Gender

Female


Location

Amsterdam, Noord Holland


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Hallo, ik ben Manou Burghout, drijvende kracht achter In Sense: zelfstandig ondernemer, coach & counsellor voor particulieren en bij bedrijven, initiatiefneemster van de KLIK en freelance HR adviseur. Ik ben opgeleid en gecertificeerd door de Academie voor Counselling en Coaching en heeft Personeel & Arbeid gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn absolute meerwaarde voor bedrijven is dat ik van nature op het niveau van business spiritualiteit werkt. Met mijn achtergrond in de HR heb ik vele bedrijven begeleid en ondersteund in veranderingsprocessen. En ik doe nog meer…Zo ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen en coachen van bonus ouders. Samengestelde gezinnen, daar ligt ook mijn passie! Mijn interesses reiken verder en liggen ook bij natuur, mens en ziel. Door deze zakelijke en spirituele combinatie, weet ik tegenstellingen te verbinden en spirituele (menselijke) zaken nuchter te verwoorden.


Wat is je website?

https://www.in-sense.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

De term “voelen” lees je te pas en onpas in bladen. Vanuit het hoofd naar de buik is een veelgebruikte term. Dat is mooi gezegd maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe breng je de stemmen in je hoofd tot stilte die je vertellen wat je moet doen, maar vooral wat je niet moet doen. Ik zeg: “je bent je eigen grootste criticus, niet je omgeving: vrienden, relatie, ouders, collega’s”. Het moment dat je je daar bewust van bent, is het moment waarop je kunt gaan beseffen dat je verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes en dat je kunt gaan vertrouwen op je gevoel.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Levenservaring mooi maar soms ook pijnlijk. Ik speelde daarin zelf de grootste rol met hulp van lieve vrienden en vriendinnen, familie en mijn partner.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik werk met de gebruikelijke coachmethodieken maar ook met creatieve en visualisatie opdrachten. Juist omdat mensen geneigd zijn vanuit hun hoofd te werken, en daarbij vastlopen, geven deze methoden vaak een verfrissend beeld. Ik stimuleer en help mensen ontdekken dat er talloze mogelijkheden zijn om werkelijk te veranderen. Ik motiveer, begeleid keuzeprocessen, help beperkende overtuigingen te veranderen en confronteer op respectvolle wijze. Ik ga er van uit dat iedereen de oplossing van zijn vraagstuk al in zich heeft, maar er even niet bij kan of zich er niet van bewust is. Met enthousiasme, nuchterheid, betrokkenheid en humor, creëer ik een sfeer voor een veilige weg naar bewustwording.


Mijn advies/quote aan anderen:

"Wat je voelt mag écht zijn"


Manou Burghout posted a blog post
Een van mijn dromen is werkelijkheid geworden  Begin juni heb ik mijn allereerste evenement georganiseerd. Spannend vond ik het maar zat ook vol vertrouwen. Voor het eerst op deze manier naar buiten getreden met al mijn organisatie ervaring vanuit…
Jun 28, 2011
Manou Burghout posted a blog post
Als coach, vrouw, en mens vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Iedere levensfase, iedere belangrijke verandering maar ook ontmoetingen roepen reacties op. Reacties die iets teweeg brengen waardoor mijn innerlijk proces op de…
Apr 11, 2011
Manou Burghout left a comment for Bert-Jan van der Mieden
"Wat een goed en inspirerend idee om op deze moderne wijze ervaringen, gedachtes en inspiraties te delen.

Warme groet, Manou Burghout"
Aug 5, 2008
Manou Burghout left a comment for Len Stange
"Hoi Len,

Mijn oog viel op deze pagina en weet idd dat je bezig bent en leuk dat je jezelf hebt toegevoegd.
Ik ben momenteel vooral druk met het zaaien en dat is een drukke maar vooral leuke bezigheid wat wel iets vergt van mijn geduld ;-) Maar…"
Jul 13, 2008