Gender

Male


Location

Blaricum


Birthday:

April 20


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

daadkracht, initiator, onderzoeker van gedachten, helpende hand geleider , patroon blootlegger, beelden bestormer, provocatie, ordening etc.


Wat is je website?

https://www.vanzijtveld.eu


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij erg simpel : zijn wie je werkelijk bent en dat kan alleen maar liefde zijn daar is niets soft aan . Liefde is oprecht zijn en eerlijk de waarheid zeggen en de ware spirit tonen vanuit een innerlijk weten. Inspiratie komt van het Latijnse inspirare wat inblazen betekent. De spiritualiteit die ik na streef is mijn omgeving het beste geven wat ik te bieden heb en dat in te blazen. Elke dag doe ik dat weer en de kwaliteit verschilt en doe het altijd met de beste aller beste intentie dat is spiritualiteit voor mij waarbij de vreugde ligt in het onvoorwaardelijk geven en delen , want dan pas kan je ook vermenigvuldigen, zonder dat je iets doet.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Dat is gegroeid door de ontdekking in de natuur dat er altijd een oplossing is voor een probleem. Ik ging met mijn hand tegen een brandnetel en sloeg daarna tegen een vetplantje die de brand weghaalde, nu 40 jaar geleden. Dat was het begin van een lange zoektocht die uiteindelijk nu is aangeland in de non-dualiteit en de niet maakbare wereld en het besef dat er geen vrije wil is en die ook echt niet bestaat vanuit een diepe ervaring en waar ik wel altijd in geloofd heb.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Onvoorwaardelijkheid toepassen in mijn levensstijl. In mijn coaching en consultancy , trainingen en presentaties. En vooral daar waar nodig helderheid brengen en de spirit terug in alles wat die aandacht nodig heeft. In de coaching mensen in een doorbraak proces bij staan en leiden naar de transformatie, want het is zoals Johan Cruyff het zo mooi zegt : je gaat het pas zien als je het door hebt. Liefdevol de waarheid spreken, onverbloemd en onverpakt en er vanuitgaand dat mijn mening maar een concept is en nooit de ultieme waarheid.


Mijn advies/quote aan anderen:

Kijk waar je voor gaat in het leven.Wil je Gelijk of wil je Geluk ?


You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments are closed.

Comments

 • Goede Kees,

  Sinds jouw ''Flow en de kunst van het zaken doen/het leven'' veel inspiratie mogen delen > thanks Kees!  Weet je nog dat het leven tekort is om slechte wijn te drinken :-)?

  Hartegroet, Frank

 • Dag Kees,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat heb je een mooie en zonnige dag uitgekozen om jarig te zijn. Ik wens je dan ook toe dat je nieuwe levensjaar net zo mooi en zonnig mag zijn als deze dag. Geniet er van!

  Fijne verjaardag, warme groet en hopelijk tot snel ziens,

  Els Holland

 • Hoi Kees,
  Fijn dat je meedoet. Kijk hier eens wie van de leden jou noemde als inspirator.
  Wat dacht je van een leuke foto?
  Succes, groeten en tot snel,
  Theo
This reply was deleted.