Geldzorgen belemmeren spirituele groei

 

 

Zie jij geldzorgen als een achtbaan waar geen eind aan wil komen?
Beste Lezeres, Lezer, in deze blog van Serenora Schrijft kun je lezen over:
  • Geldzorgen: financieel ongezond gedrag is haast niet te herkennen.
  • Aan schaarste geen gebrek:  doe de schaarstetest.
  • 5 Tips om te transformeren: verander schaarste in overvloed-denken.
januari 2013
Jaargang 8, nr. 1

Stuur door aan bekenden, het is gratis.
ARTIKEL: Geldzorgen belemmeren spirituele groei

Zie jij geldzorgen als een achtbaan waar geen eind aan wil komen?

Dikke kans datje, net als ik vroeger, een schaarste programma aan het volgen bent. Terwijl er ook nog zoiets bestaat als een overvloedig universum. Januari staat bekend om de krapste maand van het jaar.

Zat je al krap bij kas, kan nu de schrik toeslaan. Ook heeft de nieuwe energie in 2013 een hoge verfijnde frequentie. Die frequentie bevordert bewustwording op alle niveaus. Lees daarom meer over de oorzaken en effecten van geldzorgen.

Schuldsanering werkt niet altijd:

Voor ik in dit spirituele vakgebied belandde was ik belastingadviseur.
Ik had toen veel te doen met de mensen die in financiële zorgen zaten. Ze kwamen vooral in de problemen door onverwachte tegenslagen zoals ontslagen, faillissementen, scheidingen, overlijden van de kostwinner, ongeval met blijvend letsel, langdurige ziekte, een onverkoopbare woning of bedrijf.

We stelden een schuldsaneringsplan voor ze op, maakten afspraken met schuldeisers.  Ze moesten de broekriem aanhalen, kregen veelal hulp van vrienden en familie. Uiteindelijk kwamen ze financieel weer helemaal op de rit. Ze werden er ook sterker door, zelfs gezonder en gelukkiger!

Toch, bij een aantal van de gesaneerde klanten, vooral waarbij de geldzorgen NIET door een onverwachte tegenvaller was ontstaan, zagen we na een aantal jaren dat ze toch weer zachtjes afgleden. Binnen zes jaar na hun eerste schuldsanering kwamen ze er opnieuw voor in aanmerking!

Ik zie nu in, dat we bij hen toen aan hun probleem werkten en niet aan het overstijgen ervan. Eigenlijk hadden we die groep mensen niet echt geholpen. Ze hadden hulp op een ander niveau nodig om hun ongezonde gedrag onder ogen te zien en te transformeren. Dat financieel ongezonde gedrag komt in alle lagen van de bevolking voor. Een hoger inkomen biedt geen soelaas voor geldzorgen en er zijn genoeg mensen met een riant inkomen die tobben.

Dat financieel ongezonde gedrag
is haast niet te herkennen.


Zo vulde ik vroeger vrijwillig belastingpapieren in bij de vakbond. Er kwam een mevrouw aan mijn tafeltje. Een Mevrouw die klasse uitstraalde. Ze zag er uit als iemand uit de hoogste kringen. Ze droeg een mantelpakje van een duur merk, schoenen en tas waren daarop afgestemd. Ze had bijzondere gouden sieraden om. En uit haar luxe aktetas kwamen de belastingpapieren.

Er zat ook nog een schuchtere man te wachten in een vies vaal jasje. Alsof hij zo van het land kwam. Hij had een linnen boodschappentas met zijn ordner daarin. Mijn eerste indruk (en mogelijk die van jullie denk ik ook): de vrouw zal wel geld hebben, de man Low Budget. Alles opgeteld had de vrouw 3.000 euro schuld bij verschillende postorderbedrijven en de man 300.000 aan spaargeld op de bank!

Sinds die tijd ben ik ervan doordrongen dat je aan de buitenkant NIET kunt zien hoe iemands financiële positie is en ook niet of ze financieel gezond gedrag hebben. Mensen (dus ook leidinggevenden) kunnen koopziek zijn, op te grote voet leven, een status op te houden hebben, gemakzuchtig zijn of een dure gewoonte of hobby hebben.

Vaak gaat het ongezonde financiële beleid en de daarop volgende geldzorgen hand in hand met de overtuiging dat we in een wereld van schaarste leven. Om een indruk te krijgen of iemand een schaarstedenker is heb ik van Rinze Terluin  de schrijver van het boek Overvloed (ISBN9789027444301) zijn schaarstetest gekregen. Vul deze eens in voor de aardigheid. Ik heb het boek zelf in 2007 aangeschaft en de adviezen opgevolgd. Ik moet zeggen dat het mijn leven rijker gemaakt heeft (bedankt Rinze). Een ander toepasselijk boek wat makkelijk leest is " maak van een mug geen olifant als het om Geld gaat."

Doe de test: schaarstetest

Hoe zorg je ervoor dat geldzorgen en schaarstegedachten jouw
spirituele ontwikkeling niet gaan belemmeren?


Zoals je weet groeit alles waar aandacht aan gegeven wordt, geef je veel aandacht aan je geldzorgen, worden ze aldoor groter! Als je gedurende langere tijd je aandacht richt op schaarste, dan neemt schaarste in je leven toe! En het luisteren naar klagen kost energie!

Wat doen geldzorgen behalve ruzies, incassobureaus en deurwaarders met je?

De emotie die bij deze situatie hoort valt onder de categorie angst. Angst verteert het energiemechanisme; vernietigt sluipend de levenskracht. Gevolg, passiviteit, verlamming, slaafs gedrag, stress, hoge bloeddruk, achterdocht, hebberigheid en slapeloosheid.

Je kunt niet versmelten zolang er een gemis bestaat; volkomen versmelten van onszelf met andere bewustzijnsvormen (één worden) kan pas als we zo vervuld zijn met levenskracht dat deze uit ons naar buiten stroomt. Angst verhindert dat.

Hoe kan het wel? 5 tips om mee aan de slag te gaan.

Om te beginnen moet je weten dat als je altijd blijft doen wat je altijd hebt gedaan zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen en dezelfde frustraties blijven beleven.

Daarom:
  1.         Stop de beïnvloeding van de media; Zij verkondigen steeds maar weer hoe moeilijk we het gaan krijgen. Het houdt je op je plaats terwijl je juist NU moet groeien. Lees boeken over overvloed en succes.
  2.         Ontwikkel dankbaarheid; Dankbaarheid maakt de weg vrij voor overvloed, succes en geluk.
  3.         Ga geven; De spirituele wet alles wat je uitzendt komt tien keer bij je terug, gaat ook op voor giften en schenkingen! Het kost ons lichaam geen energie om dienstbaarheid liefde en harmonie te schenken, ze geven ons lichaam meer energie; Loop ook eens door je huis wat er overbodig staat en geef het weg!
  4.         Tel je geld; Toen ik dat las moest ik er zelf eerst om lachen, Ik dacht welk geld? Toch werkt het zo. Ik begon met tien briefjes van vijf regelmatig te tellen en voelde een positieve energie tijdens dat tellen. Probeer het gewoon eens.
  5.         Investeer in jezelf;  Volg opleidingen, workshops, seminars. Daarmee ga je voorbij aan de verlammende passiviteit. Iedereen weet dat je geen materiële rijkdom mee kunt nemen in je graf (of naar de 4e dimensie). Besef dat een persoonlijke rijkdom aan ervaringen wel met je meegaan. Investeren daarin betaalt zich terug.

Ria Feskens, Serenora, januari 2013

Hulp nodig? neem contact met me op, dat kan per telefoon of via de mail.
Over ons
Serenora

opleidingsinstituut, praktijk natuurlijke geneeswijze

Postbus 154, 5060AD Oisterwijk
Tel 013-26 00 005
e-mail: info@serenora.nl

www.serenora.nl
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk