Gedachten zijn krachten.... en hoe!

We staan bol van de overtuigingen en juist deze overtuigingen hebben kracht omdat ze iedere keer, vaak onbewust, herhaald worden. Het is dat stemmetje in je hoofd, dat keer op keer je overtuigingen in de herhaling gooit, bijvoorbeeld dat “je altijd te laat komt” of  “je nooit meer tegen een  geweldige relatie aanloopt”, “je te oud bent voor…”, “te dom”, “te lelijk” en ga zo maar door.  Zelfs de economie wordt bepaald door wat wij met zijn allen denken.

Heb jij ook vastgeroeste overtuigingen? Misschien is er vandaag wel weer 1 ontstaan? Ik weet  zeker dat je ze hebt, je mag me bellen of mailen als je blanco bent, volgens mij bestaat dat namelijk niet. (kijk, ook weer een overtuiging) Je hebt ze, en dus is het een goed plan om ze eens op te duiken, schrijf ze op, alles wat jij hebt aangenomen als zijnde “waar”.

Met 1 A4tje ga je het waarschijnlijk niet redden. Je bent ze gaan maken vanaf het moment dat je bewust kon voelen. Voor veel mensen een heel stuk leven terug. Voorbeeld; Je hamster ging dood, daar had je een gedachte over en als die erg pijnlijk was is de kans groot dat je er een overtuiging aan vast hebt gehangen. (bv. Ik neem nooit meer een huisdier) Die bewuste pijn wil je niet meer voelen en je neemt een standpunt in(vaak negatief).  Als de leraar of  je ouders je een half leven “dom” hebben genoemd,  is de kans heel erg groot dat je regelmatig tegen jezelf zegt; “laat maar, ik doe het maar niet, daar ben ik toch te dom voor”. En dit zijn nog maar 2 simpele voorbeelden.

Die overtuigingen blokkeren je heel ongemerkt de rest van je leven. Word er bewust van, je ontloopt misschien de mooiste dingen omdat je denkt dat je ze niet durft of kan. Je loopt net de verkeerde kant op terwijl de vent of vrouw van je dromen daar liep, jij gaat er toch vanuit dat je niemand leuks zal ontmoeten. (je ontmoet ze dus ook niet) Je kunt er een grap over maken maar ik bedoel dit heel serieus! Je buitenwereld weerspiegelt je binnenwereld, wat je denkt en gelooft is wat je ziet en krijgt. Dus tja, ga op zoek en vind die ellendelingen die je blokkeren in je leven. Kijk of ze je nog dienen, besluit ze te houden of los te laten en neem er nieuwe, mooie, stoere overtuigingen voor terug. Overtuigingen kun je dus beter positief voor jezelf inzetten. Overtuigingen hebben kracht als ze veel herhaald worden en je er oprecht in gaat geloven. Je moet dus wel even aan het werk,  maar je hebt niets te verliezen, want gedachten zijn enorme krachten! Zet ze in!

Succes!

Voor meer blogs zie : http://innerzicht.wordpress.com/

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk