Gender

Female


Location

Enkhuizen


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Met dezelfde talenten als ik mijzelf van dienst ben: mijn vermogen om te willen leren van mijzelf en de ander, om door te zetten en om nieuwe wegen te bewandelen.


Wat is je website?

http://www.klippersperwer.com


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Ontluisterd en ontredderd met m´n kont op de keien zitten en tot de ontdekking komen dat ik gespaard bent gebleven: ervaren van genade; Als een kind onbekommerd en blij door de natuur heen banjeren: ervaren van vreugde; Steeds opnieuw tot de ontdekking komen, dat wat ik denk zich daadwerkelijk manifesteert: ervaren van wil; Het besef dat ik het na iedere dwaling gewoon weer opnieuw mag proberen: ervaren van mededogen.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Mijn inzicht is gegroeid op mijn achilleshiel. Diegenen die mij het meest in beroering brachten, tilden mij in werkelijkheid spiritueel omhoog. De Cursus in Wonderen is op niet mis te verstane wijze en als niet te omzeilen baken in mijn leven gekomen. Ben vol overgave en bewust in deze levensstroom gedoken, zonder metgezellen (dacht ik). Ontdekte later tot mijn grote vreugde dat ik slechts een vis in de grote school ben!


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Samen met mijn levenspartner Alex woon en werk ik op een traditioneel schip uit 1893. Het is een zeilklipper genaamd 'Sperwer'. Ons motto is: 'Spelen met wind en water' en wij bieden zeilreizen aan op IJsselmeer en Wadden. Het schip is goed geoutilleerd en wij hebben 20 slaapplaatsen. Alles gaat onder zeil, dus: in stilte en zonder belasting van het milieu. De beslotenheid van het schip en het feit dat wij zo in de natuur leven en ons ritme en onze weg uitsluitend laten bepalen door de wind en de getijden, vormt een speciale sfeer die mensen dicht bij zichzelf brengt en tot elkaar brengt. Woorden schieten mij te kort om uit te drukken hoe heerlijk ik het vind om in deze sfeer te mogen leven en daar mijn bijdrage aan te mogen leveren! Ik heb jaren gewerkt als zelfstandig jurist, maar het werk dat ik nu doe past veel beter bij mij. Als jurist bood ik advies en rechtshulp aan ondernemers. Ik spande mij in om via deze weg de rust en orde, lees: innerlijke harmonie, van mens en bedrijf, te bewaken en zonodig te herstellen. Juridische kwesties kunnen verschrikkelijk op een mens inhakken. Ik vond het mooi om voor zo iemand te staan en te gaan. Veel vaker dan je denkt worden juridische problemen veroorzaakt door mensen met een gekwetst ego dat zij willen verdedigen. De ander moet ‘boeten voor zijn daden’. Dus wordt een jurist gezocht, die als stok moet fungeren om mee te slaan. Ik wilde die stok niet meer zijn.


Mijn advies/quote aan anderen:

Leef met je hoofd in de wolken en met je beide benen op de grond!


Thally Sangster replied to Theo Buijsrogge's discussion INSPIRERENDE TRAININGSLOCATIES in Mededelingen van leden
"Graag maak ik gebruik van de mogelijkheid om jullie te wijzen op een bijzondere trainingslocatie waar de meeste mensen niet zo snel aan denken: www.klippersperwer.com. Ons schip, een traditioneel zeilschip uit 1893, biedt de gelegenheid om in klein…"
Jan 19, 2012
Thally Sangster posted a blog post
´Veranderen´, omdat ik voelde dat het moest. Omdat de bestaande wegen doodliepen. Besloten om bestaande paden te verlaten en nieuwe wegen te bewandelen. En dan het bos in gaan, waardoor je de bomen niet meer ziet en je je slechts op je intuitie kunt…
Oct 31, 2010
Thally Sangster replied to ruud's discussion Roken?! in Geweldloze Communicatie
"Ha Ruud,

Ik heb vroeger gerookt als een ketter, dus ik kan mee praten over wat een verslaving is.

Roken vervult een behoefte. Dat staat als een paal boven water. Als die dwingende behoeftevervulling er niet zou zijn zou het makkelijk zijn om te st…"
May 21, 2009
Thally Sangster left a comment for Tanni Koens
"Ha Tanni,

Hartelijk dank voor je bijdrage op mijn prikbord! Ja ik ben het helemaal met je eens. Spiritualiteit is de onderstroom (de adem). De vormen waarin die spiritualiteit zichtbaar kan worden zijn legio.

We moeten het zeker nog eens over kuns…"
May 18, 2009
Thally Sangster commented on Genevieve Manaois's blog post Liefde
"Lieve GeM,

Ik vind je bericht uit het hart gegrepen. Het zijn juist deze boodschappen en bekentenissen die mij weer geruststellen en met een goed gevoel de dag af laten sluiten en vol vertrouwen in slaap laten vallen.


Hartelijke groet,

Thally"
May 6, 2009
Thally Sangster left a comment for Joost Vrancken Peeters
"Beste Joost,

Van harte welkom op dit Spirituele Ondernemers Netwerk!

Theo noemt spiritueel juristen 'witte raven'. Zo ver ik weet staat de teller bij het SON inmiddels op drie. Da's nog niet zo veel.

Ik ben erg benieuwd op welke wijze jij invulli…"
May 6, 2009
Thally Sangster commented on Miranda Degenaars's blog post Dit is mijn droom!
"Ha Miranda,

Ik vind je levensloop prachtig en herken hier ongelofelijk veel van. Ben het volkomen met je eens dat angst de grootste boosdoener is.

Pas op het moment dat die je niet meer gevangen houdt gaat de wereld open. Ik spreek uit ervaring.
T…"
May 5, 2009
Thally Sangster left a comment for Viviana - Spiritscoach
"Ha Viviana,

Dank voor je leuke reactie op mijn Blog. Helemaal waar! Grappig dat jij ook juriste bent. Je bent, zoals Theo Buijsrogge het noemt de tweede 'Witte Raaf'. Misschien zijn wij straks met een hele zwerm.

Hartelijke groet,

Thally"
May 5, 2009
Thally Sangster left a comment for Miranda Degenaars
"Ha Miranda,

Dank voor je lieve aanmoediging op mijn Blog. Volgens mij zit jij in dezelfde fase als ik: ook datgene doen waarvoor je hier gekomen bent.

Er valt een hoop te ontdekken. Spannend en leuk.

Je lijkt mij een fijn mens!

Hartelijke groet,…"
May 5, 2009
Thally Sangster left a comment for Tanni Koens
"Ha Tanni,

Ik laat graag nog even een persoonlijk berichtje voor jouw op dit prikbord.

Mijn antwoord van gisteren is niet volledig, besef ik.

Mensen hebben ieder hun eigen energieveld. Harmonie ontstaat schijnbaar als deze energievelden niet versc…"
May 5, 2009
Thally Sangster left a comment on Adviseurs
"Ha Tanni,

Mijn antwoord is niet volledig, besef ik.
Mensen hebben ieder hun eigen energieveld. Harmonie ontstaat schijnbaar als deze energievelden niet veschillen. Maar als een partij zich niet lekker voelt bij die afstemming, dan is het spanningsv…"
May 5, 2009
Thally Sangster left a comment on Adviseurs
"Ha Tanni,

Bedankt voor je snelle en spontane reactie. Ik vind dit heel stimulerend!

Ja, het is de vraag: kunnen mensen zich niet verplaatsen / inleven in de ander, of willen zij dat niet?

Als er werkelijk sprake is van onwil -niet willen- heb je…"
May 4, 2009
Thally Sangster left a comment on Adviseurs
"Beste Mensen,

Ik besef steeds meer dat ik als 'gewoon' jurist nooit gelukkig zal worden. Toch lijkt het wel alsof ik aan dit vak zit vastgeklonken. Daarom is er voor mij geen andere mogelijkheid dan mijn professie zo vorm te geven dat ik er mijn we…"
May 4, 2009
Thally Sangster commented on Ivo Valkenburg's video
"Ha Ivo,

Fantastische uitleg van Tolle over 'het einde der tijden', ofwel: 'de dood van het ego', ofwel: de keuze voor 'Ik Ben', die steeds meer in ons bewustzijn doorklinkt.

Al langere tijd signaleer ik een schijnbare tegenstrijdigheid tussen de g…"
Apr 14, 2009
Thally Sangster replied to Thally Sangster's discussion Blijven herinneren in Geweldloze Communicatie
"Het is fijn om te merken dat jullie mooi vinden, wat ik mooi vinden en waardevol, wat ik waardevol vind. Dit is het enige delen dat in werkelijkheid vermeerderen is.

Sietse, ik vind de link naar het Gutenberg-project verrassend, hartelijk dank voor…"
Mar 10, 2009
Thally Sangster posted a discussion in Geweldloze Communicatie
Een tiental jaren geleden vond ik in de nalatenschap van mijn grootvader een ansichtkaart die mij trof. Vergeeld en goed bewaard. Gekoesterd. Het betrof iets heel dierbaars.Het was geen afbeelding, geen gelukkige herinnering aan enig moment of situa…
Mar 3, 2009
More…