Gender

Female


Location

Vianen


Birthday:

April 24


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Mijn bedrijf heet Ceremonies voor het Leven.

Vier de belangrijke momenten in je leven die je wilt blijven herinneren.

In je leven verzamel je veel herinneringen. Blije gebeurtenissen als een huwelijk, jubileum, of geboorte, maar ook verdrietige gebeurtenissen waarbij je afscheid moet nemen door het overlijden van een dierbare of bijvoorbeeld het verlies van je baan, na een echtscheiding, na een abortus of een miskraam. Zowel bij trouwen als rouwen kan ik vorm geven aan een persoonlijke ceremonie. Als trouwambtenaar verzorg ik jullie ceremonie op een heel persoonlijke manier. Bij een rouwproces is het heel belangrijk om je eigen manier van rouwen te vinden. Ik werk hierbij ook met symbolen en rituelen en we geven samen invulling aan jouw rouwceremonie. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hieronder..

WAT DOE IK ALS (SENIOREN)TROUWAMBTENAAR?
Ik wil mij voor een groot deel richten op het trouwen of symbolisch verbinden van senioren. Waarom ik hiervoor kies is dat ik zelf 59 jaar ben en ik altijd enorm geniet van verhalen waarin mensen na een scheiding of overlijden van hun partner toch weer geluk vinden. Of misschien willen jullie je geloften opnieuw uitspreken na zoveel jaar. 
Of het nu om een traditioneel huwelijksfeest of een moderne liefdesceremonie gaat: waar het om gaat is dat dat jullie je liefde voor elkaar willen vieren. Stilstaan bij wat je voor elkaar voelt en dat gevoel delen met jullie naaste omgeving.
Er zijn verschillende manieren van trouwen.
Je kunt voor de wet trouwen, dan is het huwelijk rechtsgeldig.
Je kunt ceremonieel trouwen, dit is een symbolische ceremonie. Deze kan zonder voor de wet te trouwen maar kan ook plaatsvinden nadat je bijvoorbeeld op een maandagochtend gratis voor de wet bent getrouwd. Je staat dan met 10 minuten weer buiten. Voordelen van een ceremoniële viering zijn; kostenbesparing, meer vrijheid van locatie (veeI locaties zijn geen trouwlocaties), tijdsduur ceremonie en vrije keuze van trouwambtenaar.
Op deze manier kun je ook de ceremonie in het buitenland laten voltrekken. Wettelijk trouw je in Nederland op een gratis dag en de feestelijke ceremonie kunnen jullie op de locatie van jullie dromen in het buitenland vieren.
Ik werk bij een ceremonie met symbolen en rituelen. Hiermee versterk je jullie jawoord in liefde en verbinding.
Met een eigen trouwritueel is het de bedoeling dat jullie je op betekenisvolle wijze met elkaar verbinden.
Hoe willen jullie daar betekenis aangeven? En hoe doe je dat dan? Welke mensen, woorden, muziek, beelden, misschien zelfs geuren en kleuren passen daarbij? Dit kunnen jullie vormgeven in jullie eigen ritueel. Voor iedereen is dat anders.

Vanuit de essentie van jullie relatie kunnen er persoonlijke en heldere rituelen ontstaan. Hiermee verdiepen jullie je relatie en dit speelt een belangrijke rol bij de ceremonie.
Jullie gaan op zoek naar een persoonlijke symbool. Dit symbool ondersteunt het hart van jullie relatie. Dit bijzondere symbool vormt de basis van het ritueel. Dat kan iets heel concreets zijn, maar ook iets abstracts.
Jullie symbool is voor jullie herkenbaar en raakt op meerdere vlakken. Je kunt er dingen uit jullie dagelijkse leven aan herkennen, het kan bijvoorbeeld een voorwerp zijn dat een bijzondere rol speelt in jullie relatie. Bovendien verbinden jullie er warme emoties aan. En vooral geeft het glans en waarde aan over hoe jullie in je relatie staan. 

HOE WERKEN WE SAMEN AAN JOUW ROUWCEREMONIE?

De periode na verlies... tijd van onrust, verdriet, onvermogen; in diepe rouw zijn. Het is zo pijnlijk, zo onbegrijpelijk en de golven van verdriet komen juist als je het niet verwacht. Op gewone momenten, een geur, een liedje, een blik.

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met rouw. We leren nergens hoe we met verlies om kunnen gaan. Rouw dat niet gerouwd wordt, kan jaren voor (psychische) problemen zorgen.

Rouwen kan niemand alleen er zijn altijd andere mensen nodig. Bij rouw komt het besef langzaam dat niet meer terugkomt wat je nog niet kwijt wilde raken. Niet alleen na een overlijden. Ook bij leven kunnen we diepe rouw ervaren. Bijvoorbeeld bij verlies van verwachtingen, verlies van gezondheid en eigen kracht, bij verlies van wensen en dromen waarvan je hoopte dat die nog zouden komen. Zelfs jaren later kan rouw nog voelbaar zijn, zonder precies te kunnen benoemen waar de pijn vandaan komt. Je kunt hierdoor mentaal letterlijk vastlopen of lichamelijke klachten krijgen.

Ook in mijn persoonlijke leven heb ik vaak met verschillende soorten rouw te maken gehad. In 2012 ben ik afgestudeerd als Ritueelbegeleider bij Afscheid. Werken met symbolen en rituelen en dit betekenis geven in een ceremonie heeft mij geleerd om beter met rouw om te gaan. Zo kan ik bewust en met aandacht mijn rouwproces onder ogen zien en beter afscheid nemen.

Afscheid nemen doe je vaak met elkaar. Bij overlijden is dit een afscheidsdienst of -viering. Bij het verlies van je baan of als je met pensioen gaat, krijg je vaak nog wel een mooi afscheidsfeestje. Als je ziek bent, leeft iedereen in je omgeving wel met je mee, je krijgt goedbedoelde adviezen, je krijgt praktische hulp. Met elkaar afscheid nemen, elkaar helpen dat hebben we ook nodig en is een onderdeel van het rouwproces. En toch is het voor iedereen anders. Al maak je hetzelfde mee, al kom je uit hetzelfde gezin; iedereen rouwt anders en ook dat maakt ons uniek. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in persoonlijke rouwceremonies. Dit is een belangrijk onderdeel om je te helpen in het rouwproces want hierbij gaat het om jou. Sta jij in het middelpunt en mag jij het doen zoals jij dat wilt. We gaan op zoek naar jou persoonlijk symbool. Dit symbool vormt de basis van het ritueel tijdens jouw rouwceremonie . Dit symbool geeft jou kracht in het rouwproces. Je kunt het delen met anderen maar dat is niet persé nodig. Het is heel persoonlijk.

 

Na een abortus of miskraam of is het van essentieel belang om goed afscheid te nemen. Bij een abortus wordt vaak gezegd: je hebt er toch zelf voor gekozen? Soms is er geen andere keuze en ook al heb je wel een keuze, het is een heel verdrietige keuze. Afscheid nemen zoals jij of jullie dat willen op je eigen wijze, speelt een grote rol bij de verwerking. De kracht van symbolen en rituelen kunnen je hierbij helpen. Een mooi afscheidsritueel met een bijzonder symbool voor het ongeboren kindje blijft je bij en geeft heel veel troost. Veel meisjes of vrouwen praten niet met anderen over hun abortus. Dit is een keuze die je zelf maakt en dat is ok. Daarom is het mooie van een afscheidsritueel dat je het ook alleen kunt doen. En wil je het met de hele familie dan kan dat ook. Eigenlijk is alles mogelijk.
Na een miskraam kan het gevoel van verlies enorm zijn. Geef je kindje een plaatsje in jullie gezin door te werken met symbolen en rituelen. Een mooie afscheidsceremonie zoals als jij of jullie dat willen, helpt hierbij. Een kindje dat je vroeg in de zwangerschap verliest, is ook jullie kindje en mag een plaatsje krijgen in jullie gezin. Ook als er al kinderen zijn, is dit helend voor het hele gezin.


Wat is je website?

http://www.deseniorentrouwambtenaar.nl


extra website

http://www.ceremoniesvoorhetleven


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Spiritualiteit is voor mij leven vanuit bewustzijn en bewust zijn.Contact krijgen met mijn onderbewustzijn. Waar sta ik, waar wil ik naar toe, wie wil ik zijn? Luister ik goed naar mijn lichaam? Wat heb ik op dit moment nodig?
En welke boodschap geeft de ander tussen de regels door? De ander werkelijk zien en horen, de ruimte geven om zichzelf te zijn.
Leven vanuit mijn hart en contact maken met mijn hart. Mijn hartsbewustzijn vergroten en openen voor de ander. 


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

De laatste 20 jaren ben ik hiermee bezig geweest. Zoveel mooie workshops gedaan; gewerkt met chakra's en aura's, Tantra workshops, intuïtieve ontwikkeling, de natuur in, dansworkshops, (sound) healings. 


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

3 Jaar geleden heb ik een Kringloopwinkel geopend, waarbij ik ruimte heb gecreëerd voor veel mensen die langs de kant stonden, thuis zaten. En nu weer een zinvolle bezigheid hebben als vrijwilliger bij de Kringloop. Persoonlijke aandacht voor de vrijwilligers. Bij ons mag je fouten maken en ieder werkt naar vermogen. Of je nu 20 uur of 2 uur per week komt; je wordt gewaardeerd. Mensen die gegroeid zijn en weer zelfvertrouwen hebben gekregen. Daar word ik blij van. 


Mijn advies/quote aan anderen:

Durf hulp te vragen en durf je kwetsbaar op te stellen. Je zult je verbazen hoeveel mensen er voor jou willen zijn.


Tieneke van Putten updated their profile
Aug 4
Tieneke van Putten updated their profile
Jul 30
Tieneke van Putten updated their profile
Jul 21
Tieneke van Putten might be going to SON Netwerkbijeenkomst: In gesprek met je Ogen
Jul 15
Tieneke van Putten updated their profile
Jul 15
Tieneke van Putten updated their profile photo
Jul 15