Kan iemand Channelen met Jezus Christus?

  Iedere dag verschijnen er op internet publicaties over nieuwe Channels (boodschappen van Gene Zijde). Meer dan 95 % van die Channels is fout. Dat beweert althans de Amerikaanse auteur van New Age boeken Drunvalo Melchizedek. Veel sceptici en ook ik delen zijn zorg.

Laatst kreeg ik een mailtje van iemand die schreef dat ze sinds kort prachtige boodschappen van de overleden Prins Friso kreeg (Channelen). Ze was zo overtuigd, ze twijfelde geen moment; de informatie die ze ontving, kwam van hem persoonlijk!

Het kwam niet in haar op dat ze tijdens het ontvangen van haar boodschappen, kon worden misleid. Ik weet wel beter. Tijdens het lezen van deze mail werd ik teruggeslingerd in de tijd. Ik wil met jullie delen hoe mijn eigen manier van Channelen uitliep op een fiasco.

Het begon allemaal tijdens de intuïtieve ontwikkelingscursus van de inmiddels overleden meneer Bakker. Hij had het idee dat ik er aan toe was om te gaan Channelen via automatisch schrift. Hij leerde me mij open te stellen voor kosmische energie en ik zette mijn pen op het papier. Tot mijn verbazing begon mijn pen, zonder dat ik er zelf sturing aan gaf te bewegen. Gaandeweg werden het leesbare woorden. Elke avond oefende ik en schreef de ene volzin na de andere. Meneer Bakker benadrukte dat je kanaal "zuiver" moest zijn, dan kon je niets gebeuren!

De zinnen werden boodschappen en begonnen mij voorspellingen te geven. Ik was in het begin eerst erg sceptisch vooral toen er werd geschreven, dat Jezus zelf boodschappen aan mij doorgaf. Ik stopte een poos. Toch hield het me bezig en ik begon opnieuw. Na een aantal juiste antwoorden die ik kon controleren werd mijn vertrouwen gewonnen.

Ik had een "lijntje" en kon alles vragen. Ik kreeg overal antwoord op. Opgetogen begon ik op de boodschappen in te gaan. Totdat er na een jaar een boodschap kwam dat ik alles wat ik voortaan zou schrijven "geheim" moest blijven. Ik was ingewijd en kreeg voortaan speciale boodschappen die niet voor iedereen bestemd waren. Ik voelde me gevleid en had toen nog niets in de gaten.

Daarna kreeg ik andere boodschappen dan voorheen; het leken wel stemmen in mijn hoofd. Op een avond schreven ze een naam en een telefoonnummer neer; dat nummer moest ik bellen! Ik vond het eigenlijk eng worden en pakte het telefoonboek om te controleren of het wel klopte. Het was een bestaande naam met het juiste nummer; precies zoals ze mij geschreven hadden. Ik pakte de hoorn van de telefoon om de opdracht uit te voeren.

Tot mijn verbazing kreeg ik geen beltoon, maar had ik mijn leraar meneer Bakker aan de andere kant van de lijn! Hij was gewaarschuwd door zijn eigen Gidsen dat ik werd opgelicht door zwarte krachten. Ik was misleid en liep gevaar. Daarvoor belde hij! Gelukkig kon hij alle schadelijke verbindingen verbreken, en mijn energieveld zuiveren. Sindsdien ben ik gestopt met mijn automatische schrift.

Hoe komen boodschappen eigenlijk tot stand? Channelen zoals we dit nu noemen, lijkt het meeste op bidden, maar dan krijg je meteen antwoord op je vragen. Je doet het door eigenlijk je bewustzijn zo te verruimen, zover los te maken van het lichaam, dat informatie uit andere energiefrequenties tot je doordringen in woord, beeld, schrijven, tekenen, muziek of weten.

Het is een misverstand dat het op een tunnel of lijntje lijkt dat de hemel doorboort. Je moet meer denken aan een bolvorm die oneindig kan uitdijen. Het groter wordende bewustzijn gaat door allerlei dimensies, ook door de negatieve lagen. Behalve met overledenen, Engelen en Gidsen, kun je ook contact maken met Opgestegen Meesters, je Hogere Zelf en talloze Lichtwezens; maar ook met Dieren (fluisteraars), Planten, de Aarde of de Zon, en met negatieve, Magische krachten, allemaal met hun eigen frequenties en gedaantes.

Er is een hiërarchie in frequenties. Als je met de allerhoogste frequentie zou communiceren, zou je systeem verbranden. Die frequenties waarop je je afstemt zullen dus nooit hoger zijn dan jouw systeem aankan. Daarom is de informatie die je via Channelen kunt krijgen vaak "verdund" en wordt daardoor verkeerd begrepen of geïnterpreteerd. Daarnaast zijn er de negatieve krachten, die ook in de ongeziene werelden vertoeven; zij kunnen zich voordoen zoals ze dat willen.

Ze laten zich zien als een Engel, een overleden familielid of als een hulpvaardige Gids. Zelfs Mediums die "meekijken" kunnen ze om de tuin leiden. Als je wel eens hebt gekeken naar "Opgelicht" en de mensen hoort die erin getuind zijn, kun je je voorstellen hoe oplichters dat doen. In de onstoffelijke wereld gaat dat net zo. Hun voordeel daar bestaat vooral uit de energie die ze van hun slachtoffers aftappen, maar ook uit de kick die ze krijgen als ze de Macht over hun slachtoffers hebben.

Er zijn grofweg twee manieren waardoor je zelf met Channelen in aanraking kunt komen. Het maakt niet uit of het met een goede of minder fraaie boodschapper is.

  • Het kan spontaan gebeuren; het overkomt je dan. Dat kunnen stemmen in je hoofd zijn, dingen die je zegt die je niet kon weten of inspiraties van zeer bijzondere aard. 
  • Je zoekt het bewust op en leert het Channelen via een cursus of opleiding. (intuïtieve ontwikkeling of Mediumschap)

In alle gevallen heb je met het probleem te maken dat je kunt worden misleid.

Normaal zullen de boodschappers je met zeer veel liefde en respect behandelen, maar soms kunnen ze alleen maar aanschouwen dat het misgaat. Waaraan herken je misleiding? Ook al Channel je niet zelf, er zijn toch een aantal signalen waaraan je een gechannelde boodschap kunt toetsen.

  • Als meteen een naam doorkomt met wie je aan het Channelen bent, wordt je 100% misleid! Pas als je jarenlang een betrouwbaar Medium bent, kan het zijn dat ze zich aan jou bekend maken en doorgeven met wie jij contact hebt. Op het juiste niveau Channelen vraagt niet alleen jarenlange full-time praktijkoefeningen, maar ook een grote wijsheid en Spirituele ontwikkeling.
  • Ook andere Mediums die aan jou vertellen wie jouw gids is en van wie jij je boodschappen krijgt kunnen misleid zijn.
  • Fantastische boodschappen of namen die te mooi klinken om waar te zijn, zoals het channelen met Jezus Christus, kunnen niet kloppen.
  • Egoperikelen zoals pronken met boodschappen, of met de naam met wie wordt gechanneld, maar ook het spel spelen "ik zie, ik zie wat jij niet ziet" en zich daardoor belangrijker voelen.
  • Channelen uit nieuwsgierigheid, spanning of eigen belang worden altijd beloond met misleiding.

Een ander risico van Channelen is afhankelijkheid. Je hoort nogal eens dat een overledene "doorkomt". Dat geeft een bijzondere ervaring en als dit een dagelijks ritueel gaat worden, is het schadelijk voor zowel de overledene als de achterblijver.

Waarom zou je Channelen als het risico's met zich meebrengt? Om te beginnen geeft contact met de hogere liefdevolle frequenties een prettig gevoel. Door achtergrondinformatie kan veel persoonlijk/menselijk leed verzacht worden. Zoals de informatie dat een overledene op de juiste plaats is aangekomen en inzicht over gezondheid kan sneller, goedkoper en trefzekerder verkregen worden.

Channelen gaat door alle frequentielagen heen voordat ze de ontvanger bereikt, met het risico van verstoringen zoals ik in mijn verhaal vertelde. Via een inner-weten kan ook informatie worden verkregen. Het nadeel van "weten" is dat het niet echt wetenschappelijk bewezen klinkt en het nog eerder naar het land der fabelen zal worden verwezen.

Samengevat: Zoek je een gechannelde boodschap voor sensatie, om je Ego te strelen of om je te bevestigen waar je naar op zoek was, dan kun je zelfs bij de buurvrouw, je collega of op een paranormale beurs terecht. Wil je werkelijk een echt antwoord dat transformerend werkt, dan moet je op zoek naar de 5% van de Mediums die langdurig (20 jaar) zuiver en dagelijks worden getraind door de Lichtwezens.

Een boek dat ik over deze materie aan kan raden is dat van Johannes Greber, Omgang met Gods Geestenwereld, ISBN 978-906271535-0. En krijg je zelf boodschappen, zoals die van Prins Friso of van Jezus, wees er voorzichtig mee!


Ria Feskens, Serenora, december 2013

p/s de foto van het Engeltje heb ik zelf gemaakt en is wat mij betreft vrij van copywright! Knippen en plakken maar.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk