De kracht van etherische oliën

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische samenstellingen gevonden in zaden, stelen, stammen, wortels, bloemen en andere delen van planten. Hun geur kan zowel mooi als krachtig zijn. Als je ooit de prachtige geur van een roos hebt geroken, een lavendelveld of vers gesneden munt, dan heb je de aromatische kwaliteiten van essentiele oliën ervaren. Essentiële oliën kunnen je in een betere stemming brengen, je helpen ontspannen of juist energie geven, de zintuigen kalmeren en een krachtige emotionele respons in je wakker maken. Het gebruik van deze oliën gaat echter veel verder dan de heerlijke geur. Essentiële oliën bieden een krachtig en natuurlijk alternatief op veel dagelijkse vraagstukken. In deze tijd waarin de schandalen van big pharma steeds meer aan het licht komen, is een record aantal mensen op zoek naar alternatieven.

Essentiële oliën werden in de geschiedenis al in vele culturen gebruikt om hun medische en therapeutische eigenschappen. De moderne trend om meer holistische benaderingen toe te passen om voor onszelf te zorgen en tegelijkertijd een toenemende wetenschappelijke onderbouwing van alternatieve gezondheidsbenaderingen, zorgen ervoor dat essentiële oliën opnieuw worden ontdekt. Vele hebben krachtige reinigende eigenschappen. De unieke chemische structuur zorgt ervoor dat de oliën direct door de huid worden opgenomen, waardoor het systeem onmiddellijk kan reageren als de olie op de huid wordt toegepast. Sommige oliën zijn zelfs geschikt om in te nemen en zo de vitaliteit en het welzijn te ondersteunen.

Het delicate proces
Er zijn vele kwaliteiten etherische oliën op de markt die de effectiviteit van de olie bepalen. Het spreekt voor zich dat het extraheren van de aromatische samenstelling van planten een delicate, tijdrovende en kostbare aangelegenheid is. Populaire, goedkopere oliën worden daarom verdund met natuurlijke of zelfs synthetische oliën. Hierdoor neemt de therapeutische werking van een olie af of wordt zelfs geneutraliseerd. De beste kwaliteit oliën zijn gecertificeerd voor puur therapeutisch gebruikt (CPTG). Deze oliën worden op lage temperatuur via distillatie geëxtraheerd. Zelfs als de temperatuur of druk die in dit proces wordt toegepast niet juist is, wordt de potentie van het extract al gewijzigd. Voor een CPTG olie is het tevens cruciaal dat de plant op het juiste moment wordt geoogst om de hoogste concentratie van de essentiële olie samenstelling te verkrijgen van een plant die op natuurlijke wijze is gegroeid, zonder pesticiden en andere chemisch residu. Door dit proces wordt een olie verkregen waarvan de werkzaamheid 50 tot 70% hoger ligt dan bij het pure gebruik van de plant. Het maken van goede essentiële oliën is daarom een ware kunst! Tot slot wordt een CPTG olie uitgebreid getest op hogere dan FDA-goedgekeurde standaarden om veiligheid te garanderen. Dat is wat een doTERRA CPTG olie onderscheidt van andere etherische oliën.
4554021853?profile=original
Toepassing
Essentiële oliën kunnen voor een grote variatie aan emotionele of fysieke wellness toepassingen worden gebruikt. Ze kunnen enkel worden toegepast of in een complexe samenstelling afhankelijk van de ervaring en het gewenst effect van de gebruiker. De oliën worden normaliter op de volgende drie wijzen gebruikt: aromatische verstuiving, op de huid of door inname, als een voedingssupplement. Het gebruik van essentiële oliën kan naast buitengewoon eenvoudig levensveranderend zijn. Advies van iemand met ervaring helpt een nieuwe gebruiker bij een meer aangename en heilzame introductie ervan. De CPTG oliën van doTERRA zijn zeer geconcentreerd en daardoor krachtig waardoor je ze met zorg dient toe te passen. Niet alle oliën zijn bijvoorbeeld geschikt voor inname. Volg altijd de instructies op het product en vermijd gebruik in de ogen en in het oorkanaal. Meestal is een of twee druppels per toepassing al voldoende om het gewenste effect te bereiken en daaraan herken je ook een hoog kwaliteit olie. 

Een goed begin
Hoewel het gebruik van essentiële oliën eenvoudig en bijzonder vervullend is, zijn er zoveel oliën beschikbaar en talloze combinaties mogelijk dat het overweldigend kan zijn voor beginners. Hier introduceren we daarom de drie meest gebruikte oliën en hun gebruik: lavendel, citroen en pepermunt. Deze oliën worden in een speciaal introductiepakket aangeboden.

Lavendel (lavandula angustifolia)
- gebruik onder je voeten of op je kussen voor het slapengaan
- om een bijen- of muggenbeet te kalmeren
- combineer met badzout voor een ontspannende badervaring
- doe een beetje op je polsen of inhaleer om stress van reizen te kalmeren
- doe een weinig op geïrriteerde huid om deze te verzachten
- doe een of twee druppels op de rug, handen of voeten van een opgewonden kind
- kalmeert huid en poriën na het verwijderen van haar
- breng aan op droge, kapotte lippen voordat je lipbalsem opsmeert
- gebruik met pepermunt voor een gezonde hoofdmassage
- meng met lotion voor een ontspannende handmassage

Citroen (citrus limon)
- doe een druppel in een waterfles of in water dat je in een restaurant krijgt
- verstuif in de ruimte of smeer op je huid voor een betere stemming
- voeg toe aan wat honing om een zere keel te verzachten
- verdun met wat cocosnootolie voor een vingernagel onderhoudsmassage
- verstuif in een ruimte om geuren te neutraliseren
- voor het verwijderen van kauwgom, stickerplaksel en vette substanties
- voor het reinigen van het aanrecht en roestvrij staal
- voeg toe aan olijfolie voor een non-toxische behandeling van meubelen

Pepermunt (mentha piperita)
- masseer op maag of voeten, of neem een druppel in, om de spijsvertering te ondersteunen
- gebruik met citroen voor een gezonde, verfrissende mondspoeling
- verstuif of gebruik op de huid voor een gezond ademhalingssysteem
- gebruik met lavendel voor pijnlijke en vermoeide spieren en gewrichten
- adem in gedurende een maaltijd om je sneller voldaan te voelen
- voeg toe aan een koudwatercompres of voetenbad als je oververhit bent
- adem in voor een snelle verkwikking op een lange autorit
- voeg toe aan shampoo en conditioner voor een stimulerende hoofd- en haarmassage
- gebruik met lavendel en citroen om je tegen de bedreigingen van het seizen te beschermen (bijv hooikoorts)
- spray verdund met water op het shirt van een kind voor betere concentratie tijdens studie

De natuur heeft op alles een antwoord
Een groeiend aantal mensen kampt door vervuilde lucht met overgevoelige longen en dan is essentiële olie een zuivere, kraakheldere vervanging voor wierook en chemische geurverstuivers met een positief effect voor je gestel. Houd je van Rozemarijn of Lavendel? Dan kun je je hart ophalen met deze 100%pure oliën! Vervang deet eens met doTERRA’s Terrashield om insecten op afstand te houden. On Guard’s olie en tandpasta genezen tandvleesinfecties in een kwestie van dagen. Frankincense is een olie gedestilleerd van de hars van de wierookboom en komt uitgebreid aan bod in de documentaire reeks The Truth about Cancer. Breathe is een mix die speciaal is ontwikkeld om vrij te kunnen ademen. Clary Sage is een olie die het hormoonstelsel balanceert. Cypres ondersteunt bij emoties en grote veranderingen en de pepermunt capsules zijn een gezond alternatief voor pepermunt en fishermen’s friends. Voor deze en vele andere ongemakken biedt de natuur een puur natuur oplossing! Met een heerlijke doTERRA olie in combinatie met een aromabrander geef je een bliss cadeau dat lang herinnerd zal worden!
Etherische oliën zijn zowel voor mens als dier te gebruiken.4554021086?profile=original

doTERRA’s productoverzicht vind je hier
. Zoek je een specifieke olie/product? We vinden ‘m graag voor je.
Komend weekend zijn er 3 events waarin je kunt kennismaken met de 100% pure, eerste kwaliteit en therapeutisch gecertificeerde essentiële oliën van doTERRA.
29 jan: De Kracht van Essentiële Oliën introductie van 20.00 tot 21.30 u in Amsterdam
30 jan: AromaTouch techniek training van 10 tot 18 u in Bussum (nog 1 plaats)
31 jan: doTERRA mini-workshop dag: Emotional Oils, Chakra workshop en Pet (huisdieren) workshop in Bussum van 11 tot 18 u
Voor informatie en aanmelding, zie www.blizevents.com

* vraag je arts om advies als je zwanger bent of onder doktersbegeleiding staat en essentiële oliën wilt gaan gebruiken
** gebruik je zelf veel oliën of ben je geinteresseerd om zelf de oliën van doTERRA aan te gaan bieden, neem dan even contact met ons op zodat we je een interessante korting kunnen bieden.

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk