“Op mijn werk heb ik het gevoel dat ik wordt gemanipuleerd door 1 persoon. Ik wil graag weten of ik dit goed zie of dat ik dit verzin, of dat er wat anders is? Deze situatie maakt me onzeker, omdat ik het gevoel heb dat ik als enige zie hoe hij doet. Kan ik me voor deze persoon apart afsluiten? Of zit er een boodschap in voor me?”

Dit is een praktijkvoorbeeld van Annabel, wellicht herkenbaar?

Elke uitdaging heeft een boodschap

In alles wat er gebeurt dat je als lastig ervaart, zit een boodschap. In mijn ogen namelijk de boodschap om nog beter voor jezelf te zorgen. Annabel vraagt of ze zich voor deze persoon kan afsluiten of dat er een boodschap in zit. Beide is het geval; er zit een boodschap in en je kunt je er voor leren afsluiten.

Verder maakt het op zich niet uit of deze persoon bewust of onbewust aan het manipuleren is. Belangrijk is hoe jij er mee omgaat. Ga er maar vanuit wanneer je dit onprettige gevoel hebt, er iets gebeurt dat voorbij jouw grenzen gaat en dat het gezond is ervoor te zorgen dat je je prettiger voelt. Manipulatie kan op een heel subtiel niveau plaatsvinden.  Zeker wanneer je hooggevoelig bent, voel je deze subtiele signalen meestal veel sneller dan de meeste mensen. Ook al lijkt het of jij de enige bent die dit waarneemt.

Wees je er bewust van dat 80% van de mensen, de meerderheid dus, niet hooggevoelig is en dus signalen later waarnemen dan jij als hooggevoelige. Soms heeft de persoon in kwestie het zelfs niet door en raakt jou onbewust op bijvoorbeeld een wat zwakker punt van jezelf waar je nog aan kracht te winnen hebt in je zelfvertrouwen.

Vertrouw op je waarneming

Het is heel goed om naar je waarnemingen te luisteren! Daarbij is het goed om de kracht bij jezelf te houden en niet je macht uit handen te geven. Dit kun je doen door niet zozeer naar het manipulerende van de ander te kijken, maar vooral bij jezelf te kijken naar wat maakt dat jij je gemanipuleerd voelt. Het is dus een goeie oefening om je bewuster te worden van jezelf en je innerlijke kracht te vergroten!

Het kan best zijn dat deze persoon een sterke energie heeft, die jij niet helemaal als prettig ervaart. Laat dat als gegeven gewoon voor wat het is en richt je op je eigen kracht en energie.

Sta hier eens bij stil: Wat zorgt ervoor dat je je gemanipuleerd voelt? Vind je jezelf minder dan deze persoon? Is het omdat hij een man is en indrukwekkend op je overkomt waardoor jij je kleiner gaat voelen? Ik noem maar een paar voorbeelden, waarbij er geen goed of fout is. Neem er even de tijd voor om er bij stil te staan zodat informatie uit je onbewuste gedrag ook naar voren kan komen. Laat deze vragen een paar dagen 'dobberen'. Het antwoord dat je krijgt, kan 'de boodschap' voor je zijn en je helpen in je persoonlijke kracht.

Afsluiten, speel met je energie

Je kunt minder last hebben van de invloed van een ander door je energie goed om je heen te zetten. Dit kun je goed doen door middel van een visualisatie.

Visualiseer een lichtbol in je onderbuik, die zacht en helder is. Adem naar deze plek in je onderbuik, alsof deze bol meedeint in je buik op je in-en uitademing. Ga met je aandacht naar die lichtbol in je buik. En laat deze bol op elke uitademing groter worden zodat je er helemaal in past met gestrekte armen.

Oefen dit eerst eens thuis, waarna je het overal kunt doen: op je werk en zelfs in de rij bij de supermarkt. Telkens wanneer je je beinvloed voelt, ga je weer met je aandacht en ademhaling even bewust naar je onderbuik. Kijk eens wat er gebeurt als je dit doet terwijl deze persoon op je werk in de buurt is.

Probeer het gewoon uit – het is een simpele natuurwet dat energie je aandacht volgt!

 

Het is mijn passie om kracht te belichten en je support te geven op je pad van kracht. Hopelijk kun je hier weer verder mee!

Tiara

Energetisch & Intuitief Raadgever

 

Belicht je kracht! Dat is wat we met hart & ziel voor je doen bij de Lichtwerkplaats. We zijn gespecialiseerd op het gebied van hooggevoeligheid, energiewerk en intuitie. Voor jou persoonlijk maar ook als professional op de werkvloer. Meer informatie? welkom@lichtwerkplaats.nl

Tiara is initiator van de Lichtwerkplaats en Krachtzieners.nl. Ook is ze actief als co-creator en 'algemeen regisseur' bij GO3 Groei in ondernemerschap voor vrouwelijke (startende) ondernemers. Haar passie: “Bezieling en kwaliteit verhelderen, delen en verbinden met oog voor people, planet, profit.”

www.lichtwerkplaats.nl www.krachtzieners.nl www.vrouwen-ondernemen.nl/groei

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk