De kracht van humor

Veel mensen putten kracht uit humor en daardoor kan humor ook werken als medicijn. Lachen is gezond, als we lachen maken we hormonen aan die ons een fijn gevoel geven. Tegelijkertijd zorgt lachen ervoor dat je lichaam een stresshormoon opruimt. Het lichaam ontspant hierdoor en het krijgt ook extra energie. Uit een onderzoek van de universiteit in Maryland (VS) blijkt dat plezier in het leven de kans op een hartinfarct vermindert.

Humor verkleint de afstand tussen mensen. Je kan gemakkelijk het ijs breken met een grapje. Dit komt doordat mensen die samen lachen elkaar vertrouwen. Met humor kan je situaties dus op een positieve manier veranderen. Je kan denken aan moppen maar het is gebleken dat vooral spontane ingevingen die passen bij de situatie zorgen voor het beste resultaat. Omdat lachen zo gemakkelijk mensen verbindt heeft Dhyan Sutorius een lachmeditatie ontwikkelt. Hij zet lachen dus heel bewust in om een groep mensen te verbinden en op die manier de samenwerking te verbeteren.

Wie kan lachen om zijn eigen situatie, kan de dingen van een andere kant bekijken. Humor geeft dan ook innerlijke kracht. Je haalt jezelf hiermee uit je eigen situatie wat ruimte geeft om op een andere manier naar jezelf te kijken, kortom het relativeert. Dit kan er dan voor zorgen dat je anders tegen een bepaalde situatie aan gaat kijken of makkelijker met een situatie om kan gaan.

Sommige mensen vinden het morbide om grappen te maken als iemand ernstig ziek is. Maar humor over ernstige en levensbedreigende zaken maakt juist dat die dingen beter beheersbaar zijn. Koste wat het kost grappig proberen te zijn heeft een averechts effect en zorgt alleen maar voor verwijdering. En wat de één grappig kan vinden, hoeft de ander helemaal niet grappig te vinden. Dus het is wel een kwestie van aanvoelen wat de juiste grap op het juiste moment is.

Meer over lachmeditatie op: www.lachmeditatie.info

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk