Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?

Mensen die de MIR-Methode doen, kunnen ineens bloedverlies krijgen. Dat kan zijn via een spontane bloedneus, of zoals veel vrouwen ervaren, doordat de menstruatie ineens op gang komt. Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Wanneer je een paar keer bloed verliest, vooral in de eerste weken van de MIR-Methode, is dat omdat je lichaam aan het opruimen is. Je lichaam wil afvalstoffen kwijt. Dat doet het lichaam via je urine, je ontlasting, via je huid, en ook door het creëren van bloedverlies. Doordat je bloed verliest, ruimt je lichaam op. De afvalstoffen die in je bloed zitten, verlaten je lichaam. Dit zijn afvalstoffen die door je cellen zijn afgegeven aan het bloed (koolzuur, melkzuur, urinezuur en ammoniak), maar ook afvalstoffen die in je bloed zitten en daar niet in thuis horen, zoals een teveel aan zware metalen van uitlaatgassen.

Wanneer je bloed kwijt raakt, maakt je lichaam weer nieuw, ‘vers’ bloed aan, dus het is een prima manier om je lichaam te schonen. Je lichaam regelt dat zelf als het nodig is. In de Middeleeuwen deden ze dit in de vorm van aderlaten: een flinke hoeveelheid bloed aftappen, zodat het lichaam zelf weer nieuw bloed aanmaakt. Dat werkte vaak goed. Soms ook niet, maar ja, dat waren de Middeleeuwen. Tegenwoordig is er enorm veel goede medische kennis en apparatuur om de toestanden in je lichaam te volgen.

Hemochromatose

Een ziekte die veel voordeel heeft bij bloedverlies, is de stofwisselingsziekte Hemochromatose, ‘ijzerstapeling’. Bij Hemochromatose haalt het lichaam meer ijzer uit de voeding dan het nodig heeft, wat zich opstapelt in organen. Met name de lever kan zoveel ijzer niet meer verwerken, wat tot klachten leidt, zoals vermoeidheid, pijn in de gewrichten, afvallen en maagpijn. Deze klachten verschillen per persoon en in hoeverre de ziekte al gevorderd is.
De behandeling die bij Hemochromatose wordt gegeven, is om bloed af te nemen, zodat het bloed zich weer kan verversen. We hebben nog geen melding gehad dat de MIR-Methode bij deze ziekte werkt, maar het zou een idee zijn om het gewoon ‘s te proberen. Ik weet dat het een erfelijke ziekte is en echt nare gevolgen heeft. Omdat ik overtuigd ben van het zelfherstellende vermogen van ons lichaam, heb ik zelfs voor deze ziekte hoop dat de MIR-Methode iets kan doen, al was het alleen maar verlichting van een paar klachten. Dat zou al zoveel fijner kunnen zijn voor mensen die deze ziekte hebben!
Ga overigens niet meteen denken dat je deze ziekte hebt. Hemochromatose is een erfelijke ziekte, dus weet je zeer waarschijnlijk al of dat in je familie voorkomt, of niet.

MIR-Methode EHBO
Wanneer je door een verwonding bloed verliest, is het goed te weten dat je een EHBO kunt leren met de MIR-Methode. Je hebt daar alleen je beide handen voor nodig. Het is een hele eenvoudige manier om EHBO te kunnen doen, wanneer je geen enkel hulpmiddel bij de hand hebt. Wil je die leren, dan kun je meedoen aan Module 1 of aan een van de workshops die door het land worden gegeven door opgeleide MIR-Methode begeleiders.

Dus: af en toe een spontane bloedneus of bloedverlies van menstruatie kan wat dit betreft heilzaam zijn!

Herken je dit, zelf ook meegemaakt of hier nog vragen over? Schrijf ze hieronder.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk