Gender

Male


Location

Een, Drenthe


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Coachen, Counselen, Interim Verandermanagement, Door met al mijn authentieke talenten en uitstekend ontwikkelde communicatieve vaardigheden mensen met humor en respect te ´raken´ in hun essentie. Hierna het pad naar zelfverwezenlijking (her)verkennen en middels reflectie eigen maken. Reflectie is essentieel in het groei/leerproces van mensen.


Wat is je website?

https://www.kantelpunt.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Mijn spiritualiteit betekent voor mij het vermogen om anderen te mogen ontmoeten in hun essentie. Het is afstemming op zielsniveau, het bewust worden van, afdoen van onze maskers, ons Zelf ont-MOETEN en vrij ZIJN met wat er is.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

d.m.v. veel avonden emotioneel lichaamswerk en bio energetica. Ook tijdens en na de ontbijtsessies bij de Whycompany van Yolanda Eijgenstein werdt de verbinding met mijn essentie gelegd. Door echt te gaan luisteren naar innerlijke signalen (buik/darm gebied zat vast in een chronische kramp )en uiterlijke signalen, in de spiegel zag ik steeds nog mijn masker van het vrolijke, zonnekind dat gericht bleef was op positieve bevestiging van zijn omgeving. Middels de lichaamsgerichte therapie van Vasna van Haalen mezelf weer ontmoet. Hierna op de mannengroep bij Vasu Macquoy met echte mannenenergie de verbinding met mijn essentie versterkt. De geboorte van mijn zoon in mei 2007 is de blijvende motivatie om die verbinding te laten stromen en groeien. Wat voor mij bewust is geworden hoeft hij niet meer te herhalen en ´uit te leven´.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik vind het een uitdaging als ik het vaak aanwezige gevoel van 'moeten veranderen' kan laten omslaan in een 'graag willen veranderen'. Hierna kan ieder mens met genoegen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen functioneren in dit continu groei/leerproces.


Mijn advies/quote aan anderen:

“We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn”.


Paul van Nierop left a comment for Raguel
"Ha Raguel,
Ik sluit me van harte aan bij je initiatief en ben lid geworden.
Ik bied mezelf aan voor hand en spandiensten om proces te ondersteunen.

Warme groet,

Paul"
Nov 23, 2008