Gender

Male


Location

Vila Nova de Milfontes


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Oorspronkelijk was ik leraar lichamelijke opvoeding en ontwikkel momenteel een methode van HET LEVEN DELEN en MOGEN ZIJN dmv lange(re),1 op 1, (of maximaal met 2 personen, indien een stel inzichten wil verkrijgen)wandelingen in de pure natuur, zonder enige franje, aangewezen zijn op jezelf. In die omstandigheden durven zijn wie je bent, durven praten over je innerlijke idealen en de angsten die je daarbij ondervindt, dit op gelijke basis durven delen, waardoor beide partijen van elkaar leren en groeien.


Wat is je website?

https://global-light-experience.com (nog niet in de lucht)


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Ik zie spiritualiteit ruim: - ontdekken wie je echte ik is; - ontdekken welke rol(len) je speelt in het dagelijks leven; - van jezelf houden zoals je blijkt te zijn; - van jezelf houden als enige basis om te kunnen houden van anderen; - tevreden zijn met wie bent en niet met wat je hebt; - genieten van het moment, het verleden en de toekomst laten zijn wat het was en is; - leren dat delen vermenigvuldigen is; - ontdekken wat jouw bijdrage in dit leven is; - leren leven zonder oordeel; - durven leven om te mogen sterven; - leren kijken wat voor je voeten ligt ....


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Deze inzichten zijn o.m gegroeid door mijn onstilbare honger met en kortbij mensen te zijn, maar tevens alleen te kunnen leven in stllte, waakzaamheid, bewustzijn, discipline en vastberadenheid. Gevoed door ontelbare boeken die schrijven over inzichten en ervaringen van anderen. Gevoed door indringende ervaringen uit het dagelijkse leven. Gegroeid tevens door de emigratie naar Portugal, waar ik leef in rust, natuur en ruimte. Gegroeid door de ont-moetingen in mijn werk (in Nederland was ik leraar lichamelijke opvoeding, in Portugal (spiritueel) makelaar en momenteel bezig met de volgende omslag in mijn leven naar mijn GLE (Global Light Experience) activiteiten.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Geloven dat de dingen lopen zoals ze zijn en pas als de tijd rijp is ze vinden ze plaats. Ik bouw bruggen tussen verkopers en kopers, rekening houden met beide partijen en tracht beide kanten gelukkig te maken. Ik presenteer onroerend goed zoals het is, maak het niet mooier en niet slechter. Ik geef menselijke eerlijke informatie over alles wat ze maar willen weten (over emigratie, over leven en wonen in Portugal) om hen vervolgens zelf keuzes te laten maken. Ik geloof er heilig in dat een object pas verkocht wordt als alle betrokken partijen er klaar voor zijn en ik probeer die processen te ondersteunen. Wie had ooit gedacht dat ik makelaar zou worden in Portugal ? Voor mij des te meer een teken dat het er in het leven niet om draait WAT je doet maar HOE. Ik probeer te genieten van ieder moment van de dag: in de ont-moeting met klanten, maar ook in alle werkzaamheden die voor mijn voeten komen. De Portugese mensen en cultuur helpen me daarbij enorm: productief mogen zijn i.p.v. moeten zijn. De zaken veel meer loslaten en ontdekken dat zonder druk en zakelijke winstbejag processen veel vloeiender tot stand komen.


Mijn advies/quote aan anderen:

Hou van jezelf !