Gender

Female


Location

gelderland


Birthday:

July 18


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

schrijven & redigeren helderheid scheppen in complexe materie inspiratie bieden via enthousiasmerende verhalen


Wat is je website?

https://www.petrapronk.nl


extra website

https://www.inspirerendleven.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is de bron van mijn bestaan. Iets waar ik steeds weer bij terugkom, waar ik kracht uit put en waardoor ik leer steeds dichter bij mezelf te komen. Mezelf letterlijk te ont-wikkelen. Het is ook de bron waar ik de inspiratie uithaal voor mijn werk. Bezieling!


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

De (heel erg foute) basis ligt in een streng orthodoxe opvoeding. Daar wordt je wel gevoelig voor het 'hogere', maar dan in negatieve zin. De omslag van dogmatisch geloof naar vrijheid biedende spiritualiteit kwam tijdens een retreat in Oxford bij de Brahma Kumaris, een Indiase NGO die mensen helpt in contact te komen met hun spirituele kern om van daaruit iets te betekenen voor de wereld. Dat was mijn eerste ervaring met meditatie en die kwam enorm binnen. Zozeer dat daardoor mijn hele leven overhoop werd gegooid. De credit daarvoor ligt bij degenen die mij daarnaartoe meenam, destijds een bijna volkomen onbekende die 'aanvoelde' dat ik dat nodig had. Het ultieme cadeau!


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik schrijf erover. Begonnen met schrijven in de theologische hoek, maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat een van de meest concrete manieren om met spiritualiteit bezig te zijn de werkvloer was. Nu schrijf ik over zingeving op de werkvloer en probeer mensen door mijn artikelen en boeken te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Positief management, dienend leiderschap.... Meer dan leuk. Het is mijn grote passie geworden.


Mijn advies/quote aan anderen:

Blijf trouw aan jezelf in alle situaties.


Petra Pronk replied to Theo Buijsrogge's discussion Mooie verkiezingsuitslag!
"Helaas, is word niet echt blij van de wetenschap dat een zesde deel van onze bevolking onze spreekwoordelijke tolerantie ten grave heeft gedragen door een stem op een xenofobe partij die zich uitsluitend met geestverwanten van eigen bodem wil…"
Jun 11, 2010
Petra Pronk posted a blog post
Hehe, dat heeft lang geduurd. Maar nu zit ik dan toch in een netwerk, na een levenlang gezonde achterdocht c.q. weerzin daartegen.Lag vermoedelijk aan mijn referentiekader dat bestond uit Rabobank-netwerken of vrouwen-netwerken. Commerciele of…
Jun 9, 2010