Gender

Male


Location

Almere, Flevoland


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

psycho-sociaal werk en spirituele ontwikkeling. PSW is een kruising tussen psycholoog en MW. Ik geef individuele therapie en groepswerk. Voor bedrijven doe ik coachingstrajecten (5 gesprekken moet van te voren bepaalde doelen en een evaluatie aan het eind). Ik kan uit de voeten met allerlei soorten psychische en sociale problemen, zoals: - niet lekker in je vel zitten, negatief zelfbeeld, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen - depressiviteit, angststoornissen, (chronische) vermoeidheid, subassertiviteit - relatieproblemen, conflicthantering, problemen op het werk, rouwverwerking, loslaten van mensen en patronen - specialisatie: hoogsensitiviteit Ik gebruik verschillende psychologische technieken, zoals de gebruikelijke gedragsmatige en cognitieve technieken, maar ook meer alternatieve werkvormen. Ik ben gespecialiseerd in familie-opstellingen (ook geschikt voor niet familie-problemen) en ademwerk (een zeer effectieve en diepgaande therapievorm). Daarnaast heb ik veel ervaring met meditatie. Speciaal voor bedrijven: - bedrijfsopstellingen: een hele nieuwe manier van problemen oplossen, reorganiseren of beleid uitstippelen. Met bedrijfsopstellingen kunnen problemen (langslepende) problemen worden opgelost, die met de gebruikelijke methoden niet kunnen worden opgelost. Zeer aan te bevelen! Probeer het eens uit! - ondersteuning bij kwaliteitsverbeteringstrajecten (Quality Improvement story) - ziekteverzuimbegeleiding, coaching, carriereplanning - time-management, on the job coaching, sociale vaardigheidstraining, conflicthantering - vergadervaardigheden, managementvaardigheden, competentiemanagement, werken met persoonlijke ontwikkeldoelen


Wat is je website?

https://www.SoulNature.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit betekent voor mij het combineren van Ziel en persoonlijkheid, het vormgeven van je innerlijke drijfveer in het leven van alledag. Spiritualiteit is datgene wat voorbij gaat aan denken, voelen en doen juist vorm geven in dat denken, voelen en doen. Het is volledig mens worden. Het is voor mij ook sterk gelinkt aan (geestelijk) Volwassen worden. Voor mij omvat spiritualiteit het leven in DEZE wereld en het aangaan van alles-dat-is; de leuke dingen, maar vooral ook de pijnlijke dingen. Jezelf recht in de ogen kunnen kijken. Je eigen Schaduwkant aan gaan is voor mij essentieel.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Ik ben eigenlijk bij toeval in de spirituele wereld terecht gekomen. Ik ging voor een ontspanningstraining en eindigde uiteindelijk in een meditatiegroep. Dat heeft mijn leven 180 graden omgedraaid. Op een gegeven moment voelde ik dat ik 'thuis' kwam en toen wist ik dat dit mijn weg was. Ik heb veel te danken aan Imre Vallyon, de Spirituele Leraar van de Foundation for Higher Learning (www.fhl-nl.com). Ook andere Guru's als Osho, Eckhardt Tolle, Yasmin Verschure, Almaas hebben mij beinvloed. Ik lees of ontmoet iemand en ik weet of iemand daadwerkelijk 'Verlicht' is of niet, ongeacht wat er binnen de groepen die achter Leraren aan lopen gebeurt (helaas, zijn die twee vaak niet met elkaar in lijn).


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik werk sowieso vanuit een spirituele visie. Mensen ondersteunen bij het zichzelf ontwikkelen, is mijn hoogste doel. Enerzijds houdt dit in het daadwerkelijk mediteren en jeZelf ontdekken, anderszijds houdt dat in 'reiniging', het zuiveren van je ego, het alsnog verwerken van onverwerkte ervaringen, het loslaten van oude patronen (ideeen, emoties en gedrag). Spiritualiteit en psychologie gaan voor mij samen. Het versterken van het Licht en het uitwerken van het Duister.


Mijn advies/quote aan anderen:

LEEF voluit!!!


SoulNature published events
Apr 29, 2020
SoulNature left a comment on Coaches
"Ik coach al de nodige jaartjes, ook telefonisch, maar zou gaarne wat meer informatie ontvangen (info@soulnature.nl). mvg, Peter."
Apr 12, 2011
SoulNature left a comment for Jeanette Dekker
"Hoi Jeanette,

ik heb je site bekeken en ik word er helemaal enthousiast van. Goed opgebouwde site en je doet dingen die me aanspreken. Ik zie dat je ook bij Slachtofferhulp gewerkt heb, net als ik, en dat je met TA werkt.
Ik heb met belangstelling…"
Feb 22, 2009
SoulNature posted a blog post
Het valt mij op dat groepen (i.e. families, organisaties, bedrijven, landen, etc.) veelal hetzelfde gedrag vertonen als individuele mensen. Mensen zijn over het algemeen vrij conservatief en hebben nogal eens moeite met veranderingen. Vrijwel alle…
Sep 30, 2008

Groepen