Innerlijke verschuiving

Lieve lezer,Kun je de innerlijke verschuiving toelaten die plaatsvindt in bijzijn van een Verlicht iemand? Hoeveel liefde en bereidheid is er in je aanwezig? En hoeveel begrip van wat de tijd waarin we leven van ons mensen vraagt?Alleen al het aanwezig-zijn zonder woorden te gebruiken, de open blik zonder oordeel werkt als een spiegel voor je eigen innerlijke ruimte. Een onbevangen, natuurlijke manier van zijn. Soms vol humor en speels, soms helder als glas, soms onverwachts en ongebruikelijk. Omdat het vrij is, vrij van afwijzing of verwachtingen. Niets vragend of eisend.Een werkelijke ontmoeting vindt plaats door de innerlijke beweging toe te laten, ruimte te geven en te erkennen. Door gecreëerde standbeelden over wie je bent en zou moeten zijn los te laten. Want zelfs de herkenning van deze natuurlijke manier van Zijn, die Verlichting heet, is geen garantie voor verandering.Verandering vraagt moed, bereidheid en een oprecht verlangen tot ontwikkeling naar jouw eigen oorspronkelijke Zelf. Om van daaruit in alle vrijheid en nederigheid je medemens te ontmoeten.Deze tijd vraagt om moedige mensen, die elke keer weer opnieuw willen voelen wat in hen omgaat en daar zelf zorg voor willen dragen. Deze tijd vraagt om mensen die zich kunnen en willen verbinden met zichzelf, de ander en de wereld om hen heen.Hoeveel laat jij toe?Een hartegroet van Wonieka© Wonieka A. Meuterbron: http://eenwegnaarverlichting.wordpress.com
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Hallo Josefien,
  Je schrijft dat we ons verlicht-zijn misschien wel op een tegengestelde manier kunnen leven en uitstralen... In de wereld van dualiteit heb je of licht of duisternis. Als je Verlicht bent is er geen duisternis meer in je, geen verwarring, geen boosheid, geen afwijzing.
  Je schrijft een aantal keren dat je het vooral op je eigen manier wilt. Dit is de planeet van de vrije wil, waarin we mogen ervaren wat we willen ervaren. Alleen een uitwisseling vind ik dan niet zo zinvol op deze plek.
  Als je moed hebt en wilt ervaren hoe ik mijn Verlicht-zijn leef en daar voor open kunt staan, nodig ik je van harte uit a.s. zondag in Geesbrug waar ik een onmoetingsavond houd met als thema: Verlicht-zijn ook voor jou?
  Een hartegroet van Wonieka
 • Lieve Josefien,
  In essentie is een ieder Verlicht, alleen leef je ook je Verlichting hier op aarde en breng je dat in je persoonlijkheid tot uitdrukking? Dat is wat ik leef. Mijn Verlicht-zijn, omdat er niets meer is dat ik afwijs, me tegen verzet of niet aan het licht wil laten komen of zijn. Alles mag gezien worden. Dan kun je elke verschuiving of dat wat je tegen komt in je leven omarmen.
  Wat ik lees in jouw reactie is een enorm verzet en boosheid omdat iemand het lef heeft om zichzelf Verlicht te noemen. Herken je dat? Als dat zo is zou dat kunnen betekenen dat jij het ook herkent en eigenlijk zelf ook graag zou willen zijn. En als je wilt weten of onderzoeken hoe een Verlicht persoon is of kunt ervaren dan nodig ik je uit eens langs te komen.
  In jouw verhaal over jezelf schrijf je over gelijkwaardigheid en dat lees ik ook terug in je reactie. Je wilt je blijkbaar graag gelijk voelen aan anderen of bent misschien bang dat anderen je arrogant zullen vinden of op je neerkijken. Ik heb hier een blog over geschreven met als titel: Gelijkwaardigheid: gelijk in waarde maar niet gelijk http://eenwegnaarverlichting.wordpress.com/category/gelijkwaardigheid/ Misschien maakt dat wat duidelijk voor je.
  Bij een Verlicht iemand zal niet meer iets verschuiven door toedoen van een niet-Verlicht iemand, want alles zit al op zijn plek. De verschuiving vindt plaats in datgene in je dat nog niet geheeld is of aan het licht gekomen is. Daar waar je geraakt wordt.
  Ik ben benieuwd hoe je dit ontvangt.
  Een hartegroet van Wonieka
This reply was deleted.