Tiptoe

So why mince words or tiptoe around the facts? Just get down to business and say what you mean and what you want.

First the tiptoe song

https://www.youtube.com/watch?v=skU-jBFzXl0

Wat bedoel ik daar nou mee? Waarom schrijf ik dat? Omdat ik een hekel heb aan dubbele agendas en de zogenaamde diplomatieke benaderingen van mensen, de trucs om je klanten wat aan te schmeren, het draaien om de hete brei. Ik ben vrij kras, recht voor zijn raap en eerlijk - ik verwacht hetzelfde van anderen. Hierin wordt ik vaak teleurgesteld. Medemensen doen dit meestal onbewust omdat ze niet eens in de gaten hebben dat ze van binnen heel iets anders of ueberhaupt iets willen zeggen. In winkels daarentegen is het puur log en bedrog. "Staat u fantastisch mevrouw! Als voor u gemaakt die jurk..." zwijmelt zo'n verkoopster terwijl je in de spiegel met je eigen ogen kan zien dat je kont eruit ziet alsof je een boerenpaard bent. " Ik gebruik dat zelf ook altijd!" glimlacht een broekie van een verkoopster tegen de pukkelgeplaagde medepuber. " Mijn kleindochter slaapt als een roosje sinds we dit schmeersel XYonbekend gebruiken...." gerustellend schouderklopje op de bezorgde moeder die natuurlijk toehapt en dat spul meteen koopt. Waarom niet eerlijk zijn? Rinkeldekinkel de kassa of course, de omzet, sure.... Rechtvaardigd je lease auto, je villa en je 4 vakanties per jaar dat je de medemens een hele dierentuin op de mouw speld?

Dan de andere kant - de medemensen die niets durfen te zeggen, die geen weerwoord durven te geven, die niet opstaan om hun zegje te doen tegen slechte behandeling door wat dan ook voor machtsmisbruiker. die mogen ook eens opstaan. Dus vanaf nu:

DO JE MOND OPEN, WEES EERLIJK , ZEG WAAR HET OP STAAT!!!

Dit is de oude variant, je kan ook netjes voor jezelf opkomen natuurlijk.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

  • Ik vind het fantastisch dat je recht voor de raap opkomt voor wat je denkt ! Via mijn boek ' GEHEIMEN VAN GELUK ' probeer ik eveneens mijn denken over de manier om gelukkig te zijn door te geven , te delen met anderen . De mensen een duwtje in de rug geven , werkt fantastisch en het doet mij deugd om te zien hoe jij op jouw manier de mensen wakker schudt en mondiger maakt !
This reply was deleted.