Gender

Female


Location

Bilthoven, Utrecht


Birthday:

January 17


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Goede, concrete kennis over de middenrifadembeweging die ik over kan brengen in privelessen, groepslessen, workshops, lezingen, trainingen en in een opleiding. Powerpointpresentaties erover verzorgen. Yoga, ontspanningsoefeningen, meditatie en hartcoherentie (met biofeedbackapparatuur) aanleren om toe te passen in het dagelijks leven ter voorkoming of vermindering van veel psychische en lichamelijk klachten. Dit alles op een no-nonsense manier, eenvoudig en goed onderbouwd.


Wat is je website?

http://www.yogameditatie.nl


extra website

http://www.himalayanyogatradition.com


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit betekent voor mij leven met plezier waar bij ik besef dat ik deel uit maak van een groter geheel en meer ben dan dit lijf van aardappels en wortelen. Hoe rustiger en aangenamer ik mijn denken en ego kan maken, hoe beter ik vanzelf weet wat goed voor me is om te doen, omdat ik dan blijkbaar meer verbonden ben met mijn oorsprong.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Met 23 jaar kwam ik meer in contact met spiritualiteit door allerlei cursussen. Via omwegen en veel zweverigheid ben ik uiteindelijk bij Yoga uitgekomen omdat dit een levenswijze is die niet een ander bij je uitvoert, maar die je zelf toepast. Mijn lange zoektocht naar goede informatie over de Adem vond ik in 1998 bij de Internationale Himalaya Yoga Meditatie Traditie. Hun internationale studie heb ik als eerste in Nederland afgerond (600 studie-uren). De kennis van deze traditie is zo veelomvattend. De adembeweging is er maar een klein maar uiterst belangrijk aspect van. De docenten van deze traditie reizen de hele wereld rond om lessen te verzorgen. Gevolgde trainingen van Heartmath over hartcoherentie met een computerprogramma zijn ook zeer ondersteunend geweest.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik heb er vorm aan gegeven door een eigen Yoga Praktijk op te bouwen met als specialisatie de adem.Veel mensen met allerlei achtergronden of beroep hebben hier profijt van. Op een lagere school heb ik een paar jaar les gegeven aan de docenten en de kinderen om hen een programma te leren om beter te leren ademen. daarnaast bieden we een gratis maandelijkse wereldmeditatie aan.


Mijn advies/quote aan anderen:

Geef je zelf een gezonde adembeweging kado!


Marilou Hermens published events
Apr 29
Marilou Hermens posted a discussion in Trainers
Wie leert er ons gezond ademen?? In januari start de specialisatie over mindfulness en de adem op 6 zaterdagen t/m april in Bilthoven. Deze training wordt dan voor de 6e keer gegeven. Hoeveel mensen hebben er wel niet last van een hoge,…
Dec 6, 2010
Marilou Hermens left a comment for Katrien Laane
"Lieve Katrien,
Wat leuk om je hier ook te ontmoeten.
Lieve groetjes
Marilou"
Nov 17, 2009
Marilou Hermens left a comment on Trainers
"Beste allemaal,
Het vorige bericht ging per ongeluk al weg terwijl het nog niet af was.
Dus hierbij het vervolg:
As. zaterdag is een mooie manier om van 10.30 - 13.00 uur in Bilthoven voor slechts € 25,00 kennis te maken met wat een…"
Nov 10, 2009
Marilou Hermens left a comment on Trainers
"Beste trainers,
As. zaterdag 14 november geef ik een workshop over gezond ademen in het dagelijks leven. In januari start voor de 6e keer de yoga en adem basisopleiding voor yogadocenten, therapeuten, coaches, trainers, artsen etc..
As. zaterdag is…"
Nov 10, 2009
Marilou Hermens left a comment on Coaches
"Leer gezond Ademen in het dagelijkse leven en houd energie over.
Veel mensen leggen het accent op inademen, terwijl het veel gezonder is om goed te leren uitademen. Leer uit te ademen, te geven en de inademing te ontvangen in plaats naar binnen op…"
Nov 9, 2009
Marilou Hermens left a comment on Opleiders
"Als expert op het gebied van de Adem volgens de Himalaya Yoga Adem Meditatie Traditie heb ik een 1 jarige Yoga en Adem Opleiding ontwikkeld waarbij de deelnemer kennis over de adem ontvangt die deze waarschijnlijk niet eerder had gehoord. Door veel…"
Jul 27, 2009
Marilou Hermens left a comment on Coaches
"Hallo, leuk om me hier bij aan te sluiten.
Vanuit de eeuwenoude Himalaya Yoga Meditatie Traditie ben ik gespecialiseerd in de adem en begeleid ik veel mensen met allerlei klachten als burn-out, migraines, hartklachten, spanningsklachten etc. in…"
Jul 27, 2009

Groepen