Gender

Male


Location

Amersfoort


Birthday:

June 7


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

In mijn leven heb ik met vallen en opstaan mijn balans verkregen tussen ratio en gevoel. Ik heb geleerd om aandachtig te luisteren naar de ander en mijzelf. Ik heb een gedegen wetenschappelijke, therapeutische en spirituele bagage om als therapeut mijn cliënten te helpen weer geestelijk in balans te komen. Ik hanteer hierbij hypnotherapie, cognitieve gedragstherapie, rationeel emotieve therapie (RET), NLP en integratieve psychotherapie.


Wat is je website?

http://www.mentalbalance.nl


extra website

http://www.interduo.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Met verwondering kijk ik iedere dag naar de wereld en probeer haar te doorgronden. Werelden achter werelden te ontdekken, in een streven een zo realistisch mogelijk wereldbeeld te verkrijgen. Dat zal niet in één leven lukken, maar je moet ergens beginnen. Die zoektocht is voor mij spiritualiteit; in feite is het een streven naar absolute nuchterheid.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is, was voor mij als kind vanzelfsprekend. Door studie raakte dit inzicht op de achtergrond. Ik vertrouwde tijdelijk meer op mijn ratio. Een uittredingservaring leerde mij meer naar mijn intuïtie luisteren. Weer later onderkende ik dat ratio en gevoel eveneens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met die balans benader ik het verdere leven.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

In mijn therapie ben ik analytisch/rationeel en intuïtief/empathisch. Als hypnotherapeut ben ik een gids die de cliënt contact kan laten maken met zijn onbewuste waar het probleem en de oplossing zetelen. Ook in het (on)bewuste ervaar ik dat de alles met elkaar spiritueel is verbonden.


Mijn advies/quote aan anderen:

Besef dat de mens niet een wezen is op zoek naar spiritualiteit, maar een spiritueel wezen tijdelijk ondergedompeld in een menselijke ervaring.


Fons de Vries posted a blog post
Meer lezen...Door Asley Doogan uit 'Leven met de dood':Interview met existentieel psycholoog Fons de Vries (Praktijk Mental Balance te Amersfoort). Hoe kom je van doodsangst af?Angst is een slechte raadgever wordt vaak gezegd, maar dit is niet…
Nov 27, 2014