Oud & nieuw

“Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.”

Chinees gezegde.

Makkelijk gezegd al ken ik het verschil en weet dat het waar is.Op de foto sta ik dan gepokt en gemazeld in mijn praktijk te wachten op clienten om dat wat ik kan erop los te laten. Wat een mens met een niemmendalletje van een budget aan reklame kan maken heb ik gemaakt. Folders verspreid, life ergens staan en massage geven, krantenartikel, acties om mond to mond reklame te bevoerderen.

Een mensje uit Keulen als startende ondernemer die Bbz ontvangt omdat de inkomsten natuurlijk nog niet toereikend zijn. Beoordeeld door het IMK op levensvatbaarheid. Het schiet echter niet op, jullie herinneren zich mijn hulp-oproep nog.

Niet alleen de niet voldoende aankomen lopende clientele maar ook innerlijke, deels familie gerelateerde, pijnpunten vroegen om aandacht.Deze zijn opgelost inmiddels. Afgelopen zaterdag weer eens op een beurs gestaan en het beredruk gehad. Voor weinig geld will iedereen wel even - ik had ook nog eens moedig waardebepaling achteraf neergezet.....dat heb ik geweten, mensen konden daar niet mee omgaan - net de onkosten eruit gehaald.Twee opdrachten voor tools in de wacht gesleept - ik blij.

Plots de computercrash en de volgende dag het IMK aan de lijn. Gesprek nodig vanwege de vervolgaanvraag Bbz, je kan max 36 maanden Bbz krijgen, en of ik tijd had. Volkomen overdonderd want de behandelaar van de aanvraag had mij niet geinformeerd hierover. Stress - tja ik ben ook eens mens. Na een wandeling was ik alweer rustig maar wat nu? Ik geef mijn praktijk niet op, dat gaat wel lopen, het is mijn roeping en dat weet ik. Waar ik vanaf moet is de Bbz en het IMK.

Wat ik nodig heb zijn nieuwe concepten, samenwerkingsverbanden en een part- time baan van 25 uur in de week!.

In het kader van sociaal kapitaal gooi ik deze rondvraag hier in het netwerk - 1000 leden - allemaal ondernemers - wie is bereid tot klankborden of heeft een 25-uurs-baan in de aanbieding?

Enig lichtpuntje is dat mijn helper van het ondernemersklankbord bij het gesprek aanwezig wil zijn als steun. Hij belde net voor het afsluiten van dit blog.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • dank je wel Peter, het woord kwetsbaarheid - doet goed - ik dacht alweer dat ik me onsterfelijk geblameerd had....dat heb ik ook nog wel eens.....delen van gevoel was niet bepaald mijn hobby de meeste tijd van mijn leven.
 • ...en PS - ik zit wel in veranderingsprocessen, upgrading, herontdekking, als ik niet meer zou lren kan ik net zo goed doodgaan, een mens is nooit af
 • duidelijk Ruud, dank je wel - dat was een stuk uit de opstelling die ik hierover gedaan heb. Goed dat je me hieraan herineert op jou manier want das kwam aan. En ja ik kan met liefde vakken vullen, aan de kassa zitten,mijn AH-aera als managementass., dweilen ergens, thuishulp zijn, heb ik allemaal in mijn leven al gedaan op de weg naar.......tot ik had besloten dat het nu eenzs tijd werd voor het echte werk
 • Inderdaad Gertrud, weet jij heel goed wat je wil.
  Jij bent klaar er hoeft niets meer aan jou veranderd te worden.
  En toch lukt het niet.
  Wat ik je probeer terug te geven is dat jij de praktijk in een wurggreep hebt en de praktijk jou.
  Zo gauw jij de praktijk onbelangrijk kunt vinden wordt het een succes.
  Wat ben je zonder de praktijk? Ben je een andere Gertrud? Beteken je dan minder voor jezelf en anderen?
  Kun je met liefde vakken vullen.......of wat jij ook maar kunt bedenken?
  groetjes ruud
 • Ruud juist omdat ik dat weet ben ik voor mezelf begonnen......
 • Tja Gertrud, werk heb ik niet voor je.
  Wat ik lees is dat je alles gedaan hebt en ook aan jezelf gewerkt hebt en het klinkt als dat je er klaar voor bent en waarom gebeurd het dan toch niet?
  Het is jouw roeping, zeg je.
  Relaxation is who you are. Daar zit je goed, en je voelt ook al dat dat niet helemaal klopt bij jouw.
  Daar ligt wel je sleutel, die alleen jij kunt vinden.
  Ik zou je willen vragen voor jezelf antwoord te geven op de vraag;
  Wat ben ik zonder praktijk.
  groetjes ruud
This reply was deleted.