Op maandag 23 januari was er in een Netwerkbijeenkomst van het Spiritueel Ondernemersnetwerk in Werkhoven. Sinds 2 weken ben ik officieel zelfstandig ondernemer en dit was mijn eerste netwerkbijeenkomst, van zowel mijn ondernemerschap als het Spiritueel Ondernemersnetwerk.

Ik had dan ook echt pas de avond vooraf definitief besloten om te gaan en had eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten. Gelukkig voelde het meteen ontzettend warm aan en de prachtige locatie helpt ook zeker mee om je te laten inspireren.

Wat ik mooi vond aan deze netwerkbijeenkomst is het samen mediteren. Even samen beginnen om de dingen achter je te laten en volledig in dat moment te zijn. Het mooie effect wat erbij kwam, is dat de zon prachtig begon te schijnen en vervolgens tijdens die zonneschijn er alweer regen kwam. Ook hoorde ik dat er tijdens de meditatie iets prachtigs te zien was in het midden van de kring.

Verder is het erg fijn om in de rust mensen te leren kennen, zonder de druk van wie is wie en iedereen die zijn product wil verkopen. Zo ontstonden ook prachtige uitspraken, zoals “Vindt vrede in jezelf en er komt vrede in de wereld.”

Doordat iedereen die wilde de ruimte kreeg om wat te zeggen en anderen uitgenodigd werden om hierop te reageren ontstonden er hele mooie verbindingen. Van veel mensen heb ik een visitekaartje gekregen en ik ben zeker van plan om hier nog iets moois mee te gaan doen. Ik hoop ook dat er bij sommige mensen fantastische dingen door gaan gebeuren.

Het thema van deze bijeenkomst was verandering en nadat iedereen zichzelf voorgesteld had, was het dan ook tijd om daarover te hebben. Om het allemaal effectief te houden werd iedereen in groepjes opgedeeld, zodat je de mensen met wie je wilt connecten wat beter kon leren kennen.

Na deze tijd kwamen nog een keer allemaal samen om de ervaringen van de groepen te horen:

  •  Het gaat erom dat je uit je eigen comfortzone durft te stappen en wezenlijke gesprekken voert met de mensen om je heen. Wat voel je op dit moment? Betrek jezelf erbij en volg jouw eigen waarheid.

 

  • Verandering is leven. Balans? Wat doe je ermee? Het meervoud van Lef is Leven.

 

  • Bij een andere groep vond deze verandering echt plaats. Ze konden zwijgend met elkaar delen. Hiermee komt de communicatie op een ander niveau en komt er verandering zonder woorden.

 

  • Hoe vertel je wat je te bieden hebt aan je doelgroep? Hiervoor is een platform opgericht (ik heb even de link niet, maar die hoor ik graag zodat ik deze toe kan voegen). Welke ontwikkeling zie je op je pad komen? Hoe kan het platform hieraan bijdragen? Hoe vertaal je je spirituele talenten naar een zakelijke taal?

 

  • De laatste groep noemde zichzelf een cognitieve groep. Hoe zet je de verandering in gang? Als iedereen zijn talent gaat leven komt het goed. Het gaat erom om je angst te overwinnen. Gewoon doen, iedere seconde weer. Feel the fear and do it anyway.

Hierna was het tijd voor de borrel en daar was nog even tijd en ruimte om weer wat dichter bij elkaar te komen.

Ik heb enorm van deze ervaring genoten en heb prachtige mensen ontmoet. Ik weet zeker dat ik er in de toekomst nog een keer bij kan zijn en ik raad iedere ondernemer of ondernemende ziel aan om hier een keer bij aanwezig te zijn.

Er komt altijd op je pad wat je nodig hebt en de Spirituele Ondernemers Netwerkbijeenkomsten horen zeker bij iets dat dit stimuleert.

 

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk