Laten wij als burgers ook gaan bezuinigen!

Alles staat op dit moment in het teken van de politiek.De meeste politieke partijen willen bezuinigen, dus minder geld uitgeven. Ik vind dat ze daarbij een slecht voorbeeld geven aan de burger. Want stel dat wij ook eens uit zouden gaan rekenen, hoeveel tijd we moeten werken voor het geld dat we nodig hebben voor de dingen die we willen aanschaffen, om te zien of we dat nog wel willen. Wat ik zou willen is dat de burger eens uit zou rekenen hoeveel geld hij kwijt is met de plannen van de huidige politiek, aan arbeidskosten, inkomsten belasting, sociale premies, verzekeringen, vervoerskosten en kinderopvang. Want dan zou het best eens zo kunnen zijn dat het niet voordeliger is om te werken. Maar dat je beter energie kunt steken in het bezuinigen in plaats van in werken. Ik stel voor dat we een jaar of vijftien minder gaan werken en stoppen met het kopen van al die rommel waar de winkels mee vol liggen. En met het geld dat we daarmee overhouden staatsobligaties kopen van een enigszins stabiel land dat wel geld uitgeeft. In plaats van de meeste en mooiste tijd van je leven alsmaar met werken bezig te zijn om geld te verdienen om van te leven, blijven we gewoon thuis en maken er een sport van om geld te verdienen door zoveel mogelijk te bezuinigen.En dat geld investeren we in staatsobligaties. Theoretisch zou het mogelijk zijn om in deze ontwikkelde eenvoudige levensstijl te leven, zonder vijf dagen te werken tot je zeven en zestigste jaar. Wat zou de politiek daar van vinden?
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

  • Je maakt een grap zeker. Als wij als burgers nog meer gaan bezuinigen, dan spelen we daar de rijken alleen maar nog meer mee in de kaart. De rentepomp pompt die extra bezuinigingen meteen daar degenen die toch al geld over hebben.

    Nee, dan heb ik liever dat we in de bres springen voor een structurele en fundamentele herontwerp van ons geldSYSTEEM. Er zijn namelijk geldsystemen die juist samenwerking en sociale cohesie en verantwoordelijkheid bevorderen boven concurrentie en fragmentatie.

    Voor meer, zie Aardbron » Geld.

    Wil je het een keer aan den lijve voelen? Speel dan het Aardbron » Serieus Gek Geld Spel.
    Geld – Aardbron
This reply was deleted.