Liefde

Na een gesprek met iemand een paar weken geleden, ging ik met glinstering in mijn ogen naar buiten. Een half uur later veranderde alles en werd ik depressief. Gedachten als "ik ben gewelddadig. Ik heb geen liefde in mij. Ik heb geen liefde in mij?!?! Hoe kan ik me nou verbinden met mensen als ik geen liefde in mij heb?!?!" Ik raakte in paniek en binnen no time werd ik overspoeld met nog meer gedachten als: "ik ben de grootste fraudeur. ik ben de grootste leugenaar. Ik zeg wel en ik "profileer" me als iemand die de overtuiging heeft dat liefde alles omarmt en niet overwint en hier sta ik dan zonder liefde. Hoe moet ik nou in dit leven staan als ik geen liefde in me heb?!!?" Ik vond het zo opvallend dat die gedachten allemaal in het Nederlands waren. Meestal ben ik juist Engels aan het vertalen naar Nederlands.De volgende ochtend ging ik met de gedachten aan de slag. Wat betekenen die woorden, die gedachten, die gevoelens die erbij horen? Ik voelde de pijn en ik voelde mijn ongeduld. Na een paar minuten was er een ommekeer; ik kreeg een antwoord. Het antwoord luidde: "no silly, love, like life, is supposed to flow. You take it in and you give it back. Liefde is niet om vast te houden in jezelf maar om te delen". Vandaar de gedachten "ik heb geen liefde in mij" want het is, vanuit een zuiver bewustzijn, een contstante flow; ik kan dus niet hebben/bezitten. Ik voelde hoe mijn gehechtheid aan dat angstig gevoel verdween. Vreugde kwam ervoor in de plaats . Het waren niet zo zeer die woorden die mij angstig maakten maar mijn idee, mijn gevoel erover. Toen dat ontrafeld werd kon ik pas zien hoe gehecht ik was aan de illusie. Ik kon er toen zo hard om lachen hoe ik mijn eigen hel creëerde en hoe ik dat dan weer mocht omzetten in vreugde. Wat een vrijheid en genade!I wish it was easy to live that way, though. :) Ik merk aan mezelf dat ik bang ben om dit soort teksten te delen in public but I'm taking my chances anyway.
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Hi Thally,

  Wow! Ik vind het geweldig dat je de geruststelling en vertrouwen in die woorden vindt! Ik ben dan ook weer verwonderd en ontroerd. Hartelijk dank voor je bijdrage!

  lieve groet,
  GeM
 • Lieve GeM,

  Ik vind je bericht uit het hart gegrepen. Het zijn juist deze boodschappen en bekentenissen die mij weer geruststellen en met een goed gevoel de dag af laten sluiten en vol vertrouwen in slaap laten vallen.


  Hartelijke groet,

  Thally
 • Hi Nino en Peter,

  Ik krijg voor het eerst reacties op mijn blog entry en wist daarom niet dat ik eerst mocht goedkeuren. Haha!
  Bedankt voor jullie bijdragen. Ik word erdoor geraakt en ik krijg dan ook vertrouwen in de richting waar ik naartoe mag reizen. Het is nu ook voor mij helderder waar de angst vandaan komt. :)

  Hartelijk dank,
  GeM
This reply was deleted.