Onlangs kwam een nieuwe cliënt volledig ontredderd bij me. Ze kon het niet meer aan, ze wilde zo ook niet meer leven. Ze werd niet begrepen en verder kon ze alleen nog maar verdrietig huilen. Hoe komt iemand, getrouwd en met volwassen kinderen, aan zo'n ernstige ontregeling?

In deze blog van Serenora Schrijft:

  • Baat het niet, schaadt het niet: Gaat dit ook op voor hooggevoeligen?
  • Waardoor raakt een HSP gemakkelijk in de kreukels?: Zeven niet voor de hand liggende valkuilen.
  • Vuistregels voor therapeut en HSP: Zorg dat je op de hoogte bent!

Waar de nuchtere mens lachend zijn schouders voor ophaalt, doet een Hoog Sensitieve Persoon *1) nare ervaringen op in soortgelijke situaties. De volkswijsheid: 'Baat het niet, schaadt het niet' klopt bij hen niet. Het schaadt wel degelijk! Lees hierover het verhaal van een vrouw die om te beginnen niet wist dat ze hooggevoelig was. Ze schreef me eerst: “Mijn problemen zijn begonnen op het strand in Valencia augustus 2013 door een mannetje die daar centjes wilde bijverdienen. Wij dachten een ontspannen rugmassage te krijgen. Diezelfde nacht kwamen paniekaanvallen en vreemde verschijnselen”.  Ze vervolgde: “Eenmaal thuisgekomen naar de huisarts en die zei: Tja, Burn-out of depressie.”

Wat was hier aan de hand? Had ze werkelijk een Burn-out, een plotseling opkomende depressie zoals de dokter dacht? Of kon de massage op het strand haar ellende teweeg hebben gebracht?

Je zou denken van niet. Veel mensen laten zich wel eens lekker masseren door onbekende masseurs. Dat gaat normaal altijd goed. Maar tijdens die massage gebeurde er wat anders. Dat mannetje liet (bewust of onbewust) zijn laag trillende energie door haar super gevoelige systemen stromen. Het was een heftige energie, die als een tsunami door haar lichaam joeg, met ernstige gevolgen voor haar zenuwstelsel. Haar auralagen beschadigden erdoor en ze werd toegankelijk voor astrale verstoringen.

Hoe kan een massage dit dan teweegbrengen? Hoog Sensitieve Personen (HSP of hooggevoeligen) hebben namelijk een gevoeliger zenuwstelsel dan de gemiddelde mens. Hun lichaam is sensitiever voor bijvoorbeeld warmte, kou, pijn, gevoelens en zelfs een etiket in de kleding irriteert dan. Hun fijnstoffelijk lichaam, wat onder andere aura's, chakra's en meridianen omvat, is veel ijler en hoogfrequenter in trilling. Kortom een kwetsbaarder systeem, dat met haar ontelbare onzichtbare fijnstoffelijke verbindingen niet wordt gezien of begrepen.  

Als een therapeut, een masseur, een hulpverlener of een ontwikkelde techniek wordt ingezet, zonder rekening te houden met deze sensitiviteit, beschadigen ze ALTIJD het briljant ontwikkelde fijnstoffelijk systeem.

Je zou een therapie/therapeut misschien kunnen vergelijken met een goede automonteur. Eentje die zijn vak verstaat met heel veel tevreden klanten. Pas als er een bolide met zeer geavanceerde hightech innovaties binnen komt rollen, zal hij zijn handen thuis moeten houden. Hij verstoort anders meer dan dat hij helpt. Hij blijft een goede monteur, maar ongeschikt voor de doorontwikkelde technologie, daar is een specialist voor nodig.

Hoeveel hooggevoeligen zijn inmiddels door onwetendheid het slachtoffer van verkeerde behandelingen die bij anderen wél goed aansloegen? Voelden ze het niet aankomen met hun sterk ontwikkelde intuïtie?

Het antwoord is nee. Iemand kan zijn eigen sensitiviteit nog niet herkend hebben of (on)bewust ontkennen. Door het gevoelige systeem te negeren wordt er voortdurend over de eigen grenzen heen gegaan. Daarnaast speelt het uitblijven van bevestiging een grote rol. Men zoekt de problemen op om na een heftige reactie te concluderen 'zie je nou wel?'

Een collega schrijft: 'Ik krijg veel hooggevoelige cliënten die na bepaalde yoga-oefeningen, acupunctuur, meditatie etc. hun hele energiesysteem ontregeld hebben' en soms is zelfs hun Kundalini-energie daarbij onbedoeld vrijgekomen'.

Verstoorde systemen door inmenging van buitenaf betreft in sommige situaties een levensles. In die les moet niet alleen geleerd worden om grenzen te herkennen, maar ook om ze zelf te respecteren en vooral om ze te verdedigen. Meer uitleg in het artikel over Levenslessen *2)

Waar raakt een HSP gemakkelijk van in de kreukels?

Algemeen van situaties waarbij er géén rekening wordt gehouden met HSP en haar geavanceerde frequenties. Vooral de op zwarte magie gebaseerde technieken en kennis, waarbij sturing en daadkracht de boventoon voert in het bijzonder gericht op de wanhoop van de mensen, zijn het meest risicovol.

De meeste HSP'ers hebben gelukkig gezond verstand, ze kennen hun grenzen zo'n beetje. Alleen zijn er situaties of activiteiten waarvan ze geen schadelijkheid verwachtten:

1. Sportschool: Een onschuldig lijkende trilplaat brengt de spieren en cellen in beweging. Dat is goed voor de gewone mensen. Het jaagt ook de snelheid waarmee de energie door het lichaam stroomt op, wat schadelijk blijkt voor HSP;
2. Manuele therapieën: Alle behandelingen die fysiek pijn doen, MOETEN worden vermeden, lichamelijke pijn is echt een grens voor de HSP! Absoluut geen gekraak, daarmee beschadigen Vectoren. Voor de Craniosacraaltherapeuten onder de lezers, in de sphenoïd zetelt het trillingsgetal van de cliënt, alleen als jouw frequentie hoger ligt, mag je die behandelen, anders niet;
3. Frequentie therapieën: Het lijkt zo wetenschappelijk bewezen om van de computer af te lezen welke trilling je nodig hebt. Men beseft niet dat de allerhoogste frequenties tot op heden niet op Aarde kunnen worden gemeten. Als de trilling van de HSP hoger ligt dan van het apparaat waarmee behandeld wordt, gaat de trilling van de HSP omlaag met alle schade van dien. Ook (chakra)druppels, korrels en voorbehandelde voorwerpen geven dezelfde schade als ze niet door Mediums zijn ontwikkeld;
4. Meditatie: Omdat hooggevoelige personen veel ijler zijn in hun energievelden, verdwijnen ze als gasachtige lucht makkelijker de hogere werelden in. Als ze geen goede bescherming (aarding) toepassen kunnen ze in astrale werelden verdwaald raken met schadelijke gevolgen;
5. Groepswerk: Alle cursussen en opleidingen worden in groepen gegeven. De groepsdynamica zorgt op Spiritueel niveau voor een groepstrilling. Daarbij is de laagste trilling bepalend. Hoger dan de laagste frequentie kunnen ze dan niet komen. Door de laag trillende groep wordt vooral de trilling van de HSP omlaag gehaald. Samen energetische oefeningen doen beschadigt het energiesysteem van de HSP;
6. Reinigingsrituelen: Het lijkt zo mooi al die reinigingsrituelen uit het Amazonegebied met beloftes op psychedelische, visionaire ervaringen. De schade is groter dan je vooraf vermoedt en vaak onherstelbaar;
7. Medicijnen: Velen kennen het verhaal van de dokter. Je kunt geen begrip verwachten voor energetische ontreddering of pijn. Als zij bij onbegrepen (energetische) klachten toch medicatie voorschrijven, is dat door hun chemische samenstelling op het allerhoogste energieniveau schadelijk.

Sta er dan ook niet raar van te kijken dat een zogenoemde Burn-out, paniekstoornis of psychose begon na het meemaken van bovengenoemde situatie of activiteit. Iemand schreef me; 'Ik ben depressief geworden na/door een meditatie in een groepsverband enkele jaren geleden. Heb toen dagen gehuild. Wist niet waarom. Ben toen aan de antidepressiva geweest een half jaar ongeveer. Werd er als een zombie van met veel hoofdpijnen erbij. Kon toen niet functioneren in werk en dus lang ziek geweest".

Daarom nog enkele vuistregels voor de therapeut om te weten en/of voor de HSP zelf:

  • HSP: Zoek je therapeut of hulpverlener zorgvuldig uit. Is die zelf niet hooggevoelig, pas dan op. Goedgekeurde therapeuten richten veel schade aan door onwetende, goedbedoelde onkunde op hoogenergetisch en Spiritueel gebied. Energieoverdracht gaat van hoog naar laag. Lees hierover meer in het artikel over Spirituele ontwikkeling *3).
  • Energetische kater: Doe niet van alles door elkaar, het kan elkaar nadelig versterken of tegenwerken. De ene therapie is openbrekend, terwijl de andere je juist naar je kern wil brengen. Je ontregelt daarmee je fijngevoelige systeem. Je krijgt daardoor een energetische kater;
  • DNA: Laat je niet verleiden tot het veranderen van je DNA, want wat verander je? Misschien wel je prachtige systeem!;
  • Lichaam: Verzorg jezelf en je lichaam als een baby, bescherm en voedt het op een goede manier.


Tot slot: Trap er niet in. Laat niemand in jouw prachtige systemen rommelen. Mocht het je toch zijn overkomen, ga dan weer terug naar af. Keer tijdelijk terug naar een ongezonde, grove leefwijze. Geen meditaties, geen therapie of cursussen, geen contact met het hogere, maar zwaardere voeding en heel egoïstisch de aardse geneugten najagen.
Dit geeft energieën de kans terug te keren naar het basischakra om het herstellend vermogen aan te spreken.

Opmerking van iemand: "Mijn lichaam vraagt vanzelf naar bijvoorbeeld iets vettigs of zoets als ik mij door elkaar geschut voel. Terwijl ik normaal het best functioneer op gezond voedsel".

Ria Feskens, www.Serenora.nl, november 2014

*1) Uitleg over Hooggevoeligheid.
*2) Uitleg over Levenslessen.
*3) Uitleg over Spirituele ontwikkeling.

PS Heb je zelf iets meegemaakt wat je niet verwachtte en wat niet in deze mail staat, deel het met me, dan komen we er nog een keer op terug.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk