Waar kom je vandaan, waar ga je naartoe

Als coach, vrouw, en mens vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Iedere levensfase, iedere belangrijke verandering maar ook ontmoetingen roepen reacties op. Reacties die iets teweeg brengen waardoor mijn innerlijk proces op de proef wordt gesteld. Zeker in mijn rol als coach vind ik het belangrijk om me hiervan bewust te zijn en indien nodig schakel ik hulp in van collega coaches.

Jaren geleden begon mijn innerlijk groeiproces. Een zoektocht dat begon met de vragen buiten mezelf te stellen. Ik ontmoette bijzondere mensen die me bewust hebben gemaakt dat de spirituele ontwikkeling een innerlijk proces is.

Een proces waarbij ik zelf verantwoordelijkheid in moest leren nemen. Ik was benieuwd naar de kleur van mijn aura, ik wilde weten wanneer ik de “ware”  nou eindelijk eens ging ontmoeten. Achteraf bedank ik de mensen die mijn pad kruiste. Ik moest zelf aan de slag, het vertrouwen in mezelf moest groeien waardoor de antwoorden op vragen vanzelf naar boven kwamen. Daarnaast moest ik vanuit de zweverige toestand waarin ik toen verkeerde eens goed met beide benen op de grond staan. Hoe steviger ik met beide benen op de grond stond, hoe groter mijn gevoelsbeleving werd. Ik leerde meer geduld en vertrouwen te hebben dat belangrijke zaken en mensen zich wel zouden aandienen wanneer de tijd daarvoor rijp was. Het waren soms harde lessen en deze lessen dienen zich nog steeds aan. De ontwikkeling gaat door en ik vind het een geweldige reis.

Ik hoorde ooit dat om te weten waar ik naartoe ga, het belangrijk is te weten waar ik vandaan kom. Ik wilde graag een vorig leven ervaren en als een prachtig cadeau wandelt er afgelopen zomer een jonge vrouw mijn pad op. Een krachtige vrouw, die spiritualiteit op een praktische manier ervaart en deelt. Een vrouw die ik leerde kennen en vertrouwen. Ze is onder andere regressie therapeute en bij haar heb ik een sessie gedaan, die me nog dichter bij mijn kern heeft gebracht. Deze ervaring wil ik graag met jullie delen:

“ Wat een bijzondere ervaring heb ik beleefd: mijn allereerste regressie sessie. Mijn hoofd loopt er nog van over van de emoties en gevoelens van herkenning en verbinding. Een hoop dingen vallen als puzzelstukjes op zijn plaats. In dit leven vind ik soms moeilijk om te gaan staan voor ik wie ik ben omdat ik diep van binnen een angst voel voor de gevolgen die dat zouden kunnen hebben.

Waar het gevoel vandaan komt, is me na de sessie duidelijk geworden en heb het ook een plek kunnen geven. Sinds kort treed ik naar buiten wie ik ben en waar ik voor sta. Een ontwikkeling die al langer geleden in werking is getreden door verschillende gebeurtenissen. Tijdens de sessie komen er heel duidelijk beelden naar voren dat ik gedood ben omdat ik stond voor wie ik was en wat ik voelde. Iemand die mij verraadde riep ik tot de orde. Wat ik alleen onderschatte was dat de menigte erom heen zich tegen mij keerde en dat ik de confrontatie met de dood moest bekopen. De aanleiding was de pijn en het onrecht dat mij en mijn gezin was aangedaan en de vrouw die ik toen was, trad op tegen dat onrecht. Maar het moment van geen kant meer op kunnen maakte zo machteloos, nog bozer maar ook zo verdrietig omdat ik wist wat me te wachten stond en wie ik achter zou laten, mijn 2 kinderen. De verbinding die ik met deze vrouw voel, ligt zo dichtbij de vrouw die ik in dit leven lijk te herleven. De vrouw, vertrouwenspersoon en verbonden met de natuur, vol liefde, warmte en bescherming van haar naasten, leeft weer in een ander lichaam in een andere tijd. Ik ben verwonderd hoe deze beelden diep mijn ziel hebben geraakt en door in contact te komen met deze kant van mij en de diepere lagen van mijzelf te doorgronden hoe beter ik mezelf leer kennen en mezelf nog meer laat zien naar de buitenwereld. Ik draag deze ervaring mee in mijn hart en ik dank Chantal voor de liefdevolle benadering en kennismaking met deze vrouw in mij.”


E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk