Ontkooien als oplossing voor de Europese crisis

 

De tijd van de grote ego’s is ten einde

Europa is in de greep van de kredietcrisis. Griekenland heeft de vlam aangestoken en de vlam wordt nu verder aangewakkerd door Italië. De schuldenberg van veel Zuid Europese landen lijkt onoplosbaar. 

 

De crisis is niet alleen maar ellende, maar luidt een nieuw tijdperk in. Uit de puinhopen van de schuldenberg ontstaat een nieuwe wereld. Een wereld die minder gebaseerd is op hebzucht en de verslaving aan continue groei. Een wereld waarin we gaan ontdekken dat geluk niet afhangt van bezit maar van innerlijke ontwikkeling en beschaving. De tijd van grote ego’s loopt ten einde. Ze worden ontmaskerd of ruimen het veld. 

Vaarwel meneer Berlusconi!

 

Een nieuwe tijd 

Zoals gezegd staan we aan de vooravond van een tijdperk waarin bewustwording de nieuwe machtsfactor wordt. Een niet tastbare wereld openbaart zich in ons bewustzijn. Door onze holistische kijk op de wereld worden onze mogelijkheden als mens verruimd. Ineens zien we oplossingen voor onoplosbare ideeën. Vanuit een hogere dimensie hebben we meer inzicht om de juiste maatregelen te nemen. Een mooie metafoor om dit fenomeen te duiden, is de volgende: de huidige derde dimensie is te vergelijken met televisie kijken. Je kijkt passief toe, hoe de realiteit zich ontvouwt. Dat is hoe de Europese kredietcrisis nu over ons heen spoelt. 

In het nieuwe inspiratietijdperk zijn we in staat om zelf televisieprogramma’s te maken. We creëren als het ware onze eigen realiteit. We hebben niet meer de onverzadigbare hang naar meer geld en bezit. We hebben daadwerkelijk toegang tot hogere dimensies. Dat vraagt om aanpassingsvermogen. Je wereldbeeld moet op zijn kop. Je kunt deze 4e dimensie alleen zien, als je jouw eigen kooi opent en wegvliegt. Iemand die vast blijft zitten in zijn huidige denken, beweert dat de wereld niet groter is dan de huiskamer, waarin zijn kooi staat. Stap uit je comfort zone 

 

De huidige driedimensionale wereld beperkt je blikveld. De oplossingen voor de Europese schuldencrisis zie je op dit niveau niet. Albert Einstein stelde al dat je problemen niet kunt oplossen op het niveau waarop ze zijn ontstaan.

Kortom zet je kooi open en stap uit je comfort zone. 

 

 

Hans Peter Roel spreekt op het MKB congres op de dag van het ontkooien op donderdag 17 november a.s.  naar aanleiding van zijn boek ‘De Ontkooiing’

 

www.dagvanhetontkooien.nl 

 

 

 

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk