Gender

Female


Location

Amsterdam


Birthday:

August 11


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Ik kan spreken over verandering, de moed vinden om iets te veranderen en vooral jezelf de "moed' waard gaan vinden. Ik heb hier een keynote over geschreven en die duurt 15 minuten. Ik kan dit uitbreiden tot een uur of langer.


Wat is je website?

https://www.marlijnvanast.nl/


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij een gezonde relatie aangaan met mijzelf en met anderen. Voor mij is het loslaten en meebewegen met het leven. Zelf de acties uitvoeren die nodig zijn, maar het resultaat los mogen laten. Spiritualiteit is voor mij liefde voor mijzelf en mijn omgeving.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Ik ben in herstel gekomen van een verslaving en ik heb mij aangesloten bij een twaalfstappen programma (zoals AA) en heb het leren kennen als een spiritueel, niet religieus programma, waarin ik mijn spiritualiteit mag ontdekken.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik ben counselor in de verslavingskunde en ik help cliënten op een holistische, spirituele wijze naar zichzelf te kijken en op die manier hun weg van herstel te vinden en vorm te geven. Hier is heel veel moed voor nodig en ik help cliënten hun moed te vinden en in beweging te komen.


Mijn advies/quote aan anderen:

Ook jij bent altijd de MOED waard!


Marlijn Van Ast is now a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk
Apr 14, 2022