructose, of suiker, maar het wordt erg vaak verkregen van maïs.
Tijdens het kweekproces van de schimmel vindt er fermentatie plaats. Fermentatie betekent de omzetting van stoffen. Deze omzetting wordt veroorzaakt door bacteriën, schimmels of gisten. Bij het kweken van de schimmel Aspergillus Niger wordt suiker omgezet in citroenzuur. Het is een driewaardig zuur. De pH van een oplossing van 50 gram per liter bedraagt 1,8 (bij 20°C).

Synoniemen: smaakstof, zuurteregelaar, E330, E331, E332, E333, antistollingsmiddel, conserveermiddel, chemische namen 2-hydroxycaroxylic acid-1,2,3-propane-tricarboxylic acid; 2-hydroxy-1,2,3-propane-tricarboxylic acid, monohydraat.
CN codes: 2918 1400 and 2918 1500.

Als u allergisch bent voor citroenzuur, kan u netelroos ontwikkelen of zwellingen hebben, moeite krijgen met ademhalen en moet u onmiddellijk medische hulp zoeken. Bijwerkingen van citroenzuur: misselijkheid of braken, diarree en maag pijn, spier-spasmen en schokbewegingen, krampen of pijn, gevoelloosheid van de handen of voeten, zwakte, ademhalingsproblemen, duizeligheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid en zwarte of bloederige ontlasting. Veel mensen kunnen lichte klachten ervaren als uitslag/ jeuk, buikpijn en diarree, lichte misselijkheid en algehele malaise.

Chemical Safety Information Intergovermental Organizations, een instituut dat informatie verstrekt over de veiligheid van chemicaliën: regelmatig gebruik van E 330 leidt tot spiertrekkingen, krampen, tanderosie, opgezwollen delen van het lichaam, gewichtstoename, vermoeidheid en stemmingswisselingen, roodheid van huid en ogen, pijn aan de huid, buikpijn, kortademigheid en een zere keel. Zeker voor ons gebit werkt citroenzuur negatief op ons tandglazuur.

Citroenzuur komt ook van nature voor in ons lichaam, maar het gaat vooral om de dosis. We komen citroenzuur in zoveel dagelijkse producten tegen, dat je snel een over-dosis hebt. Ook hebben we binnen onze lichaamscellen géén citroenzuur, hetgeen een connectie heeft met schimmel en zwavelstoffen.

Citroenzuur wordt niet alleen in voedingsmiddelen gebruikt. Het wordt o.a ook gebruikt :
* om cosmetica op de juiste zuurgraad te brengen
* als schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld om kalkaanslag te verwijderen en aanslag van algen-aanslag
* voor het ontkalken van huishoudelijke apparaten zoals waterkokers en koffiezet-apparaten
* om metalen voorwerpen te ontdoen van roest
* als hulpmiddel bij het etsen van metalen
* als reukloos stopbad bij het ontwikkelen van fotoafdrukken
* als antistollingsmiddel bij bloedafnames
* als biologische toiletreiniger.

Citroenzuur is een van de chemicaliën die nodig zijn voor de synthese van HMTD, een zeer hitte-, wrijvings- en schokgevoelig explosief vergelijkbaar met acetonperoxide. Om deze reden kunnen aankopen van grote hoeveelheden citroenzuur verdenking wekken van mogelijke terroristische activiteiten. Citroenzuur kan aan ijs worden toegevoegd om vetbolletjes gescheiden te houden, en kan ook aan recepten worden toegevoegd in plaats van vers citroensap. Citroenzuur wordt samen met natriumbicarbonaat gebruikt in een groot aantal bruisformules, zowel voor inname (bijvoorbeeld poeders en tabletten) als voor persoonlijke verzorging (bijvoorbeeld badzout, badbommen en het reinigen van vet). Citroenzuur wordt vaak gebruikt bij de wijnproductie als vervangingsmiddel of verbeteringsmiddel wanneer fruit wordt gebruikt dat weinig of geen natuurlijke zuurgraad bevat. Het wordt meestal gebruikt voor goedkope wijnen vanwege de lage productiekosten. Wanneer citroenzuur op het haar wordt aangebracht, opent het de buitenste laag, ook wel de cuticula genoemd. Het wordt in shampoo gedaan om kleuring uit het haar te wassen. Het wordt met name gebruikt in het product "Sun-in" voor het bleken, maar wordt over het algemeen niet aanbevolen vanwege de hoeveelheid schade die het veroorzaakt.

ADI: acceptabele dagelijkse inname, de hoeveelheid die men van een bepaalde stof gedurende de levensduur kan innemen zonder gezondheidsrisico. Gebaseerd op toxicologische studies is de veilige dosis en ADI niet vastgesteld. De ADI waarden beschermen kinderen tot 12 jaar onvoldoende. Wil je graag zoveel mogelijk citroenzuur mijden uit je voeding? Enkele tips:
* Kies nooit voor kunstmatig voedsel , kant-en-klaar voedsel, of sterk geconcentreerd voedsel.
* Kies zoveel mogelijk voor vers, intact , biologisch en natuurlijk
* Kies voor echt vers uitgeperst citroensap, in plaats van kant en klaar.

De inhoud van de afgebeelde knijpfles is 100% biologisch, maar de inhoud bestaat niet uit citroensap. Deze bestaat uit water, 30% citroensuiker, 6% citroenzuur, en een klein beetje citroenolie ( olie wordt veelal uit de schil van de citroen gewonnen) Zoals je kunt lezen, bevat ook biologisch citroensap citroenzuur. Het is onduidelijk, of dit is gewonnen uit citrusvruchten of uit maïs. Dat vertellen fabrikanten niet. Ook raar is het suikergebruik. Een flesje bevat 1 gram onnodig toegevoegde suiker.

PFIZER is in 1849 opricht door Pfizer & Erhart die hun laboratorium, fabriek en magazijn in New York begonnen. In 50 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot zijn huidige omvang met vele overnames, fusies en een handvol CEO's. Pfizer is nu een van de grootste medicijnmakers ter wereld, het produceert ondermeer Viagra en het ‘vaccin’ tegen COVID. Pfizer is ook bedreven in het uitoefenen van zijn aanzienlijke politieke invloed om zijn belangen te beschermen; Pfizer is de 6e grootste lobbier in Washington en gaf alleen al tijdens het aannemen van Obama's wetgeving voor hervorming van de gezondheidszorg $ 25 miljoen uit aan lobbyen. Het produceert biologische geneesmiddelen op elk klinisch gebied, tot stamcellen en consumptiegoederen toe. Het farmaceutische monster Pfizer doneert aidsmedicijnen aan zowel arme gemeenschappen in de VS als aan ontwikkelingslanden. Bill Gates garandeert minimale verkoopvolumes van de aidsmedicijnen met dolutegravir, een zogenaamde integraseremmer die de medicijnresistentie vermijdt die vaak ontstaat bij oudere behandelingen (!)
In 2009 werd Pfizer geconfronteerd met meer dan $ 2 miljard aan juridische schikkingsbetalingen over marketingpraktijken voor geneesmiddelen en kondigde het aan dat het een groot aantal productie- en R & D-locaties wereldwijd zou sluiten.

Bronnen: Mike Adams, David en Elizabeth Wilcock en
https://moniquevandervloed.nl/is-citroenzuur-en-is-schadelijk/9749799284?profile=RESIZE_584x

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk