Dit is óók een artikel van Serenora Schrijft: Je kunt je natuurlijk wel afvragen wat een Spiritueel gerichte praktijk te maken heeft met Golden Earring, maar dat lees je vanzelf.

In dit artikel van Serenora Schrijft:

  • Wat doet Beat op onze eigen trillingen?
  • Kun je mediteren bij muziek van Golden Earring?
  • Kunnen HSP'ers eigenlijk wel naar concerten?
  • Een speciale bijlage 50 jaar Golden Earring.


Ik zal maar met de deur in huis vallen;  ik ben (bijna) 50 jaar Golden Earring fan. Je zult vast wel eens van deze rockband hebben gehoord. Het lijkt een grote tegenstelling, Spiritualiteit en Rock maar dat is het Ying-Yang ook.

Mijn kinderen zochten een origineel cadeau en gaven mij een concertbon voor Golden Earring.
De plaatsen, die mocht ik zelf reserveren, zo gaat dat tegenwoordig. Gewoon invullen, betalen en printen.  
 

Ik zag op de reserveringssite in december nog een hele rij lege stoelen en kreeg de inspiratie om ook de oudste kleinkinderen mee te nemen (11, 13, 13 en 16 jaar) naar het concert.  Mijn kleinkinderen zijn heerlijke HSP'ers en ADHD is hen ook niet vreemd. Zouden ze het wel leuk vinden? Of had ik hen beter kunnen meenemen naar de Efteling? Ze hadden in elk geval nog nooit van Golden Earring gehoord! Leven die nog? Vroegen ze. Radar Love? Vaag!

Gewapend met oordopjes zaten we klaar voor wat komen ging. We hadden afgesproken; als je het niet leuk vindt mag je naar huis. Ik zag mijn kleinkinderen na een poosje mee swingen met het ritme van de muziek. Er verschenen big smiles op hun gezichten, ze hadden het naar hun zin! Pfft. mijn ingeving was toch terecht en de oordopjes waren niet eens nodig door de goede akoestiek in het Chassé theater. Naar huis in de pauze? Nee oma, we blijven liever, we vinden het super!

Hoe kan het dat ze (net als ik) zo blij worden van muziek die soms al een halve eeuw oud is? Veel nummers van Golden Earring zijn gebaseerd op Beat/Rock. Beat is een tolk op zichzelf met een eigen sound en frequentie, maar vooral met een vast ritme en cadans. Golden Earring is in staat om dat specifieke ritme vast te houden.

Door dat ritmische patroon gaan de elektromagnetische energievelden van de luisteraar in hetzelfde ritme meetrillen. Ze voeren dan ook iedereen in dat ritme mee. Er ontstaat daardoor een directe energetische wisselwerking tussen het energieveld en het hart dat ook elektromagnetisch is.

Die verbinding, dat maakt de mensen blij!

Alle chaotische patronen, gedachtes, verstoringen worden als het ware in banen weggeleid.  Waarheen? Ja, naar de Aarde. De frequenties van Beat komen vooral de basischakra's ten goede. Denk maar eens aan het gestamp van de inheemse volkeren, de oerdansen zijn net zo ritmisch en gericht op contact met de Aarde. Tijdens een concert denk je ook nergens meer aan.

Het altijd luisteren naar zachte meditatiemuziek kan ontspannend zijn, maar een ferme beat is in staat velden te reinigen. Om die reden kan luisteren naar Golden Earring meditatief zijn, maar meestampen nog beter.

Kunnen HSP'ers oftewel hooggevoelige mensen eigenlijk wel naar dergelijke concerten?

HSP'ers zijn vooral gevoelig voor de trillingen die niet overeenstemmen met hun eigen energievelden. Tijdens concerten worden ze als het ware overruled, waardoor ze de aansluiting met hun eigen frequentie kwijt kunnen raken. Want ondanks dat ze oordopjes dragen om hun oren te beschermen, voelt het voor hen soms niet lekker aan. Ze worden er niet blij van. Het blijft voor hen puzzelen, waar ze wel naar toe kunnen en waar niet. Een tip; beluister eerst de muziek kritisch en pas als dat goed voelt, kun je naar een concert.

Ik kwam daar 50 jaar geleden al achter, muziek van Golden Earring is heilzaam voor mij.

Tot slot: Tijd voor wat achtergrond informatie van een hardcore fan.  50 jaar Golden Earring. Een bijlage die ik opdraag aan mijn kleinkinderen die zo dapper waren om mee te gaan naar iets wat ze niet kenden.
Ik hoop dat ze daardoor beter begrijpen waarom hun 'Witte Oma'  de Golden Earring bij de artiestenuitgang wilde opwachten.Ria Feskens, Serenora, mei 2015

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk