Mooi hoe dromen werken

Al maanden ben ik redelijk intensief bezig met de vraag: 'Hoe wil ik verder?', 'Wat is het doel in mijn leven?', 'Wat wil ik bereiken?'. Redelijk existentiële vragen en - gezien mijn leeftijd - ook wel passend denk ik. 

Iedere ochtend mediteer ik een half uur of een uur en slinger ik die vraag het universum in. Ik ben ervan overtuigd dat alle antwoorden in onszelf besloten liggen, we moeten ze soms alleen even afstoffen, opgraven, toestaan, accepteren. En op een gegeven moment is de vraag zo eigen geworden, dat het geïntegreerd wordt in je systeem en het overgenomen wordt door je onderbewuste. Tenminste, dat is mijn theorietje.

Vannacht droomde ik dat ik met nog een heleboel andere mensen een opleiding aan het volgen was. Het ging er allemaal lekker losjes aan toe en we hadden er zin in. We zaten er helemaal voor onszelf, omdat wíj dat wilden. Op een gegeven moment werd het duidelijk dat het om een opleiding tot piloot ging. In m'n droom dacht ik nog: 'Nou ja, wat raar, ik piloot?'. Dat was ook hetgeen dat mij het sterkste bij bleef vanmorgen. 

Dan moet ik dat natuurlijk even nakijken, nieuwsgierig als ik ben: 'Wanneer je droomt dat je een piloot bent, dan heb je de bestemming van je leven volledig onder controle. Je bent zelfverzekerd en vol vertrouwen in je beslissingen en de dingen die je bereikt'.

Nou zo ver ben ik dus overduidelijk nog niet. Ik ben niet zelfverzekerd en al helemaal niet vol vertrouwen en mijn bestemming... wist ik het maar. Maar wat mijn droom, mijn onderbewuste, zo mooi weet te vertellen is: 'Je bent er nog wel niet, maar je bent in opleiding, je bent dus wel degelijk onderweg en bezig om je bestemming te bereiken'.

Mijn dag kan niet meer stuk!

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk