Weekend Workshop Lynne McTaggart

Afgelopen weekend heb ik de lezing en workshop "Living with Intention" van Lynne McTaggart meegemaakt in het Pim Jacobstheater in Maarssen. Het evenement was een samenwerking van Bliz Events en ODE.
Als lid van het Institute of Noetic Sciences (IONS) kreeg ik een aantal jaren geleden al het boek "The Intention Experiment" (Using your thoughts to Change Your Life and the World) toegestuurd. Het boek van The Intention Experiment is de opvolger van de bestseller "The Field" of vertaald: "Het Veld" (De zoektocht naar de geheime kracht van het universum).

In de inleiding van het boek geeft Lynne aan dat dit het nog ontbrekende deel was van "The Field". De Intention Experiment Website is uitgegroeid tot het grootste mind-over-matter experiment ter wereld waarop ze sinds 2007 ondermeer Water-, zaadjes- en vredes-experimenten (via deelnemers wereldwijd op afstand) heeft uitgevoerd.

Mijn persoonlijke intentie om meer met spiritualiteit te doen bracht mij weer bij het spiritueelondernemersnetwerk waar ik vorige week pas de link zag naar dit evenement. Mijn persoonlijk literatuur-onderzoek met betrekking tot de META-Methode en de behoefte dit te publiceren op metamagazine.nl was ergens eind 2004 gestopt net toen Ervin Laszlo (van de Club van Budapest) een lezing gaf over zijn interpretatie van het Zero Point Field (=ODE artikel) / Akasha Veld (Science and the Akashic Field) en de vertaling van "Het Veld" uitkwam.

Lynne McTaggart had onder de noemer Living The Field al een aantal jaren onderzoek gedaan en workshops gegeven. In deze workshop Living with Intention maakt Lynne naast gegevens van de Intention Experiment website en het boek gebruik van slides van haar eerdere onderzoek en onderzoeken van IONS. Lynne gebruikt de slides als een soort kapstok terwijl ze heel veel verteld in de vorm van oneliners. Enkele oneliners uit mijn aantekeningen:
* Wake up to who you really are
* Mind is not in the Brain; our mind extends outside the brain
* In the beginning was the Field (Zero Point Field) - An 'Information Headquarters'
* The observer brings the observed into being - Thoughts influence the world
* Consciousness shapes the bodies structure
* A state of giving / altruism - requires resonance with the other
* we have a basic urge to merge
* Form a connection
* tell the universe exactly what you want (be carefull what you ask for, you might get it)
* intention experiments require some experience (o.a. van de wokshop) and practise (oefenen); Bij ervaren mensen en bij healers is het effect groter.
* Most negative intention is within yourself
* Within (social & economics) seek for solutions that are good for yourself and the group (A reference to the Nash Equilibrium featured as the bar scene in A Beautiful Mind)
Group connections: NEED: spiritual and social support (proximity is an important factor)
* We were made to be tribal; you need a commonality, some form of connection
* Make the intention for connection - a positive intention can heal
* Work out your homing-thought (levensmotto / missie), your divine purpose - the thing you were put on this earth for to do
* Your purpose is the thing you can do effortlessly any time

Ik heb in het laatste deel van de workshop ook mijn levensmissie licht aangepast: "to connect, heal and inspire" (was eerder to educate, heal and inspire, maar dat voelde niet goed meer en testte zwak op de (Kinesiologische) arm-spiertest.

Tijdens de lezing en workshop hebben we ook enkele experimenten gedaan: Tijdens de pauze van de vrijdagavondlezing moesten 10 deelnemers een Intentie zetten (met alle zintuigen) van een voorwerp in een potje met water en iedereen moest per potje opschrijven wat het voorwerp was. Het resultaat van dit eerste experiment viel mij wat tegen. Het 1 op 1 experiment waarbij eerst een meditatie-oefening werd gedaan (ik gebruik meestal een verkorte Silva alpha-techniek) werkte beter ik ik had zelf als een van de weinigen een 'hit' op 3 representatiesystemen: visueel (vorm), smaak, en gevoel.
We hebben op zaterdag en zondag een healing-circle gedaan met groepen van 10 tot 12 mensen waarbij men in een kring zit en handen vasthoud of handen op iemand legt die pijn heeft of ergens last van heeft. De intentie is dan om vrij te zijn van pijn. Nuttige aanvulling voor een intentie is om de oorzaak van de pijn of klacht te laten verdwijnen of oplossen. En gezien het feit dat bleek dat het bij mensen die behandeld waren eerst erger werd en de volgende dag vaak deels terugkwam zou ik ook de toevoeging "vrij van pijn voor nu en altijd" aanraden.

Lynne geeft aan dat je heel specifiek moet zijn bij het zenden van een intentie, echter het rebound-effect (wat er volgens haar altijd is), dat de zender energie terug krijgt, was zeer algemeen. (samen te vatten onder: positief welbevinden)
Ik zou me kunnen voorstellen dat er buurtgroepen ontstaan die ook healing-circles gaan gebruiken (neutrale term: intentie-cirkels). Het bijwonen en faciliteren van dergelijke lokale initiatieven door 'gevorderden' en 'healers' kan de sfeer van een hele buurt veranderen. Door 5 minuten in een kring elkaars hand vast te houden veranderd de energie van de groep. De kennis en oefeningen die nodig zijn verwacht ik persoonlijk eerder aan te treffen onder de noemer Energie Psychologie (zoals EFT) dan het meer instrumenteel gebruik van de healing-circle.

Het is mijn intentie om Energie Psychologie in Nederland als vakgebied geïntroduceerd te krijgen en ik zal hiervoor een handboek samenstellen en uitgeven. Het zakelijke / ondernemersaspect is gebaseerd op inhoudelijke samenwerking met therapeuten en coaches en het organiseren van energiepsychologie- en intentie-workshops en cursussen.

Toine Fennis.
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

  • Ik zou behalve participeren in de grote intentie experimenten ook graag wat eigen (kleine) experimenten uitvoeren om de algehele theorie te toetsen. Bijvoorbeeld met mijn Heartmath emWave apparaten (1 emwave PC en 2 portables) die de hartritmevariabe HRV meten (ook wel hartcoherentie genoemd: de emWave is de beste indicator voor stress), Mijn recent aangeschafte Emotiv EPOC EEG headset en mogelijk andere apparatuur zoals gebruikt bij NES waar ik van een andere deelnemer over hoorde. Voor aanvullend onderzoek heb ik ook beschikking over een MindXplorer waarmee visueel (met ledbril) en auditief (koptelefoon) hersenfrequenties kunnen worden opgeroepen / geprogrammeerd. Wil je hiermee experimenteren neem dan even contact met me op.
This reply was deleted.